Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tieto TV TIPY vás priklincujú do sedačiek: Lákadlom je premiéra mrazivého slovenského filmu

Ostrým nožom
Ostrým nožom (Zdroj: Continental Film)

Aj tento týždeň si pre nás slovenské televízie pripravili bohatý program. Okrem množstva seriálov a vlastných projektov ponúknu aj niekoľko naozaj zaujímavých filmov, ktoré by ste si rozhodne nemali nechať ujsť. Na svoje si prídu nielen fanúšikovia komédií a komiksoviek, ale aj slovenskej kinematografie. Už dnes si svoju televíznu premiéru odbije mrazivý film Ostrým nožom.

PONDELOK 20:30 Jednotka - Ostrým nožom

Ľudovítovi zavraždili neonacisti jediného syna. Kvôli nefunkčnému súdnemu systému sú však tí istí páchatelia prepustení na slobodu a Ľudo sa všetkými silami snaží dosiahnuť ich opätovné zadržanie. Bojuje s apatickou políciou, oportunistickou sudkyňou, ale aj s faktom, že svojho syna dostatočne nepoznal a nebol mu oporou.

Poriadny ŠOK! Kevin zo Sám doma sa vydesil: FOTO Čo som zase zomrel?

Čím viac sa sám viní za jeho smrť, tým viac sa rozpadá jeho vzťah s manželkou Zuzanou a dcérou Jankou. A tým úpornejšie sa snaží sám zasahovať do vyšetrovania. Keď sa však dozvie, že za synovou smrťou nestál náhodný útok extrémistov, ale organizovaná zločinecká skupina, uvedomuje si, že stojí proti nepriateľovi nad svoje sily. Pokúsi sa zachrániť aspoň to, čo mu ešte ostalo - vlastnú rodinu.

UTOROK 20:25 JOJ Plus - X-Men: Apokalypsa

Prvý a najsilnejší z mutantov marvelovského sveta X-Menov načerpal silu ostatných mutantov a stal sa tak nesmrteľným a neporaziteľným. Prebudil sa po tisíckach rokov a je rozčarovaný zo sveta, v ktorom sa ocitol. Jeho cieľom je očistiť ľudstvo a zaviesť nový poriadok, ktorému chce vládnuť. Osud Zeme tak visí na vlásku Raven s pomocou profesora X sa postaví do vedenia skupiny mladých X-Menov, aby spoločne zastavili svojho naejväčšieho nepriateľa a zachránili ľudstvo pred úplným zánikom.

STREDA 22:35 Dajto - Doom

Vedecký tím, pracujúci na odľahlej základni na planéte Mars, začal na Zem posielať nepríjemné správy. Výsledky experimentov sú znepokojujúce, počet vedcov záhadne klesá a tak vláde neostáva nič iné, než základňu izolovať do najprísnejšej karantény. Okrem toho musia vyslať na Mars jednotku rýchleho nasadenia - po zuby ozbrojení elitní vojaci, ktorí majú za úlohu zistiť, čo sa stalo, a eliminovať akúkoľvek hrozbu. Jedna z herných adaptácií, ktorá síce nedopadla úplne podľa predstáv fanúšikov, no určite stojí aspoň za jedno pozretie.

ŠTVRTOK 20:25 JOJ Plus -Posledný lovec čarodejníc

Armády lovcov čarodejníc, bojovníci „Sekery a kríža", vedú celé stáročia svoju vojnu proti hrozivému nepriateľovi a bojujú s čarodejnicami na všetkých miestach Zeme. Jeden z nich, Kaulder, zničí samotnú Kráľovnú čarodejníc, ona ho s posledným výdychom prekľaje a odsúdi na večný život. Navždy odtrhnutý od svojej rodiny Kaulder stovky rokov trávi tým, čo vie najlepšie - loví a zabíja čarodejnice. Dnes je posledným svojho druhu a rady nadprirodzených nepriateľov zredli. Jeho boj a príbeh však nekončí, zlé čarodejnícke sily sú tu stále, ukryté pred našimi zrakmi.

PIATOK 22:45 Markíza - Star Trek: Do neznáma

Hviezdnu loď U.S.S. Enterprise, ktorá je vyslaná na záchrannú výpravu do najvzdialenejších kútov vesmíru, prepadne neľútostný diktátor Krall (Idris Elba), zarytý nepriateľ Federácie. Po stroskotaní na nezmapovanom, nepriateľskom mieste sú kapitán Kirk (Chris Pine), Spock (Zachary Quinto) a zvyšok posádky rozdelení bez najmenšej šance na útek. Jedine povstalecká mimozemská bojovníčka Jaylah (Sofia Boutella) ich dokáže znovu zjednotiť a dostať preč z planéty, pričom preteká s časom, aby zabránila Krallovej smrtiacej armáde v rozpútaní celogalaktickej vojny.

SOBOTA 20:30 Markíza -Sully: Zázrak na rieke Hudson

Letecký kapitán US Airways Chesley "Sully" Sullenberger (Tom Hanks) je skúsený pilot. 15. januára 2009 nastupuje na let z newyorského letiska LaGuardia do Charlotte. Štart prebieha bez problémov, ale keď lietadlo začne naberať výšku, vletí do kŕdľa vtákov. Najskôr vypadáva jeden a následne aj druhý motor. Sully okamžite preberá riadenie a žiada letového dispečera o miesto na núdzové pristátie. Dispečer mu ponúka dve alebo tri varianty, ale Sully zisťuje, že ani na jedno z núdzových miest nedoletí.

Kontroverzný verdikt na filmových Césaroch: Šokovaná časť publika na protest odišla!

Jediná možnosť, kde pristáť, bola rieka Hudson. Svojim okamžitým rozhodnutím zachránil životy všetkých 155 ľudí na palube, ktorí ako zázrakom prežili deštrukciu oboch motorov lietadla. Letecká spoločnosť spolu s výrobcom lietadla ale spustia vyšetrovanie, ktoré má objasniť, či tento manéver bol nutný. Existujú totiž simulácie, ktoré potvrdzujú, že bolo možné bezpečne sa vrátiť na najbližšie letisko.

NEDEĽA 20:25 JOJ Plus - Divoká dvojka

Reese Witherspoon hrá v tejto akčnej komédii vzornú a snaživú policajtku, ktorej zveria do ochrany kľúčového svedka v súdnom procese s vplyvným mafiánskym bossom. Svedok je vlastne ona (Sofía Vergara) – sexy manželka miestneho drogového dílera. Keď sa o túto dvojicu začnú intenzívne zaujímať najatí zabijaci a skorumpovaní policajti, nezostáva im nič iné, len sa vydať na útek naprieč celým Texasom. Bláznivá komédia pre všetky vekové kategórie dokáže naozaj pobaviť a správne človeka naladí na neobľúbený pondelok, ktorý sa dostaví už o pár hodín na to.

Viac o téme: X-MenStar TrekDivoká dvojkaOstrým nožomSullyDoomPosledný lovec čarodejníc
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu