Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Z týchto TV TIPOV si vyberie každý: Uvidíte Avengers aj herecký koncert Zuzany Kronerovej

(Zdroj: Falcon)

Slovenské televízie si na koniec septembra pripravili množstvo skvelých TV TIPOV. Vďaka ich pestrosti si tak môžete vybrať medzi marvelovkou, westernovou klasikou či napínavým thrillerom. Nechýba ani množstvo projektov z domáceho prostredia, konkrétne Trhlina či Baba z ľadu, v ktorom exceluje herečka Zuzana Kronerová. Konečný výber je však len a len na vás. Ktorý film najviac oslovil vás?

PONDELOK 20:15 Dajto - Unesená v Istanbule

Lenny (Luna Schweiger), dcéra nemeckého policajného komisára Nicka Tschillera (Til Schweiger), sa chce pomstiť za smrť svojej matky, ktorú má na svedomí turecká zločinecká organizácia. Nickove najhoršie nočné mory sa stanú skutočnosťou, keď jedného dňa Lenny zmizne z domu.

Podľa vystopovaného mobilného telefónu zistí, že jeho dcéru uniesli obchodníci s ľuďmi v Istanbule a zavliekli ju do Ruska. Lenny musí bezpodmienečne nájsť a dostať ju z rúk bezohľadnej mafie. Spolu s partnerom Yalcinom (Fahri Yardim) preto cestuje do Moskvy, kde sa pokúsi zachrániť svoju dcéru pred takmer istou smrťou.

UTOROK 20:35 Joj - Trhlina

Nezamestnaný absolvent vysokej školy Igor objaví záznamy výpovedí psychiatrického pacienta Waltera Fischera. Ten pred sedemdesiatimi rokmi záhadne zmizol v pohorí Tribeč, a keď sa po vyše dvoch mesiacoch rovnako záhadne objavil, mal na tele čudné popáleniny a zranenia. Bol dezorientovaný, nedokázal vysvetliť, čo sa mu stalo, už nikdy sa nespamätal. Igor pátra ďalej a s údivom zisťuje, že Fischerov prípad nie je ojedinelý - zmienky o tajomnom miznutí ľudí v tomto pohorí siahajú hlboko do histórie. Hrôzostrašných prípadov pribúda.

Igor s priateľkou Miou, konšpirátorom Andrejom a tvrdým skeptikom Dávidom prenikajú čoraz hlbšie do problematiky a odhaľujú skutočnosti, ktoré sú oveľa desivejšie než akákoľvek fantázia. Vyberú sa na výpravu priamo do tribečských lesov, kde zažijú udalosti, ktoré sa vymykajú ľudskému chápaniu. Spočiatku nevinné pátranie sa končí tragicky. Toto tajomstvo má totiž príšerne ostré zuby.

STREDA 20:30 Jednotka - Vtedy na Západe

Vdovec Brett McBain tromi deťmi pripravuje na svojej farme slávnostnú hostinu na uvítanie ženy, ktorú si pred mesiacom vzal za manželku v New Orleans. Namiesto očakávanej manželky však prichádzajú pištoľníci pod vedením Franka, najnebezpečnejšieho zločinca, aký sa kedy potuloval po divokom Západe. Bez milosti všetkých obyvateľov zastrelia, a tak namiesto svadobnej hostiny musí Jill McBainová vypraviť štyri pohreby.

Frank totiž pracuje pre železničného baróna Mortona, ktorý chce zadarmo získať zem McBainovcov, kadiaľ má viesť železničná trať. Kto pomôže mladej a krásnej vdove? Nájde sa niekto, kto by bránil jej záujmy? Prichádzajú hneď dvaja. Záhadný strelec prezývaný Harmonika a hľadaný pištoľník Cheyenne. Harmonica má navyše v úmysle vyrovnať si s nemilosrdným Frankom staré účty.

ŠTVRTOK 20:15 Joj Plus - Avengers 2: Vek Ultrona

Pokus miliardára Tonyho Starka oživiť program na udržanie celosvetového mieru sa skončil neúspechom. Navyše jeho tím nechtiac prebudil ničivé sily neznámej umelej inteligencie, ktorá chce vyhladiť nedokonalé ľudstvo z povrchu Zeme, a zrazu je v stávke osud celej planéty. Po zásahu proti zločineckej spoločnosti Hydra a analýze kameňa z Lokiho žezla povstal zlovoľný ničiteľ Ultron a zdá sa, že disponuje takou desivou silou, akej tentoraz nedokážu čeliť ani Avengers.

Jeho robotickú armádu riadi geniálna umelá inteligencia, ktorú nedokáže prekonať žiaden živý tvor. Ultron plánuje zničiť svojich protivníkov - tím Avengers, a potom celé ľudstvo, pretože je zúfalo nedokonalé. Ochrancovia Zeme a najväčší superhrdinovia Iron Man (Robert Downey Jr.), Captain America (Chris Evans), Thor (Chris Hemsworth), Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johanssonová) a Hawkeye (Jeremy Renner) sa musia znova spojiť, aby zachránili svet.

PIATOK 20:35 Joj - Úkryt v Zoo

Antonina Zabinská zbožňuje prácu v manželom riadenej zoologickej záhrade vo Varšave. Je však predvečer vojny a keď Nemecko napadne Poľsko, zo záhrady bez zvierat sa stane skladisko nemeckých zbraní. Svoje znalosti môžu Antonina a jej muž Jan využívať iba na chov prasiat. Prasatá však kŕmia zbytkami, ktoré vyprodukujú obyvatelia varšavského geta. Jan pre ne pravidelne jazdí nákladným autom a späť neprináša len zvyšky jedla, ale tiež živých ľudí, ktorých potom ukrýva v pivničných priestoroch pod záhradou.

SOBOTA 20:30 Markíza - Atomic Blonde

Agentka Lorraine Broughtonová je dokonalá agentka – zmyselná, divoká a schopná čohokoľvek. Neváha použiť všetky svoje strelné, ale i ženské zbrane, aby prežila aj na tých najnebezpečnejších misiách. Tá posledná má konečnú zastávku v Berlíne, odkiaľ má priniesť prísne tajnú správu o situácii v destabilizovanom meste. Spojí svoje sily s druhou vyslanou spojkou Percivalom (James McAvoy) a spolu rozohrajú vysokú hru špiónov.

NEDEĽA 20:30 Jednotka - Baba z ľadu

Po stretnutí s otužilcom Broňom začína ovdovelá Hana pozvoľna meniť svoj stereotypný život, ktorý sa doteraz krútil výhradne okolo jej synov, neviest a vnúčat. Zatiaľ čo šesťdesiatnička Hana prežíva love story, tradičné víkendové obedy v rodinnej vile strácajú na idylickosti a postupne vypláva na povrch, že každý z hrdinov má nejaké tajomstvo.

Haniným nečakaným spojencom sa stáva vnuk Ivanko, ktorý si zamiloval nielen svojrázneho Broňa, ale aj jeho sliepku Adelu a komunitu otužilcov na brehu Vltavy. Príbeh rozkrývajúci neľahké vzťahy medzi tromi generáciami prináša nádej, že život môžete vziať do vlastných rúk v akomkoľvek veku.

Viac o téme: Baba z ľaduAtomic BlondeTrhlinaAvengers: Vek UltronaÚkryt v ZooVtedy na ZápadeUnesená v IstanbuleAsociácia slovenských filmových klubov
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu