Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Oscarové TV TIPY: Vychutnajte si filmy, ktoré sa dotkli zlatej sošky

(Zdroj: SITA/AP/DreamWorks Pictures and Warner Bros. Pictures, Leah Gallo)

Oscary sú odovzdané a v oscarovom duchu sa budú niesť aj tohtotýždňové tv tipy. Vychutnajte si filmy, ktoré si niekedy vyslúžili nomináciu, či si dokonca odniesli aj zlatú sošku.

PONDELOK 18:10 Nova Cinema - Na vlásku

Nomináciu za najlepšiu pieseň si v roku 2010 vyslúžila obľúbená animovaná rozprávka Na vlásku. Princeznú Rapunzel so zlatými vlasmi ako dieťa unesú z hradu od rodičov a je zamknutá v tajnej veži. Túžba po dobrodružstve je však väčšia ako strach, tak sa vydá na cestu so šarmantným banditom Flynnom, po ktorom je vyhlásené pátranie.


Mohlo by vás zaujímať:Vedľajšie hviezdy animákov: Bez nich by to bola nuda!


UTOROK 16:30 HBO2 - Avengers: Endgame

Jedným z tohtoročných nominovaných za vizuálne efekty je aj záverečná časť série Avengers. Desivé udalosti spôsobené Thanosom vedú zvyšných superhrdinov k tomu, aby sa mu v strhujúcom finále pokúsili vrátiť úder.

STREDA 20:25 Plus - Ja, Tonya

Jedna z niekdajších najlepších krasokorčuliarok sveta, Tonya Harding, zaujala ľudí svojím výkonom, no najmä šokujúcim útokom na svoju súperku. Hlavnú hrdinku v divokom životnom príbehu stvárnila talentovaná Margot Robbie, ktorá si za svoj výkon vyslúžila aj oscarovú nomináciu. Ďalšiu film získal za strih a tiež pre vedľajšiu herečku Allison Janney, ktorá si odniesla zlatú sošku.


Mohlo by vás zaujímať:Hollywoodska sexbomba v hlavnej úlohe: Margot Robbie si zahrá filmovú Barbie


ŠTVRTOK 16:25 HBO3 - Favoritka

Historický výpravný film Favoritka nás prenesie do Anglicka na začiatku 18. storočia, kedy na tróne sedela krehká kráľovná Anna. O ňu sa stará je blízka priateľka lady Sarah Churchill, ktorá riadi zem namiesto nej. Na scénu však prichádza nová slúžka Abigail Hill, ktorá sa tiež usiluje zamiešať karty vo svoj prospech. Film si vyslúžil 10 nominácií a z toho jednu premenili na Oscara - za najlepšiu herečku.

PIATOK 22:40 Jednotka - Horúčka sobotňajšej noci

Oscarovú nomináciu pre najlepšieho herca si vyslúžil John Travolta, ktorý stvárnil v kultovom hudobnom filme hlavného hrdinu - Tonyho Manera. Ten všetok svoj voľný čas venuje tancovaniu na miestnej diskotéke. Tam je síce kráľom tanečného parketu, no jeho bežný život nie je taký vzrušujúci. Všetko sa začne meniť, keď sa s priateľkou Stephanie rozhodne zúčastniť tanečnej súťaže.


Mohlo by vás zaujímať:Hollywoodske hviezdy s modrou krvou: Korene týchto hercov siahajú až ku kráľom


SOBOTA 16:40 HBO - Vládkyňa zla

Vládkyňa zla ponúka príbeh jednej z obávaných rozprávkových postáv - zlej a krutej víly Zloby, ktorá zakliala Šípkovú Ruženku. Jej príbeh však vôbec nie je taký jednoznačný, ako sa môže zdať. Film si vyslúžil nomináciu za kostýmy, a tie boli naozaj skvelé.

NEDEĽA 20:00 Film+ - Sweeney Todd: Diabolský holič z Fleet Street

Oscara za výpravu a ďalšie dve nominácie (najlepší herec a kostýmy) si na svoje konto pripísal v roku 2008 muzikálový horor, ktorého hlavnou postavou je holič Sweeney Todd. Ten je rozhodnutý pomstiť svoju rodinu aj stratené roky vo väzení. Otvorí si holičstvo a spolu so svojou novou spoločníčkou sa postará o svojich nepriateľmi...

Viac o téme: Tv tipy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu