Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Chlapské TV TIPY! Takmer každý deň sa tešte na akčných hrdinov, boj dobra so zlom a naháňačky

(Zdroj: Repro foto YouTube/Universal Pictures UK)

Začal sa nám nový týždeň a s ním vám tradične prinášame TV TIPY. Televízie na týchto sedem dní stavili predovšetkým na akčné filmy a preto si na svoje prídu hlavne milovníci akcie, drámy a boja dobra so zlom.

PONDELOK 20:30 JOJ Plus - Janko a Marienka: Lovci čarodejníc

Ak ste si pod vplyvom Němcovej, Erbena a bratov Grimmovcov mysleli, že Janíčko s Marienkou po upečení čarodejnice žili šťastným životom bez ďalších incidentov, škaredo ste sa zmýlili. Svojrázny režisér Tommy Wirkola v duchu príslovia "Čo sa v mladosti naučíš, v starobe ako by si našiel", nechal obe deti dospieť a začať podnikať v tom, v čom sa ako malé preslávili. Ak ste ako malí túto klasickú rozprávku nepočuli, tvorcovia vám ju v priebehu úvodných titulkov pre istotu vyrozprávajú. Potom sa však už ide rovno na vec.

Ocitáme sa v typickom stredovekom mestečku, ktoré sužujú zvyčajné dobové problémy, vrátane únosov miestnych detí, ktoré vraj majú na svedomí čarodejnice bývajúce v okolitých hlbokých lesoch. Tunajší ochranca zákona síce tvrdí, že na to stačí sám, ale očividne klame až sa práši. Starosta preto pozve na záchrannú misiu dve celebrity, legendárnych lovcov čarodejníc Janíčka a Marienku.

Súrodenci sa pustia po stopách únoscov s vervou sebe vlastnou a ich práca čoskoro začne prinášať výsledky. Bohužiaľ iné, než aké by si priali. Zistia totiž, že proti nim stoja sily mnohokrát mocnejšie než všetko, čomu museli dosiaľ čeliť. Napriek Janíčkovej cukrovke (ako malý sa raz prejedol perníkov, chudáčik!) a Marienkinmu kostlivcovi v skrini, o ktorom sa nepatrí hovoriť, sa pustia do boja proti mocnej presile, ale či sa aj tentoraz dočkajú šťastného konca, je vo hviezdach.

UTOROK 20:30 Dajto - Americký zabijak

Film Americký zabijak, nakrútený podľa celosvetového bestselleru Vinca Flynna, sleduje osudy Mitcha Rappa, ktorý za tragických okolností stratí snúbenicu. Jeho túžba po pomste ho privedie až k zúfalému činu, vďaka ktorému si ho všimne CIA a ponúkne mu možnosť pracovať pre nich. Po šiestich mesiacoch intenzívneho tréningu v tajnom výcvikom tábore je nový agent pripravený vyraziť na svoju prvú misiu, v ktorej nesmie zlyhať. Stojí proti nemu najnebezpečnejší protivník zo všetkých, známy ako Duch - bývalý špičkový agent CIA, ktorý dokonale pozná taktiku a postupy tajných služieb. Šanca poraziť ho je takmer nulová...

STREDA 20:35 JOJ - Bezva ženská na krku

Sympatická Eliška je manželka charizmatického a bohatého Pavla na plný úväzok. Je ňou ale len dovtedy, kým ju na prahu štyridsiatky roztomilým a korektným spôsobom nepožiada o rozvod. Keď nový život, tak s celou parádou! Eliška sa rozhodne začat od nuly ako učiteľka v malej stredočeskej dedinke. Svojrázny a hyperaktívny starosta nasťahuje Elišku do jedného domu s grobianskym Božíčkom, ktorý vďaka svojim vlastným nemilým skúsenostiam s "ženskými navždy skoncoval". Jeho zádrapčivosť a hulvátstvo môže tromfnúť snáď len jeho povolanie - Božíček pracuje v dedine ako hrobár. Eliška má momentálne tiež chlapov akurát dosť, takže si rozhodne po nose brnkať nenechá...

ŠTVRTOK 20:30 Dajto - Nezastaviteľný

Bývalý tajný agent Phil Broker sa rozhodne odísť do civilu po tom, čo sa nepodarí jedna špeciálna akcia. Je presvedčený, že malé vidiecke mestečko mu zabezpečí pokoj na výchovu jeho dcéry a so svojím dávnym kamarátom tam chce začať podnikať. Netuší však, že miestny drogový mafián sa ho chce zbaviť tým, že informuje bývalých nepriateľov Brokera o jeho pobyte. Na policajta vo výslužbe tak čaká ďalší z bojov o život, tentoraz ale zároveň aj o život jeho dcéry.

PIATOK 20:35 JOJ - Rýchlo a zbesilo 8 

Na stranu zla zlákala sympaťáka Doma legendárna kyber-teroristka prezývaná Cipher, ktorá je rovnako krásna ako nebezpečná. Preto sa diváci nemôžu čudovať, že Toretto úplne stratil hlavu a vykašľal sa nielen na Letty, ale aj na všetkých starých kamošov. Že s ním má Cipher iné plány, ako sú romantické večere pri sviečkach, je však jasné. Kombinácia jej inteligencie a jeho svalov a vodičských schopností z nich môžu urobiť neporaziteľný tandem.

Aby svet zostal v rovnováhe, prevezme opraty v rodine Hobbs, ktorý do nej proti svojej vôli priberie nového člena - Deckarda Shawa. Je to vysokooktánový tvrďas zo siedmej časti, ktorý mal pôvodne zhniť vo väzení. Spoločne s nimi sa budeme presúvať z divokého pobrežia exotickej Kuby cez upchaté ulice New Yorku až na pusté ľadovce v Barentsovom mori, aby sme si užili ďalšiu zábavnú a nezabudnuteľnú jazdu.

SOBOTA 20:30 JOJ Plus - Pád Bieleho domu

Biely dom dobyli teroristi. Prezident je im vydaný na milosť. Amerika čelí najväčšej hrozbe v svojej histórii. A existuje len jeden človek, ktorý ju môže zachrániť. Režisér Antoine Fuqua sa dosiaľ hrdil surovými thrillermi s dôrazom na realitu. Teraz sa pustil do poctivého akčného thrilleru ako zo starej školy, lenže v jeho podaní sa aj zdanlivo akčná rozprávka môže javiť veľmi skutočne. Celkom nečakaný a veľmi dobre pripravený útok na Biely dom za bieleho dňa zavŕši uväznenie prezidenta Benjamina Ashera a jeho najbližších spolupracovníkov v neprístupnom bunkri v podzemí budovy.

Pri útoku je úplne zdecimovaná prezidentova ochranka, s výnimkou jediného človeka - jeho bývalého osobného strážcu Mikea Banninga. Expríslušník zvláštnych jednotiek využije všetky svoje schopnosti a hlavne detailnú znalosť prostredia Bieleho domu na to, aby v jeho útrobách nielen prežil, ale navyše aby v spolupráci s prezidentovým zástupcom Allanom Trumbullom, ktorý sa snaží zvonka riadiť záchrannú operáciu, oslobodil hlavu štátu. Ibaže čas beží, a pokiaľ nebudú nereálne požiadavky teroristov splnené, nebude už koho oslobodzovať. Kdesi v Bielom dome sa ešte k tomu skrýva prezidentov syn, ktorého prípadné zajatie by v tejto vojne nervov mohlo byť rozhodujúcim faktorom.

NEDEĽA 20:30 Markíza  - Jack Reacher 2: Nevracaj sa

Reacher najradšej pracuje na prípadoch, kde by bol oficiálny postup len zdĺhavou prekážkou. Ako bývalý major vojenskej policie má rád zločiny s armádnou príchuťou a najradšej má tie, ktoré na prvý pohľad nedávajú žiadny zmysel. Presne ako obvinenie velitelky Susan Turnerovej zo špionáže. Krásku s doteraz nepoškvrnenou povesťou, okolo ktorej začali náhle v podozrivo vysokom tempe umierať ľudia, chcel Reacher pôvodne pozvať na večeru.

Teraz ju musí dostať z väzenia, aby pomohlo dokázať jej nevinu. Niekomu sa to samozrejme nepáči, a ten Niekto bude chcieť Reachera poriadne klepnúť po prstoch. Nezastaví sa ani před použitím tých najodpornejších prostriedkov, akým je například aj likvidácia Reacherovej dcery, o ktorej existencií sám doteraz nemal ani najmenšie tušenie. V tomto prípade ide totiž o veľa.

Viac o téme: TV tipyBezva ženská na krkuAmerický zabijakRýchlo a zbesilo 8Jach Reacher: Nevracaj saJanko a Marienka: Lovci čarodejníc
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu