Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Čo si pre nás pripravili televízie počas netradičnej Veľkej noci? Tu je 8 zaujímavých tipov

(Zdroj: Photo © Fox Searchlight Pictures / Wilson Webb)

Tohtoročná Veľká noc bude pre každého jedného z nás veľmi nezvyklá. Žiadne rodinné návštevy, oblievačka, bohoslužby, obmedzený pohyb. My vám prinášame aspoň výber toho najzaujímavejšieho, čo je v televíznom programe k dispozícii. Pretože v súčasnosti môže byť čas doma tým najlepším, čo môžeme spraviť.

PIATOK 20:35 JOJ - Na vlásku

Táto animovaná hudobná komédia je plná efektov a dobrodružstiev o dievčati, ktoré má kúzelné vlasy zlatej farby dlhé viac ako 70 stôp. Princezná Rapunzel je unesená z hradu svojich rodičov už ako dieťa a zamknutá v tajnej veži. Teraz je vo veku tínedžera s bujnou fantáziou a odhodlá sa s pomocou temperamentného banditu vykonať veľký husársky kúsok. Rapunzel a jej komplici nachádzajú dobrodružstvo, srdce, humor a vlasy,veľa vlasov. Prezradenie jej kráľovského pôvodu visí na vlásku a jej únosca je im v pätách. Ide o prerozprávanie klasickej rozprávky bratov Grimmovcov.

13:55 Prima Family -Dobrý voják Švejk

Prvá časť filmovej verzie osudov dobrého vojaka Josefa Švejka, ako ich napísal v preslávenom rovnomennom románe Jaroslav Hašek. Švejk, pražský obchodník so psami, sa po sarajevskom atentáte dostane svojimi neuváženými rečami do problémov a zatknú ho. Neskôr ho vyšetrujú ako nepriateľa štátu a po čase - napriek diagnóze notorického blbca - povolajú do armády. Tam sa, samozrejme, opäť dostane do väzenia, odkiaľ ho dostane von feldkurát Katz a vezme si ho za svojho osobného sluhu. Keď ho Katz prehrá v kartách, Švejk sa stane nešťastím nadporučíka Lukáša. A keďže Švejk je nenapraviteľný, skončí spolu s Lukášom v marškompánii v Českých Budějoviciach, aby odtiaľ putovali na frontu.

SOBOTA 20:30 Markíza -Ženy v běhu

Věra prežila s Henrichom báječný život a je pevne rozhodnutá splniť aj jeho posledné želanie - zabehnúť maratón! Emancipovaná a rázna matka troch dcér v tom nevidí žiadny problém. Proste si trasu rozdelia na štyri úseky a zdolajú tých viac ako 42 kilometrov ako rodinná štafeta. Žiadna z nich síce doteraz neubehla ani meter, ale do štartu predsa zostávajú tri mesiace a tréner Vojta pripravil skvelý kondičný plán. Stačí len začať. Dcéry sa však do behanie neženú. Majú totiž úplne iné starosti.

20:35 JOJ -Veľký dar

Je možné zariadiť, aby výnimočné dieťa žilo celkom obyčajný život? Slobodný muž vychováva nadané dieťa a bojuje o jeho budúcnosť so svojou neústupnou matkou. Frank Adler je single, ale nežije sám a všetky svoje sily investuje do výchovy výnimočne nadaného dieťaťa, netere Mary. Ich šťastný život sa však ocitne v ohrození, keď sa o neobyčajnom matematickom nadaní vnučky dozvie Frankova bohatá a panovačná matka, ktorá má s Mary celkom iné plány.

NEDEĽA 17:05 JOJ Plus -Jastrabia žena

Na kapitána Etienna Navarra a jeho milú, krásnu Isabeau d'Anjou, uvalí biskup z Aquily s pomocou diabla krutú kliatbu - už sa nikdy nemajú stretnúť a objať v ľudskej podobe. S východom slnka sa Isabeau denne mení na jastraba a s posledným slnečným lúčom stráca ľudskú podobu. Navarre sa zasa stáva čiernym vlkom. Isabeau totiž biskupa odmietla, čo arogantného a nadutého muža urazilo do krvi. Každé zlo sa však dá premôcť, a tak sa aj tu konečne nájde ten, kto nešťastným milencom môže pomôcť - starý mních Imperius ich môže vykúpiť. Ten však už Navarra raz zradil. Vo filme účinkujú ajMatthew Broderick a Michelle Pfeiffer, a to je záruka kvality.

20:00 ČT1 -Po strnisku bosý

Osemročný Eda je vytúžené dieťa, ktoré rodičia strážia viac, ako je zdravé, pretože o jedno dieťa už prišli. Jeho rodina je nútená presťahovať sa z Prahy k príbuzným na vidiek. Malé mesto, kde chlapec doteraz trávil len prázdniny, sa tak na čas stane jeho domovom. Rozmery vojnového konfliktu, ktorý rodine obrátil život naruby, vníma chlapec milosrdnou detskou optikou, ktorá ponúka hlavne priestor pre tajuplné dobrodružstvá. Eda tak nachádza cestu nielen k miestnej chlapčenskej partii, v ktorej musí obhájiť svoje miesto, ale aj k nečakaným rodinným tajomstvám a k vlastnej odvahe.

PONDELOK 15:45 Jednotka -Karol - človek, ktorý sa stal pápežom

Záverečná časť 4-dielnej série, prvá sa na Jednotke vysiela už v piatok. Život talentovaného herca, spisovateľa a básnika Karola Jozefa Wojtylu sa výrazne zmenil po vpáde nacistov do Poľska v septembri 1939. Aby sa vyhol deportácii do Nemecka, musel nastúpiť do práce v chemickej továrni. Už vtedy ho priťahovalo duchovenstvo a túžil po kňažskom povolaní.

Začal navštevovať kurzy v tajnom seminári v Krakowe. Po nástupe komunizmu sa Julian Kordek, šéf pre cirkevné otázky, snažil všemožne Wojtylu odstaviť. No mladý, dynamický muž, ktorý nikdy neskrýval svoju vieru a vášnivú snahu zmeniť svet k lepšiemu, sa nedal zastrašiť. Vždy vystupoval ako humanista a obranca utláčaných. Proti totalite sa staval s odvahou, ktorou si vyslúžil obdiv celého sveta a ktorá ho priviedla až do pápežského úradu.

20:35 JOJ -Zootropolis

Moderná zvieracia metropola Zootropolis je mesto ako žiadne iné. Skladá sa z niekoľkých obytných štvrtí, od nóbl predmestia Saharské pole po mrazivé sídlisko Tundrovka, domov polárnych zvierat. Je to skrátka miesto, kde všetky zvieratá žijú spolu, bez ohľadu na veľkosť a stravovacie chúťky, od najväčšieho slona, cez leva po najmenšieho piskora. Keď však do mesta dorazí ambiciózny policajný nováčik Judy Hoppsová, zistí, že byť prvým králikom medzi veľkými zvieratami policajného zboru nie je vôbec jednoduché. A pretože chce svoje kvality dokázať, využije prvú príležitosť a spojí sa aj s pouličným podvodníkom, lišiakom Nickom Wildom, aby vyriešila zložitý a záhadný prípad, smerujúci na najvyššie miesta vo vedení mesta zvierat.

Viac o téme: Na vláskuDobrý voják ŠvejkZootropolis Veľký darŽeny v běhuJastrabia ženaPo strnisku bosý
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu