Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

TV TIPY, ktorých sa nebudete vedieť nabažiť: Čaká vás skvelá oscarovka aj cesta vesmírom

Tri billboardy kúsok za Ebbingom
Tri billboardy kúsok za Ebbingom (Zdroj: SITA/Fox Searchlight via AP)

Júl sa už blíži ku koncu a na Slovensku nás momentálne viac trápia búrky, ako pekné letné počasie. Pokiaľ to aj za vaším oknom momentálne vyzerá tak, že jediné, na čo máte chuť, je zvaliť sa pred telku, vybrali ste si správne. Máme pre vás skvelé TV TIPY na najbližších sedem dní, z ktorých si vyberie naozaj každý. Veď presvedčte sa sami.

PONDELOK 21:30 HBO - Tri billboardy kúsok za Ebbingom

Mildred Haynesovej (Frances McDormand) zavraždili dcéru. Vyšetrovanie sa už niekoľko mesiacov bezvýsledne vlečie, preto sa rozhodne konať. Pri vjazde do mesta vylepí na tri billboardy veľmi kontroverzné odkazy adresované váženému šéfovi miestnej polície (Woody Harrelson). Začína sa bitka medzi Mildred a zástupcami zákona. Keď sa do prípadu vloží ešte ďalší policajt (Sam Rockwell), nevyzretý mamičkin maznáčik so záľubou v násilí, súboj medzi miestnym policajným oddelením a osamelou, ukrivdenou a hlavne rozzúrenou bojovníčkou sa môže začať. Snímka na minuloročných Oscaroch premenila dve nominácie zo siedmich.

UTOROK 20:15 Dajto - Oblivion: Nevedomí

Planéta Zem to má v roku 2073 spočítané. Drvivý útok mimozemskej civilizácie sa síce pred rokmi podarilo odraziť, ale prestala byť miestom pre život. Ľudia sa z nej odsťahovali a na jej povrchu zostalo len zopár technikov, ktorí z nej majú odčerpať zvyšné prírodné bohatstvo. Jedným z nich je aj Jack, ktorého vlastná zvedavosť privedie k šokujúcemu poznaniu. Jacka, ktorého na Zemi baví predovšetkým hľadanie artefaktov zanikajúcej ľudskej civilizácie, vyvedú z každodennej rutiny dve udalosti.

Kevin Spacey oslavuje 60: Zažil prepadáky, bol obvinený a nikdy nechcel byť hviezdou

Tou prvou je núdzové pristátie vesmírnej lode, ktorej jediná členka posádky tvrdí, že ju s Jackom spája spoločná minulosť, bez toho, aby pre to existovalo racionálne vysvetlenie. Následne je Jack zajatý ilegálnou armádou operujúcou pod zemským povrchom, ktorej charizmatický vodca Beech toho o ňom vieviac, než on sám. Pod vplyvom týchto udalostí sa Jack rozhodne pozrieť na svet okolo seba inými očami a z toho, čo uvidí, mu nie je dvakrát dobre.

STREDA 20:15 Dajto - Batman začína

Film opisuje začiatok legendy o tajomnom Batmanovi a zjavení Temného rytiera ako sily dobra v Gotham City. Sklamaný dedič tovární Bruce Wayne (Christian Bale) cestuje po úmrtí svojich rodičov po svete a hľadá spôsob, akým by bojoval s nespravodlivosťou a ako by obrátil strach proti tým, ktorí okrádajú bojazlivých. Po čase sa vracia späť do Gotham City a vzápätí vypúšťa do sveta svoje druhé ja, maskovaného bojovníka Batmana, ktorý používa svoju silu, inteligenciu a množstvo technických vymožeností k boju proti zlovestným silám, ktoré ohrozujú mesto.

ŠTVRTOK 20:10 JOJ Plus - Zafírovo modrá

Mladá Gwendolyn Shepherdová zdedila špeciálny gén, ktorý svojmu nositeľovi umožňuje cestovať v čase. V súčasnosti sa stará nielen o svoju lásku k mladému Gedeonovi de Villiers, žijúcemu v 19. storočí, ale spolu s ním musí neustále zachraňovať svet, ktorý je v nebezpečenstve. Okrem toho zistí, že je poslednou členkou tajného spoločenstva Kruh dvanástich, ktorého členovia cestujú časom. Počas povinných výletov do minulosti sa snaží odhaľovať temné tajomstvá svojich kolegov, ktoré pred ňou starostlivo skrývajú.

Z dieťaťa je mladá slečna: FOTO Cruisova dcéra rastie do krásy, to je ale podoba!

Našťastie, má na svojej strane kopu kamarátov, ktorí jej vždy dobre poradia - priateľku Leslie, malého chrliča Xemeriusa, školského ducha Jamesa a mladšiu podobu svojho dedka, ktorí jej dáva dôležité rady z minulosti. Keď však Gwen a Gideon spoja sily proti desivému spoločenstvu Kruh dvanástich a uviaznu v rukách grófa zo St. Germain, ich láska bude musieť podstúpiť poriadne ťažkú skúšku.

PIATOK 20:15 Dajto - Pán Prsteňov: Dve veže

Hlavným hrdinom je opäť Frodo. Ten získal od svojho príbuzného Bilba magický prsteň, po ktorom túži temný Sauron. Z tohto dôvodu sa dostal do samotného centra súboja medzi silami svetla a temnôt. Frodo ako vodca spoločenstva, zloženého z jeho priateľov, kúzelníka, Elfa, trpaslíka a ďalších pomocníkov, pokračuje v ceste na vrchol sopky, aby tu prsteň raz a navždy zničil. Prvý diel bol nominovaný na Zlatý glóbus a získal AFI. V nezmenenej zostave vám teraz tvorcovia predkladajú druhý diel fantastického putovania.

SOBOTA 22:45 Markíza - S láskou, Rosie

Vedecké výskumy tvrdia, že ak sa ľudia poznajú ako malé deti, niečo im bráni, aby sa do seba ako dospelí zamilovali. Tak ide to alebo nie? Rosie a Alex, hrdinovia romantickej komédie S láskou, Rosie, sa poznajú už od škôlky. V čase prvých lások a sexu svoje zážitky s patričnými detailami preberajú, tomu druhému to však nie je vždy úplne po chuti. Prečo? Nech je to ako chce, Rosie zostává v Dubline, zatiaľ čo Alex odchádza na univerzitu do Bostonu.

Tarantino o svojom očakávanom trháku: VIDEO Brad Pitt tam vôbec nemusel byť! Mal som iné možnosti

Odrazu medzi nimi stojí oceán a postupom času aj iné vzťahy, aféry, dokonca iné manželstvá, záväzky a deti. Na oboch čakajú menej bláznivé aj bláznivejšie a zábavné momenty, občas sa stretnú a spadnú spolu do bazéna a zase vplávajú späť do svojich životov. Rosie sa dokonca podarí dohodiť Alexovi za ženu istú blondínu... No to by sa asi najradšej "vyfackala".

NEDEĽA 20:30 Markíza - Interstellar

Náš čas na Zemi sa chýli ku koncu. Tím výskumníkov sa odhodlá na najodvážnejšiu misiu v histórii ľudstva: vycestuje z našej galaxie a ich cieľom bude zistiť, či má ľudstvo budúcnosť medzi hviezdami. Oceňovaný režisér Christopher Nolan ("Trilógia Temný rytier", "Počiatok") prichádza s ďalším prelomovým filmom. Vo filme Interstellar si okrem iných zahrali držiteľ Oscara Matthew McConaughey (Klub poslednej nádeje), držiteľka Oscara Anne Hathaway (Bedári, Diabol nosí pradu).

Viac o téme: InterstellarPán PrsteňovTri billboardy kúsok za EbbingomBatman začínaOblivion
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu