Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Krásna mamina z Jak vytrhnout velrybě stoličku: Takto vyzerá na staré kolená!

Jana Preissová Zobraziť galériu (5)
Jana Preissová (Zdroj: Česká televize)

PRAHA - Ako nežná baletka Anna z komédií Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny si Jana Preissová získala srdcia mnohých divákov. Sympatická blondínka oslávi vo februári 75. narodeniny a život jej uštedril viacero krutých rán.

Príbeh o 8-ročnom Vaškovi, ktorého vychováva baletka Anna ako slobodná mamička, patrí v našich končinách k obľúbeným počinom. Vychutnať si ho budete môcť aj dnes o 17:15 na obrazovkách TV Joj. 

Šibala Vaška v komédii stvárnil herec Tomáš Holý, ktorý v roku 1990 tragicky zahynul pri autonehode ako 21-ročný. 

Jana Preissová
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Česká televize)

Jeho rodičov stvárnili Jana Preissová a František Němec, ktorí sú herecky stále aktívni. Predstaviteľa horolezca Ľuboša sužujú v posledných rokoch zdravotné problémy, trpí ťažkou cukrovkou. 

František Němec
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Predstaviteľka Vaškovej maminy - Jana Preissová sa teší dobrému zdraviu, avšak nedá sa povedať, že mala na ružiach ustlané. Okrem toho, že sa musela vyrovnať s manželovou neverou, istý čas ju trápili depresie, kvôli ktorým sa stiahla z verejného života. 

S psychickými problémami sa potýkal aj herečkin syn Martin. Ten sa pred rokmi pokúsil o samovraždu. „Medzi mnou a ženou došlo k bežnému konfliktu, po ktorom odo mňa žena aj s deťmi odisla. Hovorili sme potom spolu cez telefón a ona mi v afekte povedala, že keď ma nebaví život a chcem sa upiť k smrti, tak nech sa zoberiem a idem sa rovno obesiť do lesa. A ja som si povedal, tak dobre,” opísal neskôr osudový moment syn známej hereckej dvojice. 

Jana Preissová
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Bioscop)

Jana Preissová
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Česká televize / Zuzana Páchová)

Viac o téme: Jak vytrhnout velrybě stoličkuJana Preissová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu