Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Obľúbené TV TIPY, s ktorými si príde na svoje každý: Tešte sa na komédie, fantasy i romantiku

(Zdroj: Photo © Warner Bros. Entertainment)

Začal sa nám prvý februárový týždeň a s ním vám prinášame vaše obľúbené TV TIPY. Na svoje si príde každý - obľúbenci českých či bláznivých amerických komédií, tiež romantici či milovníci drámy, detektíviek a obľúbenej čarodejníckej ságy. Jednoducho, bude si z čoho vyberať.

PONDELOK 20:30 Markíza - Vo štvorici po opici

Komédia o rozlúčke so slobodou pri ktorom sa stratí budúci ženích. Pri jeho hľadaní musia jeho kamaráti zaloviť hlboko v pamäti a čriepky po kúsku poskladať, čo sa minulý večer vlastne stalo. A vzhľadom k mimoriadnemu alkoholovému opojeniu všetkých zúčastnených to vôbec nebude jednoduché. Samozrejme ich pri pátraní čaká množstvo prekvapení.

UTOROK 20:30 JOJ Plus - Snehuliak

Elitný detektív so slabosťou pre alkohol pátra po sériovom vrahovi, ktorý vraždí vždy v čase, keď napadne prvý sneh. Dokáže Harry Hole prekabátiť génia zla, než znovu nasneží? Harry Hole je enfant terrible tímu, ktorý vyšetruje zločiny v nórskej metropole. Na jednej strane je to výnimočne dobrý detektív, ktorého netradičné metódy skoro vždy vedú k úspechu, na strane druhej však ide o nezodpovedného alkoholika s toľkými prehreškami, že ich už ďalej nechcú prehliadať nielen jeho nadriadení, ale ani jeho priateľka Rakel, s ktorou sa práve rozišiel. Jediné, čo stojí medzi ním a pitím, je prípad, ktorý by ho priviedol na iné myšlienky.

Harry sa napokon dočká, keď jedna žena zmizne uprostred noci zo svojho domu a o niekoľko dní ju nájdu brutálne zavraždenú. Snehuliak s omotaným šálom mŕtvej ženy, ktorý na mieste činu zostal ako jediná stopa, naznačuje, že tento páchateľ sa chce hrať a možno sa už niekoľkokrát takto hral aj v minulosti. A že ho to baví čím ďalej viac, a nehodlá s tým prestať. Aj keď Harrymu pri pátraní pomáha brilantná mladá vyšetrovateľka Katrine Brattová, policajti neprestávajú ťahať za kratší koniec.

Záplava domnelých i pravých stôp a hneď niekoľko podozrivých vytvárajú páchateľovi dokonalú clonu, za ktorou môže nerušene stavať snehuliakov, vraždiť a uťahovať si z Harryho Hola. Lenže skvelému policajtovi stačí i vrahova nepatrná chyba na to, aby sa chytil stopy a už ju nepustil.

STREDA 20:35 JOJ - Deň matiek

Deň matiek sa nezadržateľne blíži a matky s otcami ho budú prežívať každý svojím spôsobom. Na všetkých však čaká množstvo prekvapení. Sandy sa spamätáva z rozvodu s manželom, ktorého ulovila podstatne mladšia. Snaží sa zachovať si nadhľad a nestratiť samú seba. Miranda je známa televízna celebrita, ktorá svojej kariére obetovala rodinu. Stále viac si uvedomuje, že v živote síce dosiahla všetko, ale vlastne sa o to nemá s kým podeliť.

Jesse žije v harmonickom vzťahu, ale vďaka predsudkom svojich konzervatívnych rodičov sa s nimi vôbec nestýka a ich existenciu zatajila aj manželovi. Neohlásená rodinná návšteva jej tak môže spôsobiť isté komplikácie. Bradley pred rokom zostal sám s dvoma dcérami v tínedžerskom veku. V súčasnosti čelí problémom, ako im nahradiť matku a zároveň odolávať útokom zo strany davu dobromyseľných mamičiek, ktoré o neho prejavujú záujem.

ŠTVRTOK 20:15 Dajto - 15:17 Paríž

V podvečer 21. augusta 2015 svet v nemom úžase sledoval oznámenia v médiách o zmarenom teroristickom útoku vo vlaku Thalys na trase do Paríža - pokusu o teroristický útok zabránili traja odvážni mladí Američania cestujúci po Európe.

PIATOK 20:30 Markíza - Harry Potter a Fénixov rád

Piaty film o mladom čarodejníkovi prináša oveľa temnejší dej, než v predchádzajúcich dieloch. Pán Zla sa na konci minulého dielu vrátil silnejší než kedykoľvek predtým pripravený nastoliť svoju krutovládu. Harry pripravuje odvážnych mladých čarodejníkov na mimoriadne náročný a nebezpečný súboj.

20:35 JOJ - Valerian a mesto tisícich planét

Veľkolepá adaptácia ikonického komiksového románu pod taktovkou režisérskeho mága Luca Bessona. V 28. storočí je kozmická stanica Alfa gigantickým mestom, kde spolu žijú bytosti z rôznych planét a vymieňajú si vedomosti a kultúru. Mier udržiavajú ľudia a jeho zárukou sú dvaja špeciálni agenti - major Valerian a jeho partnerka, seržantka Laureline. Minister obrany ich poverí nebezpečnou misiou. Majú sa vydať do medzigalaktického mesta Alfa, aby tam našli posledný druh konvertora. Neznámi humanoidi však unesú veliteľa Aruna Filitta a majú namierené do zakázanej oblasti, ktorá je infikovaná.

Valerian s Laurelin sledujú únoscov, pričom odhaľujú ich skutočné ciele a zámery. Zdá sa, že akési tajomné sily sa chystajú povstať a ohroziť ľudský rod. Vitajte v 28. storočí. Valerian a Laureline sú špeciálni vládni agenti pre správu ľudských území a ich úlohou je udržiavať poriadok v celom vesmíre. Valerian má so svojou kolegyňou viac než len profesionálne zámery a neustále ju bombarduje ľúbostnými návrhmi. Ale konzervatívna Laureline ho neustále odmieta, pretože dobre pozná jeho povesť prelietavého sukničkára.

Na rozkaz veliteľa Aruna Fillita sa Valerian a Laureline vydávajú na spoločnú misiu do gigantického medzigalaktického mesta Alfa. Neustále rastúcu metropolu obývajú rôzne tvory zo všetkých kútov galaxie. Žije tu 17 miliónov obyvateľov, ktorí spojili svoje zručnosti, technológie a zdroje pre spoločné dobro. Ale, ako to už býva, nie každý obyvateľ Alfy má rovnako šľachetné a mierumilovné ciele. Zdá sa, že akési tajomné sily sa chystajú onedlho povstať a ohroziť ľudský rod.

SOBOTA 20:30 Markíza - Špunti na vode

Rodičia bratov Igora a Davida chystajú zlatú svadbu. Z Kanady prilieta ich bratranec Ondra, povahou tak trochu dobrodruh. Bratov napadne, že najlepšie by bolo vyraziť za rodičmi na kanoe po rieke iba v trojici, tak, ako za starých čias. Ibaže od vtedy sa čo-to zmenilo. Napríklad, že Igor a Dávid sú ženatí a majú deti... Uvítacia večera pre Ondra, ktorý prichádza so svojou mladou priateľkou Zlaticou, sa nezadržateľne mení na katastrofu. Zlatica, ktorá túži po dieťati, sa dozvedá, že Ondro má dcéru, o ktorej sa jej nezmienil.

Igor svojej žene Nele a ich dvojčatám sľúbi výmenou za pánsku jazdu rodinnú dovolenku, na ktorú nemôže odísť kvôli práci. Davidova manželka Alica si síce nemôže vynachváliť manželovu starostlivosť o ich štyri deti, ale inak je jej svojrázny muž v domácnosti úplne nepoužiteľný. A tak, keď slávnostné prestieranie mizne pod nánosom sadzí z komína, ktorý Dávid opäť zabudol opraviť, všetkým ženám dôjde trpezlivosť.

Zanechávajú svojich mužov napospas malým ratolestiam a vyrážajú na bicykloch na dámsku jazdu. Oteckovia sa ale nevzdávajú, a rozhodnú sa pre plavbu v kanoe so všetkými deťmi. A tak sa desaťčlenná expedícia vydáva na dvojdennú plavbu v ústrety dobrodružstvám a humorným zážitkom...

NEDEĽA 20:30 Markíza - Jednotka samovrahov

Sú to tí najhorší z najhorších - skupina najnebezpečnejších zločincov vytvorená vládnou agentúrou. Títo príslušníci "samovražedného oddielu," ktorí nemajú čo stratiť, sú vyslaní na vopred stratenú misiu s cieľom poraziť záhadnú entitu.

Viac o téme: Harry PotterTv tipyVo štvorici po opiciSnehuliakŠpunti na vode
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu