Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Máte zlú náladu? Vďaka týmto skvelým filmom budete celý deň vysmiati a pozitívne naladení

Škola ro(c)ku
Škola ro(c)ku (Zdroj: Paramount Pictures)

Pokiaľ sa aj vy nachádzate v dobrovoľnej/nariadenej karanténe, pravdepodobne ste sa už dostali do momentu, kedy vaša nálada poklesla na bod mrazu a vy už neviete, čo zo sebou. Zo všadiaľ sa na vás valí množstvo negatívnych správ a to posledné, čo by ste na svojej tvári našli, je úsmev. Našťastie pre nás všetkých ponúka kinematografia množstvo skvelých pozitívnych filmov (tzv. Feel-Good Movies), vďaka ktorým načerpáte dobrú náladu. Pozrite náš výber, v ktorom si každý príde na to svoje.

Škola ro(c)ku

Gitarista Dewey Fin, srdcom rocker, bezmedzne uctieva myšlienky rockovej hudby a života okolo nej. So svojou záľubou skákať do publika a k 20-minútovým gitarovým sólam je rozhodnutý doviesť svoju kapelu k víťazstvu v Súboji kapiel. Namiesto toho ho však spoluhráči z kapely vyhodia. Po tom, čo zdvihne telefón, ktorý je určený pre jeho spolubývajúceho Neda (Mike White), impulzívne prijíma prácu ako suplujúci učiteľ na prestížnej základnej škole.

Chýba ti škola? VIDEO Pripomeň si ju s týmito seriálmi

Zatiaľčo Dewey nemá ani tušenia ako vyučovať, vie ako vo svojich žiakoch vzbudiť dôveru. Keď si náhodou vypočuje hodinu hudobnej výchovy, rozhodne sa svojich žiakov, týchto mladých hudobných géniov, preformovať z klasického školského orchestra do hlučnej rockovej kapely, čím navždy zmení ich životy. So svojou novou kapelou sa Dewey vydá bojovať do vysneného Súboja kapiel.

Otec v sukni

Daniel Hillardnie je bežný rozvedený otec, ktorému stačí vidieť svoje tri deti Lydiu, Chrisa a Natalieraz do týždňa, práve naopak. Keď sa dozvie, že jeho ex-manželka Miranda potrebuje gazdinú, pretože je mimoriadne pracovne vyťažená, Daniel sa okamžite uchádza o miesto. Stačí na to perfektná parochňa, make-up, pár vypchávok a šaty na každú príležitosť.

Daniel sa razom mení na pani Doubtfireovú, lojálnu britskú pestúnku, ktorú Miranda okamžite prijme. Prezlečený Daniel je zrazu ženou, hoci nikdy netušil, že by ňou mohol byť, a to mu umožní začať s celou svojou rodinou celkom nový život. Objaví sa však háčik v podobe šarmantného Stua, nového Mirandinho nápadníka.

Sing Street

Film sa odohráva v Írsku v polovici 80. rokov, kedy v dôsledku nedostatku práce rad Írov opúšťa krajinu a odchádza hľadať šťastie do Anglicka alebo Ameriky. Rodičia pätnásťročného Conoraspolu nevychádzajú, hádajú sa a potrebujú ušetriť peniaze v napnutom rodinnom rozpočte. Preto sa Conor musí presunúť na lacnejšiuškolu, kde na neho čaká šikanovanie od spolužiakov a do oka si nepadne ani s miestnymi učiteľmi.

FOTO Pamätáte si beznohého poručíka z Forresta Gumpa: Pozrite sa, ako dnes vyzerá

Kým sa snáď všetko v jeho živote uberá zlým smerom, stretne pred školou o rok staršiuRaphinu, ktorá chce preraziť ako modelka. Aby získal jej pozornosť, pozve ju na natáčanie videoklipu k piesni jeho hudobnejskupiny. Zostáva už len jediné - založiť hudobnú skupinu a zložiť nejakú pieseň.

Mamma Mia!

Mladučká Sophiežije so svojou bláznivou matkou Donnouna idylickom gréckom ostrovčeku, kde vedú zľahka upadajúci rodinný hotelík. Sophie sa bude čoskoro vydávať. Pokiaľ si Donna robí v tejto súvislosti iba praktické starosti, Sophie rieši jediný problém - kto ju odvedie k oltáru. Nájdený matkin denník totiž odhalil, že sa Donna v kritickej dobe blízkej Sophiinmu počatiu spustila hneď s tromi mladíkmi. Podnikavé dievča, ktoré zdedilo matkinu excentrickosť, nelení a všetkých troch pozve na svadbu.

A oni - rozšafný obchodník Sam, upätý bankár Harrya svojrázny dobrodruh Bill- prídu. Do obradu zostáva dvadsaťštyri hodín. Počas nich bude nevesta musieť nájsť toho pravého. A pretože Donna nemala o príchode týchto troch pripomienok hriechov mladosti ani poňatia, bude veselo i bez svadby. A navyše, všetci tancujú a spievajú chytľavé piesne legendárnej skupiny ABBA!

Zamilovaný Shakespeare

Londýnskeho dramatika Williama Shakespearea sužujú pochybnosti o sebe samom a ochromuje ho tvorivákrízy, kvôli ktorej má obrovské meškanie s divadelnou hrou, ktorú prisľúbil majiteľovi divadla. Jeho známy mu poradí, že liekom by mohla byť láska. Nachádza ju vo chvíli, keď sa nečakane stretne s pôvabnou Lady Violou, ktorá tak miluje divadlo, že sa vydáva za muža, aby vôbecmohli hrať. Medzi Violou a Williamom to okamžite zaiskrí a je to láska na prvý pohľad.

Gabriela Marcinková poriadne prekvapila: TOTO by ste o nej nikdy nepovedali

Willa zachváti vlna inšpirácie a začne horúčkovito pracovať na svojej hre. Rozhodol sa napísať najväčší milostný príbeh Romeo a Júlia! Hra má obrovský úspech. Milenci sa ale musiarozísť, lebo Viola je proti svojej vôli vydatá a Will je už dávno ženatý. Willova veľká láska odchádza kamsi za more a on začína písať Večer trojkráľový, ktorého hlavná hrdinka sa volá Viola.

BONUS - Zootropolis

Moderná zvieracia metropola Zootropolis je mesto ako žiadne iné. Skladá sa z niekoľkých obytných štvrtí, od nóbl predmestia Saharské pole po mrazivé sídlisko Tundrovka, domov polárnych zvierat. Je to skrátka miesto, kde všetky zvieratá žijú spolu, bez ohľadu na veľkosť a stravovacie chúťky, od najväčšieho slona, cez leva po najmenšieho piskora.

Keď však do mesta dorazí ambiciózny policajný nováčik Judy Hoppsová, zistí, že byť prvým králikom medzi veľkými zvieratami policajného zboru nie je vôbec jednoduché. A pretože chce svoje kvality dokázať, využije prvú príležitosť a spojí sa aj s pouličným podvodníkom, lišiakom Nickom Wildom, aby vyriešila zložitý a záhadný prípad, smerujúci na najvyššie miesta mesta zvierat.

Viac o téme: Zamilovaný ShakespeareŠkola ro(c)kuZootropolis Mamma Mia!Otec v sukniSing Street
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu