Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mrazivé pozadie markizáckeho Dunaja: Výrobu seriálu prerušil MASAKER na Zámockej... Štáb počul výstrely na vlastné uši!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TV Markíza)

BRATISLAVA - Druhý januárový týždeň televízia Markíza uviedla na svojich obrazovkách nový seriál s názvom Dunaj, k vašim službám. Ide o príbeh z prostredia prvého obchodného domu v Bratislave. Už po pár dňoch však výrobu poznačila obrovská tragédia. Seriál sa totiž natáčal len pár metrov od klubu Tepláreň, pred ktorým došlo 12. októbra k teroristickému útoku. Štáb počul streľbu na vlastné uši!

Štáb televízie Markíza práve vyrábal 2. epizódu seriálu Dunaj, k vašim službám. Natáčalo sa na Svoradovej ulici v Bratislave, ktorá je doslova len pár metrov od klubu Tepláreň, kde 12. októbra 2022 krátko po 19. hodine došlo k teroristickému útoku, pri ktorom zomreli dvaja mladí muži. 

Výstrely dokonca herci a členovia štábu počuli na pľaci na vlastné uši. Netušili však, že súvisia s obrovskou tragédiou. „Počuli sme niekoľko výstrelov. Spočiatku sme si hovorili, že to znie príliš krátko na ohňostroje, ale príliš dlhé na streľbu,“ povedal pre Denník N režisér Dunaja Peter Hoferica.

Mrazivé pozadie markizáckeho Dunaja:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV Markíza)

„Postupne však začali okolo chodiť policajti, po nejakej polhodine pribudol vrtuľník, ktorý nám kazil zvuk, a tak sme opäť rozmýšľali, čo sa deje. Poslali sme dvoch produkčných, aby zistili viac. Samozrejme, prišli naspäť celí bledí s tým, že po Palisádach sa pohybuje strelec a máme si dávať pozor,“ popísal osudné chvíle. 

Nakrúcanie druhej epizódy štáb po tomto radšej odložil. „Skúsili sme spraviť ešte nejaké tri zábery, ale všetci sme cítili nepokoj a chuť ísť radšej domov, tak sme nakoneic celé natáčanie zabalili,“ dodal Hoferica. Seriál Dunaj, k vašim službám sa teší medzi divákmi veľkej obľube. Pozrieť si ho môžete každý utorok a štvrtok o 20:30 na Markíze

Mrazivé pozadie markizáckeho Dunaja:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV Markíza)

Viac o téme: DunajK vašim službám
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu