Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tieto TV TIPY vás nenechajú chladnými: Čaká na vás mysteriózna oscarovka aj nádherný animák

Coco
Coco (Zdroj: Disney/Pixar)

September definitívne speje ku svojmu koncu, čo už tradične znamená začiatkom zhonov okolo Dňa zosnulých či každoročný začiatok vianočných kampaní. Pokiaľ si však ešte chcete od všetkého oddýchnuť a aspoň na malý okamih vypnúť, pripravili sme si pre vás TV TIPY na najbližších sedem dní. Rozhodne si je z čoho vyberať!

PONDELOK 20:25 Plus - Uteč

Mladý pár sa rozhodne posunúť sa vo vzťahu a navštíviť rodičov dievčaťa. Na tom by nebolo nič zvláštne, lenže Chris (Daniel Kaluuya) sa tohto momentu obáva, pretože jeho farba pleti je iná ako tá Rose (Allison Williams). Rodina ho našťastie privíta s otvorenou náručou. Trochu iné to je ale s ich zamestnancami, ktorí sa správajú podivne.

Erotické scény, pri ktorých vám ostane rozum stáť: VIDEO Takto to nemalo byť!

Na tom by taktiež nebolo nič zvláštne, keby všetci neboli tiež černosi. Chrisovi začne dochádzať, že zvláštnych náhod neustále pribúda. Rozhodne sa odísť, ale na záchranu sa zdá byť už príliš neskoro. Snímka získala aj Oscara za najlepší pôvodný scenár.

UTOROK 23:05 Dajto - Matrix Reloaded

V druhom pokračovaní trilógie Matrix Neo spoločne s Morpheom a Trinity bojujú proti počítačovým vládcom univerza. Chcú zastaviť zotročenie ľudstva a nemajú inú možnosť ako boj na život a na smrť. Sú nútení preniknúť hlboko do štruktúr Matrixu a v priebehu sedemdesiatich dvoch hodín objaviť a zlikvidovať centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. A aby toho nebolo málo, Neo sa zo svojich temných nočných mor dozvie, že Trinitiným osudom je smrť. Neo sa však proti osudu už raz dokázal vzbúriť.

Medzitým sa Trinity a Morpheus snažia zachrániť Kľúčiara, ktorý dokáže otvoriť každé dvere v Matrixe a je dôležitou zbraňou ľudí v boji proti strojom. I medzi robotmi prebieha súperenie o nadvládu nad virtuálnou realitou. Zároveň sa snažia objaviť posledné ľudské miesto Zion, ukryté v hlbinách Zeme. Všetky udalosti neodvratne smerujú k veľkej vojne ľudí proti strojom.

STREDA 20:30 Jednotka - Vojna policajtov

Režisér Olivier Marchal nakrútil príbeh na základe skutočných udalostí a situoval ho do známeho sídla parížskej polície. Práve tam začína dráma dvoch policajtov - Léa Vrinksa a Denisa Kleina. Obaja pracujú na prípade série ozbrojených prepadnutí a každý z nich postupuje svojimi metódami. Léo má síce kontakty aj na druhej strane a je úspešnejší, ale priveľmi riskuje.

FOTO Zúfalé manželky po 15 rokoch: Boj s rakovinou a súdy... Táto herečka si prežila vlastnú verziu!

Denis neváha využiť akýkoľvek spôsob, aby svojho kolegu porazil a získal miesto šéfa polície. Léo končí vo väzení, jeho tragédia tým samozrejme zďaleka nekončí. Ako sa vyvinie vojna policajtov vo chvíli, keď Léo, ktorý už nemá čo stratiť, vyjde z väzenia?

ŠTVRTOK 20:15 Joj Cinema - Kým prišla búrka

Tami Oldham a Richard Sharp sú dobrodružné povahy. Vďaka náhode sa stretli, zamilovali sa a teraz si užívajú jeden druhého. Obaja milujú plavbu po mori a preto sa vo dvojici vydajú na dlhú cestu krížom cez oceán. Netušia, že sa blíži jeden z najsilnejších hurikánov v histórii ľudstva.

Keď sa búrka upokojí, Tami sa preberie a zistí, že Richard je ťažko zranený a ich loď v troskách. V beznádejne zúfalej situácii musí Tami pozbierať všetky svoje sily, aby zachránila seba a jediného muža, ktorého kedy milovala.

PIATOK 20:35 Joj - Coco

Raz za rok prichádzajú do nášho sveta predkovia, aby sa stretli s rodinou a priateľmi, ale do ich sveta sa žiadny živý človek zatiaľ nepozrel. Až teraz. Dvanásťročný Miguel bude prvý, komu sa to podarí. Miguel je 12-ročný chlapec, ktorý má odvážne sny. Ako gitarista - samouk túži kráčať v stopách svojho idola Ernesta de la Cruza, najslávnejšieho hudobníka v mexických dejinách. Ale v Miguelovej rodine je už po niekoľko generácií hudba prísne zakázaná. Prečo platí tento absurdný zákaz, ktorý sa stal rodinnou tradíciou?

Aby to zistil, Miguel sa vydáva na pozoruhodnú púť do očarujúco pestrofarebného sveta svojich predkov. Vo svete zosnulých stretne milého spojenca, kostlivca Hectora, ktorý sa stane jeho priateľom a pomôže mu odhaliť rodinné tajomstvo. Odvážny mladý muzikant Miguel sa potom musí rozhodnúť medzi svojou láskou k hudbe a láskou k rodine.

SOBOTA 22:45 Markíza - Interstellar

Píše sa rok 2061. Zem sužuje sucho a hladomor, dochádzajú základné potraviny a planéta čelí prudkým zmenám klímy. Ľudskej rase hrozí vyhynutie. Tomu by však mohol zabrániť záhadný objav v oblasti výskumu časopriestoru, vďaka ktorému má ľudstvo možno šancu na záchranu. Skupina vedcov sa musí vydať mimo našej slnečnej sústavy a pokúsiť sa nájsť pre ľudské pokolenie planétu, na ktorej bude môcť žiť.

Sladký Kouďák z Krok za krokom je preč! FOTO Je to skutočne on? Vôbec sa na seba nepodobá

Posádka lode Endurance mieri do medzigalaktického neznáma, do miest, kam sa ešte nikto pred nimi nedostal. Pilota Coopa (Matthew McConaughey) čaká zásadné rozhodnutie - bude sa musieť rozhodnúť medzi tým, či ešte uvidí svoje deti, alebo sa pokúsi zachrániť budúcnosť ľudstva.

NEDEĽA 20:45 Plus - Hačikó: Príbeh psa

Americký profesor Parker Wilson dochádza denne vlakom do práce. Jedného dňa nájde na stanici opustené šteňa japonskej rasy akita inu. Aj keď je manželka Cate najskôr proti tomu, aby si ho ponechal, láska jej manžela k psovi ju nakoniec presvedčí. Hači, ako psíka pomenujú, denne sprevádza svojho pána na stanicu a večer ho tu opäť víta. Jedného dňa však Parker zomrie a na stanicu sa už nikdy nevráti.

Hačikó však verne čaká na svojho pána deň čo deň, celých deväť rokov na rovnakom mieste. Až do svojej vlastnej smrti... Legenda o nesmrteľnom pute a vernej oddanosti psa k svojmu pánovi sa v Japonsku traduje dodnes. Je dôkazom, že aj ten najobyčajnejší rituál sa môže stať najväčším a najčistejším vyznaním lásky.

Viac o téme: Tv tipyInterstellarVojna policajtovCocoHačikóGet OutMatrix ReloadedKým prišla búrka
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu