Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kontroverzné snímky, ktoré vás šokujú: Toto viac než raz nezvládnete!

(Zdroj: internet)

Sú iné, sú kontroverzné, sú šokujúce. Niektorí režiséri provokujú svojou tvorbou viac, niektorí menej a u niektorých je to poznávacie znamenie. Toto sú snímky, ktoré otriasli filmovým svetom. Ak si ich pozriete, prídete na to, že ich stačí vidieť len raz. Alebo stále dookola?

Pomsta znásilnenej (2010)

Toto by nechcela zažiť žiadna žena. Príbeh mladého dievčaťa, ktoré odišlo na chatu uprostred ničoho, aby sa pri pohárivína sústredila na písanie sa skončil otrasne. Cestou stretla pár nie veľmi príjemne vyzerajúcich mužov. Tí jej ublížili najviac ako sa dá, ponižovali ju, znásilňovali až nakoniec sama skočila do rieky. Muži telo nikdy nenašli a keď sa viac necítili ohrození jej prítomnosťou a tým, že ich tajomstvo vyzradí, žili si svoje životy ďalej. Nepočítali však s tým, že mladá žena prežila a plánuje pomstu. Pomstu tak krutú, že sa vám obrátia žalúdky. Pomstila sa všetkým presne podľa toho, čo spravili jej.

Srpski film (2010)

Príbeh o vyslúžilom pornohercovi z pera srbského režiséra viac ako raz pozrieť nezvládnete, ani keby ste chceli. To, čoho sa stanete svedkom v tomto filme sa nedá pochopiť. Režisér musel mať zjavne divnú predstavu o svete, resp.potrebu dať zo seba niečo von. Znásilnenie, omámenia, vraždy, tvrdé scény a to ešte stále nič nie je. Každá scéna vás neustále prekvapí stále väčšou zvrátenosťou. Niet divu, že po odvysielaní filmu na medzinárodnom festivale bol istý čas zakázaný. Vyvolal neskutočné pobúrenie medzi všetkými zúčastnenými. Posúďte sami.

Antikrist (2009)

Film dánskeho režiséra Larsa von Triera je prvou snímkou z jeho depresívnej trilógie, ktorá pokračuje Melanchóliou (2011) a končí dvojdielnou Nymfomankou (2013). Matku, ktorá sa po smrti svojho syna dostane do depresie lieči jej vlastný manžel - psychiater. Odvedie ju na chatu, aby sa trochu odreagovala. No tam sa začnú diať veci, s ktorými nepočítal. Naozaj kontroverzná snímka so šokujúcimi scénami je odzrkadlením jehovlastných démonov, stavovúzkostía depresie, ktoré sa snažil takýmto spôsobom vyliečiť.


Mohlo by vás zaujímať:S týmito hercami sa pracuje naozaj ťažko: Lietajú nadávky, vyhrážky aj päste!


Umučenie Krista (2004)

O réžiu aj scenár posledných dvanástich hodín Ježiša z Nazaretu sa postaral Mel Gibson. Od začiatku vedel, že najťažšou úlohou bude nájsť toho pravého herca na rolu Ježiša Krista. Nakoniec sa rozhodol pre Jima Caviezela, ktorý sa naposledy predstavil ako gróf Monte Cristo. Caviezelaako katolíka táto ponuka okamžite zaujala, pozoruhodná zhoda okolností bol aj fakt, že práve v tom čase oslávil svoje 33. narodeniny a dožil sa tak kristových rokov. Gibson ukázal Ježiša v takom svetle, ako to ešte nikto predtým nespravil. Naozaj živočíšne scény obsahovali bitie, bičovanie, trhanie kože... to všetko malo svoj dôvod a malo šokovať. Práve preto je tento film nesmierne silným zážitkom.

Konkurz (1999)

V tomto znepokojujúcom japonskom horore sa vdovec rozhodol opäť randiť. S pomocou svojho priateľa, filmového producenta, zinscenuje konkurzy na fiktívny film a prostredníctvom neho si bude hľadať svoju budúcu priateľku. Vyrobí si akúsi osobnú zoznamku. Nakoniec ho zaujme tichá Asami. Postupne však príde na to, že Asami nie je taká utiahnutá, akou sa zdala byť. To všetko vedie k zvýšeniu napätiu a k brutálnemu, naozaj brutálnemu koncu. Asami je totiž zaľúbená tak veľmi, ako holduje mučeniu a sadomasochizmu. Diváci sa stali svedkami naozaj neznesiteľných scén a krutých praktík mučenia. Napriek tomu sa tento film stal vysoko hodnoteným a oceňovaným v žánri psychologického hororu.

Kult hákového kríža (1998)

Jeden z kultových filmoch, ktorý sa zapísal do dejín svetovej kinematografie. Silný príbeh o vzťahoch medzi priateľmi a v rodine, o rasistickej problematike, v ktorej si hlavnú úlohu neonacistu zahral Edward Norton. Po brutálnom útoku na dvoch černochov ho zavrú do väzenia, kde si prejde peklom a od základu ho to zmení. Po odpikaní trestu sa vráti domov a musí naprávať škody, ktoré napáchal. Čo je však dôležitejšie, musí nasmerovať svojho mladšieho brata, ktorý ho celý život nasledoval, na správnu cestu. Snímka vás chytí za srdce a strhne vás do víru svojej kontroverznosti a násilia. Budete na pochybách, či pozerať snímku dookola, alebo stačí raz.


Mohlo by vás zaujímať:Myslíte si, že všetci herci nenávidia posteľové scény? Omyl, títo si ich užili!


American Mary (2012)

Mary Mason je prototypom amerického dievčaťa. Krásna, múdra, nadaná študentka medicíny, ktorej sa darí stále viac a viac. V snahe stať sa uznávanou chirurgičkou jej však bránia problémy s financiami, a preto sa dostane ku kontroverznej práci. Najskôr chcela prísť k rýchlym peniazom ako striptérka, no čakalo ju oveľa viac. Mala svojim klientom vyhovieť v kontroverzných zákrokoch. Mladá Mary v tom videla šancu precvičiť si svoje chirurgické schopnosti. Na jednej párty, na ktorú ju pozvú zo školy, ju však znásilnia. Rozhodne sa pre krutú pomstu. Všetky zákroky si začne cvičiť na mužovi, ktorý jej to spôsobil. Tak sa z Mary stane krvilačný chirurg, a práve to ju privedie do záhuby.

Americké psycho (2000)

Christiana Balea si mnohí spájajú najmä s postavou Batmana, no okrem toho sa predstavil aj v iných úlohách. V Americkom psychu, snímke režisérky Mary Harronovej, si zahral Patricka Batemana. Mladý úspešný muž, ktorý žije na Manhattane, má priateľku, krásny byt. Jednoducho všetko, po čom mladý ambiciózny človek túži. Čo ho viedlo k tomu, aby začal vraždiť? Rozporuplná postava v ešte kontroverznejšej snímke pôsobídivne a miestami naozaj odpudzujúco. Jedine Baleov herecký výkon stojí za to, aby ste si snímku pozreli celú. Napriek tomu, ani koniec neodhalí motívy jeho činov a pointa sa takisto akosi vytratila.

Viac o téme: AntikristKult hákového krížaKonkurz
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu