Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Fantastické TV TIPY, z ktorých si vyberie každý: Nenechajte si ujsť filmové trháky posledných rokov

(Zdroj: Photo © Paramount Pictures, Photo © Universal Pictures, Photo © Warner Bros.)

Začal sa nám nový týždeň a s ním vám prinášame vaše obľúbené TV TIPY. Televízie si okrem pravidelných relácií a seriálov pripravili najmä trháky plné akcie, no koniec týždňa bude v znamení druhého pokračovania rodinnej snímky Psia duša.

PONDELOK 20:15 Dajto - Transformers

Prakticky odnepamäti vo vesmíre okolo nás zúri vojna dvoch vyspelých mimozemských civilizácii, "dobrých" Autobotov a "zlých" Decepticonov. Doteraz sa nám vyhýbala, no keď títo vyspelí mechanoidi objavia na Zemi zdroj energie, ktorého ovládnutie môže jednej či druhej strane priniesť konečné víťazstvo, premení sa naša planéta na peklo na zemi (alebo skôr vo vesmíre). 

Ich inváziu prežívame spoločne s teenagerom Samom (Shia LaBeouf), ktorého doteraz trápila iba škola, absencia poriadneho auta a slečna menom Mikaela (Megan Fox), ktorá dáva prednosť jeho spolužiakom. Vo chvíli, keď sa v televízii objavia prvé správy o ničivých robotoch, začne mať o jeden problém navyše. Je to práve on, kto nevedomky ukrýva kľúč k onomu životne dôležitému energetickému zdroju, preto má nárok na prvé miesto na zozname ohrozených druhov. Hneď za ním figuruje zvyšok našej civilizácie...

UTOROK 20:25 JOJ Plus - Dievča v pavúčej sieti

Mladá počítačová hackerka Lisbeth Salanderová a novinár Mikael Blomkvist odhaľujú sieť rozsiahleho sprisahania špiónov, počítačových zločincov a skorumpovaných vládnych činiteľov, ktorého cieľom je ovládnuť budúcnosť ľudstva. Znova spájajú svoje sily, aby získali nebezpečný program schopný zničiť celý svet, ktorý majú v rukách temné postavy spojené s minulosťou Lisbeth. Drsná bojovníčka za spravodlivosť musí tentoraz zastaviť nebezpečnú teroristickú skupinu Spider Society.

Opäť sa spojí s novinárom Mikaelom Blomkvistom a spoločne rozmotávajú sieť klamstiev, kyberzločinu a korupcie, pričom odhalia sprisahanie, ktoré ohrozuje budúcnosť ľudstva. Najväčším súperom Lisbeth však bude jej vlastná minulosť. Hackerka Lisbeth Salanderová vnikne do systému spravodajskej služby NSA, ktorá tajne monitoruje celý svet. Pri tom objavuje dôkazy o rozsiahlom sprisahaní tajnej služby a tajnej zločineckej organizácie Spider Society. Svojou aktivitou si Lisbeth celý život vyrábala mocnýh nepriateľov. Teraz k nim pribudli ďalší.

Expert národnej bezpečnostnej agentúry Alona Casales je jej v pätách. Aj spoločnosť Spider Society už vie, že ju Lisbeth sleduje. Situácia sa vyhrocuje, keď zavraždia Fransa Baldera, experta na umelú inteligenciu. Balder sa predtým pokúšal skontaktovať s novinárom Mikaelom Blomkvistom a zrejme komunikoval aj s Lisbeth. Keď sa vrahovia zamerajú na ďalších členov rodiny Balderovcov, Lisbeth a Blomkvist musia opäť spolupracovať, aby odhalili tých, čo ťahajú za nitky a všetko riadia z pozadia. Lisbeth musí opäť bojovať so svojou vlastnou minulosťou, keď odhalí, že na čele zločineckej Spider Company stojí osoba, ktorú dobré pozná.

STREDA 20:15 Dajto - Hellboy 2: Zlatá armáda

Najproblematickejšieho zamestnanca prísne tajného Úradu pre paranormálny výskum a obranu tentoraz čaká naozaj náročná úloha. Syn vládcu podsvetia, princ Nuada, totiž porušil krehké prímerie, ktoré panovalo medzi ľuďmi a jeho ríšou, čím naštartoval príslovečné peklo na Zemi. A má byť ešte horšie - Nuada sa snaží skompletizovať zbierku artefaktov, ktoré mu majú pomôcť oživiť Zlatú armádu, nezničiteľné moštrá, ktorá za pár minút urobia z ľudstva ohrozený druh.

Aby toho nebolo málo, Hellboya rozptyľuje aj ľahko talianska domácnosť, ktorú má so svojou Liz. Tvárou v tvár ohrozeniu sveta musí ísť rodina bokom, a tak sa zamestnanci najtajnejšieho zo všetkých tajných úradov vydajú do nepriateľského tábora, aby zastavili Zlo, ešte než sa stačí dostať na Zem. 

ŠTVRTOK 20:25 JOJ Plus - Ja, robot

V roku 2035 sú roboti súčasťou každej domácnosti a ľudia im dôverujú okrem paranoického detektíva Spooner. Spolu s psychologičkou Susan Calvinovou vyšetrujú smrť doktora Dr. Alfreda Lanninga, vedca, ktorý sformuloval tri zákony robotiky. Na mieste činu detektív nachádza robota Sonnyho. Spáchal vedec samovraždu, alebo ho robot zavraždil? To by znamenalo nielen zásadné porušenie zmienených zákonov, ale aj obrovskú hrozbu pre ľudstvo. Čo by robotom zabránilo prevziať kontrolu nad spoločnosťou, keď je ľudstvo od ich existencie závislé? Alebo revolúcia už v tichosti prebehla?

PIATOK 20:35 JOJ - Bumblebee

Charlie má čerstvých 18 a k narodeninám dostane od majiteľa autoservisu, kam chodia pomáhať, obitého žltého Chrobáka. Nie je to hocijaký Chrobák, ale Transformer Bumblebee, ktorý sa v zapadnutom kalifornskom mestečku ukrýval pred svetom.

SOBOTA 20:30 Markíza - Kráľ Artuš: Legenda o meči

Po stáročia žili ľudia a mágovia v súlade. To sa zmenilo až s čarodejníkom Mordredom, ktorý obrátil svoje nadprirodzené schopnosti proti ľudstvu. Jediným jeho cieľom bolo vyhladiť hrad Camelot. Na obranu hradu sa postavil hrdinský Uther so svojím bratom Vortigernom. Keď sa už zdá, že prehrajú, snaží sa Uther z hradu zachrániť svoju ženu Igraine a synčeka Artuša. Pri úteku ho v podzemných priestoroch zabije aj s jeho ženou akési monštrum. Uther ešte predtým stačí loďku s chlapcom postrčiť do prúdu rieky.

Artuš vyrastá v meste, kde ho vychovávajú kurtizány. Mladík o svojom pôvode a následníckom práve prvorodeného syna zavraždeného kráľa nič nevie. Živí sa vreckovými krádežami a zabáva sa pouličnými bitkami. Vortigern, teraz despotický kráľ, vie, že Artuš je nažive. Chce ho nájsť a raz a navždy sa tak zbaviť legitímneho následníka trónu. Keď Artuš vytiahne z kameňa meč zvaný Excalibur, jeho doterajší život sa navždy zmení

NEDEĽA 20:35 JOJ - Psia duša 2

Niektoré priateľstvá sú večné. Psík Bailey nájde zmysel svojho života vďaka ľuďom, ktorých stretáva. Spozná, že jeho poslaním je rozdávať lásku, smiech a radosť.

Viac o téme: TransformersTV tipyBumblebeePsia duša 2Kráľ Artuš: Legenda o meči
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu