Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

TV TIPY úplne pre každého: Deti potešia rozprávky, dospelých české a slovenské novinky

Zootopia (Zootropolis)
Zootopia (Zootropolis) (Zdroj: Walt Disney Animation Studios)

Prichádza december a za nami je už aj prvá adventná nedeľa. Za oknami to konečne začína vyzerať sviatočne a aby toho nebolo málo, týždeň zakončíme Mikulášom! Aj v tomto predvianočnom období si pre vás televízie pripravili bohatý program. Spokojní budete nielen vy, ale aj ratolesti, na ktoré čaká hneď niekoľko animovaných dobrodružstiev.

PONDELOK 20:30 Jednotka - Bella a Sebastián

Príbeh chlapca a jeho psa, ktorý milujú už štyri generácie, po prvýkrát prichádza na veľké plátno ako dobrodružný film v nádherných kulisách savojských Álp. Sebastián žije v horách u svojho adoptívneho starého otca a jedného dňa sa tajne spriatelí s divou fenkou Bellou, veľkým horským psom.

Filmový kráľ bojových umení by mal 80: Život mu predurčila jedna bitka! Bruce Lee bude navždy majstrom

Uprostred polodivokej prírody na alpských svahoch spolu zažívajú nejedno dobrodružstvo a čoskoro nadíde čas na to najväčšie z nich. To, ktoré im prinesie svet dospelých v období 2. svetovej vojny. Čarokrásny francúzsky film, ktorý rozhodne musíte vidieť!

UTOROK 20:25 JOJ Plus - Kingsman: Zlatý kruh

Svet Kingsmanov sa prvýkrát predstavil vo filme Kingsman: Tajná služba ako nezávislá, medzinárodná, špionážna agentúra pracujúca v hlbokom utajení, ktorej cieľom je bezpečný svet. V ďalšom pokračovaní Kingsman: Zlatý kruh čelia naši hrdinovia novým výzvam.

Centrála Kingsmanov je zničená a celý svet sa stáva rukojemníkom. Kingsmanov čakajú nové úlohy i prekážky. Spoja sa so spriatelenou americkou špionážnou organizáciou Statesman. Obidve agentúry musia spoločnými silami poraziť nebezpečného nepriateľa a zachrániť tak svet.

STREDA 20:35 JOJ - Posledná aristokratka

Na sklonku roku 1996 rodený Newyorčan Frank zdedil po svojich šľachtických predkoch v Česku starobylé rodové sídlo - zámok Kostka. Čerství aristokrati poznajú niekdajšiu vlasť a zámocký život len z dávneho rozprávania príbuzných, a preto ich miestne pomery a česká realita mierne zaskočia. Zámok nájdu v stave pozvoľného rozkladu a mimo akéhokoľvek spoločenského diania.

Česká legenda oslavuje 75 rokov: Manželstvo s hereckou ikonou aj tragická samovražda syna

Kým personál zámku pozvoľna precitá z mátožného spánku porevolučných deväťdesiatych rokov, Frank s rodinou stoja pred ťažkou voľbou - predať rodinné sídlo a vrátiť sa do Ameriky, alebo sa pokúsiť zámok Kostka zachrániť?

ŠTVRTOK 20:25 JOJ Plus - Thor

Thorovmu otcovi, vládcovi bohov Odinovi, trvalo veľa rokov, kým vo svojej ríši Asgard nastolil krehký mier. Jeho arogantný a domýšľavý syn ale robí všetko preto, aby túto rovnováhu narušil. Keď pohár trpezlivosti jeho otca pretečie, Odin Thora exemplárne potrestá. Odoberie mu jeho božské schopnosti a zvrhne ho medzi obyčajných smrteľníkov na planétu Zem.

Zvrhnutý a zavrhnutý Thor spočiatku ľuďmi opovrhuje, ale postupne sa mu dostávajú pod kožu, najmä pohľadná vedkyňa Jane Foster. Thorovi ale nie je dopriate užívať si pozemský pokoj. Jeho brat Loki chce využiť Thorove aktuálne oslabenie a pošle naňho armádu všetkého schopných zabijakov, ktorá rozpúta peklo na Zemi.

PIATOK 20:35 JOJ - Zootropolis

Moderná metropola Zootropolis je mesto ako žiadne iné. Skladá sa z niekoľkých obytných štvrtí, od nóbl predmestia Saharské pole po mrazivé sídlisko Tundrovka. Je to skrátka miesto, kde všetky zvieratá žijú spolu, bez ohľadu na veľkosť a stravovacie chúťky. Keď do mesta dorazí ambiciózny policajný nováčik Judy Hoppsová, zistí, že byť prvým králikom medzi veľkými zvieratami policajného zboru nie je vôbec jednoduché.

George Clooney sa oprel do maďarského premiéra: Je príkladom zloby a nenávisti! Orbán vracia úder

A pretože chce svoje kvality dokázať, využije prvú príležitosť a spojí sa aj s pouličným podvodníkom, lišiakom Nickom Wildom, aby vyriešila zložitý a záhadný prípad, smerujúci na najvyššie miesta vo vedení mesta zvierat.

SOBOTA 20:30 Markíza - Piadinôžka

Yetiovia žijú vysoko v horách a ukrývajú sa pred zrakmi ostatných stvorení. Vďaka svojej izolovanosti veria, že ľudia sú iba mýtus. Mladý zvedavý yeti Migo by mal pokračovať v stopách svojho otca. Jedného dňa pri práci dôjde k nehode a Migo sa ocitne mimo rodnej osady. Zbadá haváriu lietadla a stretne sa s človekom. Po návrate domov mu však nikto neverí a Migo je z domova vyhnaný.

Našťastie nie je jediný, kto verí, že svet skrýva oveľa viac záhad, než ich učili. Jeho najväčším spojencom sa stane Meechee, do ktorej je Migo navyše už dlhú dobu zamilovaný. Migo a Meechee sa vydajú objavovať svet ľudí, ale nie je isté, či spolu môžu yetiovia a ľudia, dva odlišné druhy, vôbec úspešne vychádzať, alebo či ich strach rozdelí navždy.

NEDEĽA 22:10 Jednotka - Baba z ľadu

Po stretnutí s otužilcom Broňom začína ovdovelá Hana pozvoľna meniť svoj stereotypný život, ktorý sa doteraz krútil výhradne okolo jej synov, neviest a vnúčat. Zatiaľ čo šesťdesiatnička Hana prežíva love story, tradičné víkendové obedy v rodinnej vile strácajú na idylickosti a postupne vypláva na povrch, že každý z hrdinov má nejaké tajomstvo.

Haniným nečakaným spojencom sa stáva vnuk Ivanko, ktorý si zamiloval nielen svojrázneho Broňa, ale aj jeho sliepku Adelu a komunitu otužilcov na brehu Vltavy. Príbeh rozkrývajúci neľahké vzťahy medzi tromi generáciami prináša nádej, že život môžete vziať do vlastných rúk v akomkoľvek veku.

Viac o téme: ThorZootropolis Baba z ľaduBella a SebastiánKingsman: Zlatý kruhPosledná aristokratkaPiadinôžka
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu