Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

TV TIPY plné kúziel: Čaká vás návrat do sveta čarodejníkov, aj skvelé filmy podľa skutočnosti

Fantastické zvery
Fantastické zvery (Zdroj: continental-film.sk)

Aj druhý týždeň roku 2020 si pre vás televízie pripravili množstvo zaujímavého obsahu. Pokiaľ teda nepatríte k milovníkom zimných športov, respektívne máte pred sebou toľko práce, že by ste zatúžili po čarovnom prútiku Harry Pottera, sadnite si pred telku a na chvíľku si oddýchnite. Je len a len na vás, čo si z vyberiete. Ak ste ale nerozhodní, radi vám pomôžeme našimi TV TIPMI nižšie.

PONDELOK 20:30 Markíza - Fantastické zvery a ich výskyt

Fantastické zvery a ich výskyt je úplne novým čarodejníckym dobrodružstvom, ktoré nás vracia do sveta čarodejníkov a zvláštnych bytostí vytvoreného spisovateľkou a autorkou príbehov o Harry Potterovi J. K. Rowlingovou. Fantastické zvery a ich výskyt začínajú v roku 1926, kedy Newt Scamender práve dokončil svetovú výpravu za hľadaním a dokumentáciou výnimočného výskytu magických stvorení.

Slovenská komédia prepísala štatistiky: Také niečo Dvojka zažila po ôsmich rokoch

Jeho krátke zastavenie v New Yorku by sa zaobišlo bez nehody, keby nebolo mukla menom Jacob, strateného magického kufríka a úteku niektorých newtových fantasticých zverov, ktoré môžu byť veľkým problémom rovnako pre svet čarodejníkov, ako muklov.

UTOROK 22:35 Plus - Steve Jobs

So Stevom Jobsom sa zoznamujeme v polovici 80-tych rokov, kedy na trh uviedol Macintosh. Potvrdzuje, že reči o jeho neznesiteľnosti naozaj neboli lživé. Je to monštrum, ktoré šikanuje svojich podriadených za nesplnenie nesplniteľných príkazov, ponižuje matku svojej dcéry, ktorej otcovstvo aj napriek súdnemu rozhodnutiu neuzná, do krvi sa háda so svojou pravou rukou Joannou Hoffmanovou, pokiaľ nedosiahne svoje.

S plynúcim časom sa však z jednorozmerného psychopata stáva mnohovrstevná osobnosť, ktorú budeme chápať, obdivovať, ale, samozrejme, rovnako tiež nenávidieť. Tak, ako zvyčajne nenávidíme každú výnimočnú ľudskú bytosť, ktorá videla o kúsok ďalej, než všetci ostatní.

STREDA 20:15 Dajto - Tlmočníčka

Každý, kto pracuje pre Organizáciu Spojených národov, je povinný zachovávať mlčanlivosť. To si veľmi dobre uvedomuje i tlmočníčka Sylvia Broomeová (Nicole Kidman). No keď sa stane náhodnou svedkyňou vražedného sprisahania, nedokáže len tak nečinne sedieť so založenými rukami, čakať na „veľký tresk“ a poslušne mlčať – rozhodne sa konať! Nie je jej totiž ľahostajné, že bezcharakterní politici bez akýchkoľvek škrupúľ plánujú vraždu vysokého afrického vládneho hodnostára a následný puč.

Koniec ďalšej veľkej lásky: Talentovaná herečka požiadala o rozvod

Aj Sylviin život je v bezprostrednom ohrození, pretože o tom, čo vie, sa v relatívne krátkom čase dozvedia i prominentní atentátnici spomedzi členov OSN. Poriadne vystrašená a šokovaná mladá žena sa preto obráti na FBI, ktorá na tento háklivý prípad nasadí agenta Tobina Kellera (Sean Penn). No ten – a nielen on – Silviin príbeh nepovažuje za práve dôveryhodný.

ŠTVRTOK 20:25 Plus - Muž so železnou maskou

Slávni mušketieri sa rozhodnú, že ochránia česť koruny a aj tento raz bude ich voľba správna. To ešte netušia, že ten cynický, krutý a ľahkovážny Ľudovít XIV. (Leonardo DiCaprio) vôbec nemusí byť pravým kráľom, ale jeho dvojčaťom, a skutočného panovníka nechal s maskou na tvári zatvoriť do väzenia, aby sám využíval a zneužíval jeho výsady.

Tento záhadný muž so železnou maskou, ktorý sa volá Philippe a je údajne dvojčaťom istého vysokopostaveného urodzeného pána, prináša mladému kráľovi desivé nočné mory. Ale jedného dňa spadne kosa na kameň – keď kráľ pošle kvôli priazni krásnej Kristíny do vojny jej snúbenca. Ten vzápätí padne a jeho otec – ktorým nie je nikto iný ako jeden z mušketierskej trojice Athos (John Malkovich) – sa rozhodne ukončiť kráľovu krutovládu.

PIATOK 20:15 Dajto - Hancock

Afroameričan John Hancok, obdarený zvláštnymi schopnosťami, má všetky atribúty na to, aby bol v očiach ľudí novodobým spasiteľom. Dokáže lietať, má ohromnú silu, je nehorľavý, nepriestrelný a možno rýchlejší ako vystrelená guľka. Lenže Hancock žije zo dňa deň, je flákač, pije, všetkým je na príťaž a zdá sa, že ho majú za trubiroha, no to je mu srdečne jedno.

Marvel po Avengers: Endgame ani zďaleka nekončí: Toto všetko plánuje na rok 2020

Tento problém sa podujme vyriešiť expert na PR, ktorému zachránil krk. Chce ľudom aj Hancockovi dokázať, že ak bude pod zámkom, ľudia ho začnú potrebovať. To nahráva do karát druhému superhrdinovi, ktorý čaká v úzadí - pripravený konať.

SOBOTA 20:30 Markíza - Harry Potter a Ohnivá čaša

Harry Potter je prenasledovaný nočnými morami a vďaka nim ho jeho jazva bolí viac ako inokedy. Pred znepokojivými snami sa pokúša uniknúť tak, že so svojimi priateľmi Ronom a Hermionou navštívi majstrovstvá sveta v metlobale. Oblohu nad skandujúcimi fanúšikmi však rozžiari zlovestný úkaz - znamenie zla, podpis černokňažníka lorda Voldemorta.

Vyčarovali ho jeho prívrženci, ktorí sa vyhýbajú verejnosti už od Voldemortovho zmiznutia pred trinástimi rokmi.Harry túži po návrate za bezpečné steny školy kúziel, do Rokfortu, kde ho môže ochrániť profesor Dumbledore.Teraz bude ale všetko trošku inak.

NEDEĽA 20:45 Plus - Ďaleko od hlučného davu

Bathsheba Everdene je krásna a takisto veľmi tvrdohlavá. A ako veľa slobodomyseľných žien, to ani ona nemá ľahké. Tým skôr, že žije vo viktoriánskom Anglicku v druhej polovici 19 .storočia.
Bathseba sa v okamihu, keď zdedí usadlosť v panstve Wessex, premení z obyčajného vidieckeho dievčaťa v nezávislú a cieľavedomú statkárku. A to z nej robí lákavú partiu pre to, čomu sa snaží vyhnúť- manželstvo. Najprv odmietne lásku chovateľa oviec Gabriela Oaka, sklame aj nádeje zámožného starého mládenca Williama Boldwooda.

A rozhodne sa na zdedenom statku hospodáriť sama, bez mužskej pomoci. V tej dobe to bolo nevídaná odvaha, ale Bathsheba vďaka svojim schopnostiam, priamočiarosti aj vrodenému šarmu uspeje. Jedného dňa však do jej života vstúpi mladý, pekný, sebavedomý a arogantný seržant Frank Troy. Presne taký muž, s ktorým by sa racionálna a sebavedomá Bathsheba určite nezahadzovala. A k prekvapeniu predchádzajúcich nápadníkov on je ten, kto v nej dokáže prebudiť vášeň. Vášeň, ktorá sa stane osudnou nie len Bathshebe.

Viac o téme: Harry PotterSteve JobsFantastické zvery a ich výskytHancockTlmočníčka
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu