Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Posledné augustové TV TIPY: Čaká na vás nádherná rozprávka aj poriadna porcia akcie

Pascal z filmu Na vlásku Zobraziť galériu (2)
Pascal z filmu Na vlásku

August sa pomaly, ale isto blíži ku svojmu koncu, čo znamená, že školákom končia prázdniny a väčšine pracujúcim všeobecná pohoda, ktorá sa popri robote striedala s letnými dovolenkami. Ešte kým však toto obdobie končí, oddýchnite si pri poriadnej porcii dobrých filmov. A že je z čoho vyberať, sa môžete presvedčiť v nasledujúcich riadkoch.

PONDELOK 20:30 Jednotka - Backstage

Ži svoj život.V to verí a podľa toho žije mladý zaľúbený pár spod Tatier plný ideálov a snov, Mary a Buddy. Spoločne so svojou tanečnou skupinou West Coast Crew snívajú o lepšej tanečnej budúcnosti a bohatstve. Najviac húževnatý je Buddy, ktorý je pre výhru schopný obetovať takmer všetko, aj lásku... a práve vtedy na scénu prichádza citlivý Hugo, u ktorého hľadá útechu a pochopenie sklamaná Mary.

Pri tanečnom súboji si ich všimne uznávaný producent a pozve ich na casting do tanečnej súťaže, ktorá by im otvorila dvere do sveta šoubiznisu. Aby si splnili svoj sen o úspechu a bohatstve, musia čeliť rôznym tvrdým prekážkam, kde sú ich vzájomné vzťahy a charaktery podrobené veľmi tvrdej skúške. Postupne sa stávajú miláčikom publika a producent pre väčšiu sledovanosť vyťahuje na verejnosť ich neľahké životné osudy a skutočnosti, ktoré môžu poriadne naštrbiť ich dlhoročné priateľstvo.

UTOROK 20:15 Plus - Zlodejka kníh

V roku 1938 zomrie dospievajúcej Liesel braček a opustí ju matka, pretože nechce ublížiť svojmu dieťaťu. Je totiž komunistka. Úrady umiestnia Liesel do pestúnskej rodiny Hansa Hubermanna a jeho ženy Rosy, aby u nich začala nový život. Liesel sa snaží zapadnúť doma aj v škole, kde si z nej spolužiaci uťahujú, pretože nevie poriadne čítať. S posadnutosťou rodiaceho sa učenca Liesel vykoná rozhodujúci krok, aby situáciu zmenila - v dome miestnych zbohatlíkov kradne knihy a učí sa čítať.

Toto snáď nemyslí vážne: Quentin Tarantino chce definitívne prestať s nakrúcaním filmov

Liesel sa spriatelí s ich novým rodinným hosťom, židovským utečencom Maxom, ktorého pred nacistami skrývajú v pivnici. A práve Max je ďalší, kto ju povzbudzuje v čítaní a v túžbe po vzdelaní. Postupne sa vyvíja aj jej priateľský vzťah s mladým susedom Rudym, ktorý Liesel síce podpichuje, ale pritom sa do nej zamiluje. Dobu plnú utrpenia potom všetci spoločne prekonávajú pomocou kníh, ktoré Liesel kradne z knižnice miestneho starostu Hermanna. A to nielen pre seba...

STREDA 20:35 Joj - Na vlásku

Flynn Rider je najúspešnejší a zároveň najhľadanejší zlodej v kráľovstve. Na svojom poslednom úteku sa uchýli do tajomnej, osamelej a, ako sa domnieva, opustenej veže. Chyba! Zo sebavedomého suveréna sa stáva rukojemníkom najzvláštnejšieho stvorenia, aké kedy stretol. Vežu totiž obýva tajomná dievčina s predlhými zlatými kúzelnými vlasmi menom Rapunzel. Zlá starena Gothel ju ako dieťa uniesla z rodičovského hradu, aby z jej dlhých vlasov dlhých dvadsať metrov čerpala mladosť a krásu.

Rapunzel celý svoj život strávila zamknutá vo veži s jediným spoločníkom – malým svojráznym chameleónikom. Dnes je vo veku tínedžerky s bujnou fantáziou a Flynnov vpád a následný zmätok je tak vítaným spestrením nudného života. Nečakaná zmena spôsobí, že Rapunzel po prvýkrát opustí svoje väzenie a vydáva sa aj s novými spoločníkmi na dramatický útek, plný dobrodružstva, zamotaných situácií a divokých zážitkov, pri ktorých ich životy visia doslova – na vlásku.

ŠTVRTOK 20:15 Plus - Star Wars: Sila sa prebúdza

Tri desaťročia po porážke Dartha Vadera a Impéria prichádza nová hrozba. Z popola ríše povstane Prvý rád, ktorého vojsko dobýva a devastuje jednu demokratickú planétu za druhou. Zastaviť ich môže len Odboj a jeho generálka Leia. Ich jedinou nádejou je Luke Skywalker, rytier rádu Jedi, lenže ten je v súčasnosti nezvestný. Leia vyšle pilota Poea Damerona na planétu Jakku, aby získal mapu Lukovho úkrytu. S rovnakým zámerom tam dorazí aj vojsko Prvého rádu na čele s temným rytierom Kylom Renom.

Bez zbytočných rečí: Tieto filmy vás dostanú aj bez kvetnatých rozhovorov

Dameron mapu schová v svojom droidovi BB-8 a zachráni ju osirotené dievča Rey, ktoré ukrýva netušený dar - dokáže cítiť Silu a využívať jej možnosti. Rey, droid a vojak Finn, ktorý zbehol od Prvého rádu, na úteku narazia na pašeráka Hana Sola a humanoida Chewbaccu a spoja sily nielen pri pátraní po Lukovi Skywalkerovi, ale aj pri plnení svojho poslania - zneškodniť superzbraň Prvého rádu, ktorá sa chystá zničiť Novú republiku i Odboj.

PIATOK 20:30 Markíza - 10 pravidielako zbaliť dievča

Hlavný hrdina Marek (Matouš Ruml) žije vo vlastnom vesmíre. Je to šikovný a milý študent astrofyziky, ktorého vášňou sú nielen hviezdy, ale aj horoskopy. Jeho obežnú dráhu však jedného dňa skríži dievča snov Stephanie (Kristína Svarinská) a Marek sa zamiluje tak beznádejne, že nie je schopný urobiť skúšky. Ale táto hnedovláska už pomútila hlavu nejednému záujemcovi a on sám cíti, že nemá šancu, kým sa niečo nezmení.

A nebude to iba konštelácia planét v slnečnej sústave. Jeho kamoši sa rozhodnú pre zásadný krok: zavolajú na pomoc jeho otca, s ktorým už dlhý čas nie je v kontakte – tatko (Miroslav Donutil) je totiž vydavateľ kníh o tom, ako zbaliť ženu a presne tieto rady by syn potreboval. A tak sa Marek vydá na cestu poznania žien, realizácie svojho ľúbostného sna a začne všetkých desať pravidiel skúšať v praxi.

SOBOTA 20:15 Dajto - Hancock

Afroameričan John Hancok, obdarený zvláštnymi schopnosťami, má všetky atribúty na to, aby bol v očiach ľudí novodobým spasiteľom. Dokáže lietať, má ohromnú silu, je nehorľavý, nepriestrelný a možno rýchlejší ako vystrelená guľka. Lenže Hancock žije zo dňa deň, je flákač, pije, všetkým je na príťaž a zdá sa, že ho majú za trubiroha, no to je mu srdečne jedno.

Veľký PREHĽAD vesmíru Marvel: Fáza štyri je tu! Jolie, Hayek i vzostup nového Kapitána Ameriku

Tento problém sa podujme vyriešiť expert na PR, ktorému zachránil krk. Chce ľudom aj Hancockovi dokázať, že ak bude pod zámkom, ľudia ho začnú potrebovať. To nahráva do karát druhému superhrdinovi, ktorý čaká v úzadí - pripravený konať.

NEDEĽA 22:35 Joj - V Bruggách

Držiteľ Oscara Martin McDonagh nám prináša čiernu komédiu o cti a podvodoch, ktorá sa odohráva v nádhernom prostredí belgického mesta Brugy. Po jednej fuške v Londýne sú nájomní zabijaci Ray a Ken poverení svojim drsným šéfom Harrym, aby sa schovali v Brugách. Kým Ken si užíva pokojné prostredie a pamiatky, ukecaný a akčný Ray je malebným mestom viac ako znechutený. A tak sa rozhodne vymyslieť si dobrodružstvo.

Netrvá dlho a Ray sa potuluje spolu s turistami, začne si s miestnou kráskou Chloe, mláti jej priateľa - skinheada a zabáva sa s americkým trpaslíkom, ktorý tu nakrúca surrealistický film. Dovolenka sa však skomplikuje, keď Ray zistí, že Harry ho chce mŕtveho a Ken má túto prácičku vykonať.

Viac o téme: Zlodejka kníhV BruggáchBackstageHancock10 pravidiel ako zbaliť dievča
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu