Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Poriadne napínavé TV TIPY, od ktorých neodtrhnete oči: Z dánskeho trháku vás bude mraziť!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Photo © Nordisk Film Distribution, Photo © Saban Films, Photo © Lionsgate/Summit Entertainment)

Začal sa nám ďalší týždeň a my vám opäť prinášame naše tradičné TV tipy. Televízie si pre vás prichystali poriadne napínavé trháky, v ktorých vám prinesú aj mrazivú dánsku kriminálku, ktorá vás udrží v strehu až do konca. Pozrite sa, na čo všetko sa môžete tešiť.

PONDELOK 20:30 Markíza - Zabijakov osobný strážca

Špičkový bodyguard Michael Bryce dostane špeciálnu úlohu - musí sa postarať o svojho úhlavného nepriateľa. Jeden z najznámejších zločincov sveta, Darius Kincaid, je kľúčovým svedkom v dôležitom prípade, a treba ho bez ujmy na zdraví dopraviť na súdne pojednávanie. Neúprosný telesný strážca a obávaný zabijak, ktorí si dlhé roky šli po krku, sa na dlhých divoké prestre24 hodín stanú súčasťou spoločného tímu.

Na neuveriteľnej ceste z Londýna do Haagu na nich všade striehnu ľudia obávaného východoeurópskeho diktátora. Čakajú ich šialené naháňačky a divoké prestrelky na súši aj na mori. A všetko ešte skomplikuje Kincaidova žena (Salma Hayek), ktorá je rovnako známa firma ako jej manžel...

UTOROK 20:25 JOJ Plus - Hitman: Agent 47

Je známy len podľa posledných dvoch čísel čiarového kódu, ktorý má vytetovaný vzadu na krku. Agent 47 nie je obyčajný človek , predstavuje vyvrcholenie desaťročie trvajúceho výskumu. Stojí na konci vývojovej rady, jeho existencia nadväzuje na štyridsať šesť predchádzajúcich agentov obdarených neuveriteľnou silou, rýchlosťou, vytrvalosťou a inteligenciou.

Agent 47 je elitným a dokonalým zabijakom, ktorý bol, pomocou genetických experimentov vyšľachtený ako dokonalý vražedný stroj. Jeho najbližším cieľom je korporácia, ktorá má v úmysle zmocniť sa vytvoreného génu a pomocou neho vytvoriť armádu zabijakov, ktorých schopnosti prekročia dokonca aj vlastnosti agenta 47. Uspeje? Alebo sa stane ich korisťou a zdrojom ďalšej skazy?

Vo svojom osamelom boji sa 47 spojí s Katiou van Dees, mladou ženou, ktorá je schopná zodpovedať väčšinu otázok týkajúcich sa jeho pôvodu a zároveň stráži tajomstvo umožňujúce odhaliť a predovšetkým zničiť nepriateľskú korporáciu. Všetko smeruje k záverečnej epickej bitke, v nej proti nim stojí v čele armády protivníkov pomstychtivý John Smith.

STREDA 20:15 Dajto - Terminátor Genisys

Budúcnosť je temná. Súdny deň v deväťdesiatych rokoch minulého storočia zlikvidoval polovicu ľudstva a tí, ktorí prežili, sa od tej doby snažia márne vzdorovať počítačovému systému Skynet. Najsilnejšie hnutie odporu sa sformovalo okolo Johna Connora, ktorý pre Skynet predstavuje najväčšiu hrozbu.

Problém má vyriešiť Terminátor, stroj na zabíjanie s ľudskými rysmi, ktorého Skynet pošle do minulosti, aby zabil Connorovu matku Sáru skôr, ako stihne počať svojho syna. Lenže aj ľudský rebeli majú prístup do stroja času a za Sárou pošlú vojaka Kylea Reesa, aby ju pre zmenu zachránil pred Terminátorom. Až do toho okamihu sa vyššie uvedený popis zhoduje s prvým dielom.

Návratom do roku 1984 však dochádza k zásadnému bodu obratu. Kyle Reese zisťuje, že Sára nie je bezradná a vydesená servírka, ale poriadna bojovníčka, ktorú žiaden Terminátor nemôže vystrašiť, zvlášť keď jej jeden taký stroj už pár rokov robí spoločníka a ochrancu. Lenže táto výhoda môže byť k ničomu, pretože Skynet má ,,prsty"všade a rozhodne chce zabrániť tomu, aby táto nesúrodá trojica namaľovala ľudstvu ružovú budúcnosť.

ŠTVRTOK 20:25 JOJ Plus - Ja, robot

V roku 2035 sú roboti súčasťou každej domácnosti a ľudia im dôverujú okrem paranoického detektíva Spooner. Spolu s psychologičkou Susan Calvinovou vyšetrujú smrť doktora Dr. Alfreda Lanninga, vedca, ktorý sformuloval tri zákony robotiky. Na mieste činu detektív nachádza robota Sonnyho. Spáchal vedec samovraždu, alebo ho robot zavraždil?

To by znamenalo nielen zásadné porušenie zmienených zákonov, ale aj obrovskú hrozbu pre ľudstvo. Čo by robotom zabránilo prevziať kontrolu nad spoločnosťou, keď je ľudstvo od ich existencie závislé? Alebo revolúcia už v tichosti prebehla?

PIATOK 22:45 Markíza -Uss Indianapolis: Boj o prežitie

Druhá svetová vojna sa chýli ku koncu a americký krížnik USS Indianapolis má v rámci supertajnej misie za úlohu prepraviť atómovú bombu.Počas návratu ho ale napadnú Japonci a loď potopí.Stovky mužov sú tak vydaní napospas počasie, hladu, smädu a žralokom.

SOBOTA 20:30 Markíza - Harry Potter a Polovičný princ

Návrat Lorda Voldemorta zapríčiní vo svete kúzelníkov spúšť. Harry má podozrenie, že nebezpečenstvo číha priamo vBradaviciach, ale Dumbledor sa sústredí na prípravu poslednej bitky, ktorá sa blíži. Potrebuje, aby mu Harry pomohol rozlúsknuť dôležitý kľúč, ktorý vedie krozuzleniu Voldemortovej obrany - rozhodujúcu informáciu však pozná iba bývalý profesor Horác Kriklan.

Medzitým útočí na študentov ešte úplne iný nepriateľ - ich tínedžerské hormóny. Harryho dlhodobé priateľstvo sGinnou Weaslyovou prerastá vhlbší cit, ale vceste stojí jej priateľ, Dean Thomas, nehovoriac ojej veľkom bratovi Ronovi. Lenže Ron má svojich starostí dosť sromantickými pletkami - Lavender Brownová nešetrí svojou láskou knemu aHermiona vústraní žiarli, ale je rozhodnutá neprejaviť svoje city za žiadnu cenu. Aktomu všetkému ešte čokolády napustené nápojom lásky, ktoré skončia vnesprávnych rukách avšetko úplne zmenia.

NEDEĽA 20:35 JOJ - Zložka 64

Štvrtý zo série detektívnych príbehov nakrútených podľa bestsellerov dánskeho spisovateľa Jussiho Adlera-Olsena. Stopy série záhadných zmiznutí v roku 2006 vedú na jediné desivé miesto - opustený ostrov. Mrazivý detektívny príbeh vychádza zo skutočných udalostí dánskej histórie. Policajný detektív Carl Mørck a jeho asistent Assad z kriminálneho Oddelenia Q v Kodani otvárajú ďalší nevyriešený prípad.

Za falošnou stenou kodanského bytu objavia robotníci tri mumifikované telá sediace okolo prestretého jedálenského stola, pričom štvrtá stolička je prázdna. Pátranie po majiteľovi apartmánu, kde sa múmie našli, privádza detektívov na opustený ostrov Sprogø, neslávne známe miesto s bývalou inštitúciou na prevýchovu "necudných" dievčat, kde sa robili podivné lekárske experimenty a zneužívali mladé ženy. Aj keď je táto kapitola dánskych dejín uzavretá, nájdu sa ľudia, ktorí tvrdia, že experimenty pokračujú až do dnešných čias. Carl a Assad musia súperiť s časom, aby zabránili ďalším vraždám a útokom.

Viac o téme: JaTerminátor GenisysTV tipyZložka 64Zabijakov osobný strážcaRobot
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu