Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Vynikajúce TV tipy plné akcie: Zažijete besnenie, prvého človeka vo vesmíre či dokonalé repliky

(Zdroj: Photo © New Line Cinema)

Začal sa nám nový týždeň a my vám opäť prinášame vaše obľúbené TV tipy. Tie budú najmä v znamení akčnosti, vedy či mimozemskej aktivity. Svoje si však nájdu aj milovníci romantiky. Skrátka si vyberie každý.

PONDELOK 20:15 Dajto - Dokonalé repliky

Neurovedec William Foster (Keanu Reeves) je už len krok k tomu, aby preniesol ľudské vedomie do počítača, keď sa mu náhle život úplne zrúti. Jeho žena a deti tragicky zahynú pri autonehode. V zúfalej snahe priviesť ich znovu k životu, prehovorí William svojho kolegu Eda Whittlea (Thomas Middleditch), aby ich telá tajne naklonovali a vytvorili dokonalé repliky. William však vzápätí čelí Sophiinej voľbe - musí rozhodnúť, ktorí traja z jeho najbližších budú žiť ďalej.

UTOROK 20:25 JOJ Plus - Príliš osobná známosť

Natália (Petra Klinčeková) je šťastná slobodná tridsiatnička so skvelou kariérou a dlhoročnou najlepšou kamarátkou Simonou (Tatiana Dykova), ktorej sa práve obrátil život hore nohami. Simona sa po rozvode snaží vyrovnať s tým, že jej jedenásťročný syn odchádza žiť k otcovi (Ľuboš Kostelný). Túto pachuť zaženie zoznámením s výstredným umelcom Viktorom (Janko Popović Volarić), pre ktorého sa stáva múzou. Viktor je však posadnutý nielen Simonou, ale aj sexom, čo spočiatku vyzerá ako vysnívaný raj...

Aj Nataliinou život naberá nový smer. Keď stretne okúzľujúceho podnikateľa, vdovca Marka (Branislav Trifunović) a jeho dcérku, láska na seba nenechá dlho čakať. Ich spolužitie je takmer idylické až na to, že ich vzťah je pod drobnohľadom Markovej svokra Evy (Eliška Balzerová), ktorá bola zvyknutá pomáhať s výchovou vnučky. Teraz Eva zisťuje, že musí nájsť iný zmysel života, aby sa cítila šťastná. Zoznámenie so šarmantným hudobníkom (Predrag Manojlovic) by mohlo znamenať nový začiatok. 

STREDA 20:35 JOJ - Prvý vo vesmíre

18. marec 1965. V kozmických pretekoch ZSSR ešte stále predbieha Spojené štáty americké, ale Američania už pripravujú let na Mesiac a ZSSR nesmie zaostať - sovietski kozmonauti musia ako prví podniknúť výstup do otvoreného vesmíru a naživo sprostredkovať tento úspech celému svetu. Posádku letu,  ktorá má uskutočniť tento priekopnícky čin, tvoria dvaja kozmonauti - veliteľ Pavel Ivanovič Beľajev (Konstantin Chabenskij) a druhý pilot Alexej Archipovič Leonov (Jevgenij Mironov).

Na výrobu kozmických lodí Voschod 1 a Voschod 2, na doladenie technológií a výcvik kozmonautov zostáva veľmi málo času. Skúšobná loď explodovala v atmosfére, a preto je ďalší štart mimoriadne riskantný. Astronauti sa však cítia perfektne fyzicky pripravení a presvedčia vedenie, že podstúpia akékoľvek riziko.

Po štarte letu Voschod 2 kozmická loď bezpečne vystúpila na obežnú dráhu, ale aby kozmonauti misiu dokončili a vrátili sa domov živí, budú musieť podstúpiť ešte mnohé náročné skúšky, vyriešiť veľa nečakaných problémov a úspešne zvládnuť životu nebezpečné situácie, akými sú napríklad nafúknutý skafander Alexeja Leonova v otvorenom vesmíre, ktorý mu znemožňuje návrat do kabíny, či otrava kyslíkom v dôsledku aktivácie senzora úniku vnútornej atmosféry, alebo manuálny zostup z obežnej dráhy s pristátím v neplánovanej oblasti na Urale a prežitím v drsnom permskom lese do príchodu záchranárov.

ŠTVRTOK 20:25 JOJ Plus - Valhala: Ríša bohov

Vikinské deti Roskva a Tjalfe sa vydali na dobrodružnú cestu z Midgardu do Valhaly spolu s bohmi Thorom a Lokim. Ukáže sa, že život vo Valhale ohrozuje obávaný vlk Fenrir a barbarskí úhlavní nepriatelia bohov Jotnar. Obe deti musia bojovať bok po boku s bohmi, aby zachránili Valhalu pred koncom sveta, ktorý sa nazýva Ragnarok. Odin, Thor, Loki a ďalší bohovia z Valhaly sa musia postaviť svojmu osudu a odvrátiť Ragnarok - svoj zánik a koniec celého sveta.

Zo zajatia sa totiž oslobodil obrovský vlk Fenrir a bohom hrozí posledná a rozhodujúca bitka s odvekým nepriateľom, divokými obrami. V ich boji zohrajú úlohu aj dve deti, ktoré si zo sveta ľudí priviedol Thor ako svojich sluhov.

PIATOK 20:35 JOJ - Pacific Rim 2

Po prvom útoku sme ich dokázali zastaviť. Lenže to, čo mimozemské tvory Kaiju napáchali na Zemi doteraz, bola len predohra k apokalypse, akú sa chystajú rozpútať dnes. Špeciálny tím technikov je poslednou nádejou na prežitie planéty. Tvoria ho piloti ovládajúci obrie roboty Jaegery, ktoré svojou veľkosťou a vybavením ako jediné dokážu konkurovať gigantickým netvorom Kaiju, útočiacim z útrob Zeme a hlbín oceánov na ľudskú civilizáciu.

Jake Pentecost bol dlho jedným z pilotov, ale potom zahodil svoj talent a zanevrel aj na odkaz svojho otca, ktorý v boji proti Kaiju obetoval svoj vlastný život. Jake radšej prežíva na okraji spoločnosti a na živobytie si zarába rôznymi nelegálnymi aktivitami. Počas jednej takejto akcie narazí na pätnásťročnú Amaru, ktorá dokázala ukradnúť a rozchodiť Jaegera pôvodne určeného na likvidáciu. Než sa obaja stihnú dôkladnejšie zoznámiť, majú v pätách zákon.

Aby unikli trestu, začlenia sa do programu výcviku nových pilotov Jaegerov. Jake sa ocitne po boku svojho bývalého parťáka Natea Lamberta v úlohe inštruktora a z Amary je nádejná pilotka. Všetci dúfajú, že svoje schopnosti nikdy nebudú musieť vyskúšať v skutočnej vojne. Lenže útok Kaiju nastane skôr, než všetci očakávali, a prichádza z miest, odkiaľ ho nikto nečakal.

SOBOTA 20:30 Markíza - Besnenie

Primatológ Davis Okoye, ktorý si drží ľudí od tela, zdieľa nepochybnú väzbu s Georgeom, mimoriadne inteligentnou gorilou o ktorú sa stará od jej dvoch rokov. Ale vykonaním nebezpečného experimentu, ktorý sa vymkne spod kontroly, zmení miernu opicu na zúrivé monštrum obrovských rozmerov. A aby toho nebolo málo, čoskoro sa objavia aj iné druhy zvierat, ktoré boli podobne zmutované. Vzhľadom na to, že sa títo novovytvorení alfa predátori rútia naprieč krajinou a ničia všetko, čo im stojí v ceste, Okoye a jeho tím vytvárajú protilátku, ktorá má zastaviť globálnu katastrofu a zároveň zachrániť strach naháňajúce stvorenie, ktoré bolo kedysi jeho priateľom.

NEDEĽA 22:25 Markíza - Mission: Impossible 5

Štátnym úradníkom sa nepáčia neortodoxné pracovné metódy tajnej vládnej služby IMF (Impossible Mission Force), preto ju rozpustia a jej šéfa Ethana Hunta chcú hnať k zodpovednosti. Medzitým sa o slovo začína hlásiť mýtická organizácia Syndikát, ktorej členmi sú bývalí agenti. Ich cieľom je prostredníctvom riadených teroristických útokov zaviesť trochu iný svetový poriadok. Aj keď Hunt nemá proti Syndikátu oficiálne poverenie a pohybuje sa v ilegalite, zhromaždí svojich skúsených kamarátov a pokúsia sa týchto profesionálnych teroristov zastaviť.

Viac o téme: BesneniePríliš osobná známosťDokonalé replikyPrvý vo vesmíre
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu