Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

TV TIPY plné silných príbehov: Talentovaný pianista, boj o dedičstvo i pes s dušou

Pianista
Pianista (Zdroj: Universal Pictures)

Silné filmové príbehy sú ako stvorené na sychravé jesenné dni a tento týždeň si ich užijete do sýtosti.

PONDELOK‌ ‌20:00 Nova Cinema - Pianista

Oscarová dráma sa začína odohrávať v roku 1939, v tom čase má hlavný hrdina Szpilman 28 rokov. Kvôli tvrdým protižidovským reštrikciám je on i jeho rodina nútená podriadiť sa ponižujúcim pravidlám. Dochádzajú im peniaze, tak musia predať všetky cennosti a nakoniec aj Szpilmanove milované piano. Najhoršie však bolo rozhodnutie, že musia byť umiestnení do uzavretého areálu, ktoré neskôr vstúpilo do dejín ako Varšavské ghetto.

UTOROK 20:25 JOJ Plus - Psia duša 2

Pokračovanie rodinného filmu Psia duša opäť prináša dojímavý príbeh. V hlavnej úlohe je psík Bailey, ktorý nachádza zmysel života práve vďaka ľuďom, ktorých stretáva, čo platí aj v opačnom garde. Postupne spoznáva svoje poslanie - rozdávať smiech, radosť a lásku.


Mohlo by vás zaujímať: Nový netradičný seriál nie je pre každého: Fotografovanie mŕtvych bolo ale úplne bežné


STREDA 20:15 JOJ Cinema - Príbeh môjho syna

Slobodná matka Gemma pred 16 rokmi musela opustiť manžela Diega a kvôli vojne ujsť zo Sarajeva. Teraz sa spolu so svojím dospievajúcim synom Pietrom vracia na miesta, ktoré v nej prebúdzajú dávne spomienky. Tvárou v tvár sa tak bude musieť postaviť minulosti, strate domova i milovaného manžela.

ŠTVRTOK 14:15 HBO - Ona

Theodore Twombly je nesmelý, komplikovaný a citlivý spisovateľ, ktorý okrem iného píše dojemné osobné listy na objednávku. Keď mu rozpad dlhoročného vzťahu zlomí srdce, začne sa zaujímať o nový operačný systém, ktorý má splniť všetky jeho priania.

PIATOK 20:35 JOJ - Leví kráľ

Africká savana veľkolepo oslávila narodenie malého Simbu - syna kráľa Mufasu. Malý princ postupne rastie a učí sa všetko, čo by mal ako budúci vládca vedieť. Stále je to však dieťa - hravé, zvedavé a dôverčivé. A to využije aj jeho strýko Scar, ktorý chce aj násilím získať najvyššie postavenie na Levej skale...


Mohlo by vás zaujímať: Slovenský animák Šarkan hviezdou festivalov: Na konte má viac ako 40 ocenení!


SOBOTA 20:30 Markíza - Kong: Ostrov lebiek

Bývalý letecký špecialista a skúsený stopár james Conrad vedie expedíciu, aby zmapoval nedávno objavený Ostrov lebiek. Vojenský sprievod im robí plukovník Packard a jeho muži a do skupiny sa pripojí aj fotografka Mason Weaver. Mnohí z posádky však netušia, do čoho idú, no tušia, že na ostrove sa ukrýva najmenej jedno monštrum. Cesta za poznaním sa veľmi rýchlo zvrtne na boj o prežitie a útek.

NEDEĽA 20:25 JOJ Plus - 12 podmienok dedičstva

Jason si myslí, že ho ak dedičstvo čaká veľká kopa peňazí, no podľa testamentu toho najskôr ešte musí dosť zvládnuť. Jeho otec totiž nechcel, aby aj ďalej žil hýrivým životom, a tak mu v testamente zanechal dvanásť úloh. Najskôr ich musí splniť a až potom sa dostane k dedičstvu. Každá z týchto úloh alebo darčekov, ako ich otec nazval, rozmaznaného a lenivého Jasona dosť svojsky vyskúša a možnože aj konečne zmení...

Viac o téme: PianistaOna12 podmienok dedičstvaPríbeh môjho syna
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu