Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Kedysi s korunkou, dnes babičky: Ako dopadli naše obľúbené princezné?

Koláž - filmové princezné Zobraziť galériu (6)
Koláž - filmové princezné

Rozprávky by bez princezien azda ani nemohli byť. Najmä tie naše, ktoré pravidelne pozeráme. Česko-slovenské herečky, ktoré si zahrali v domácich rozprávkových klasikách, už ale nie sú najmladšie. Pozrite sa, čo je s obľúbenými princeznami dnes.

Princezná Lada (Marie Kyselková, 81 rokov)

Princezná so zlatou hviezdou
Zobraziť galériu (6)

K nezabudnuteľným filmovým princeznám patrí nepochybne aj Lada z rozprávky Princezná so zlatou hviezdou na čele. Herečka Marie Kyselková, ktorá ju stvárnila, si však kvôli tejto postave dosť vytrpela. Charakteristickú zlatú hviezdu jej spolu s parochňou každé ráno lepili na hlavu a dole dali až večer. Práve kvôli tomu malapo niekoľkých dňoch nakrúcania cez celé čelo červený pruh a rozožratú pokožku. Ktovie, či kvôli tomuto nešťastnému incidentu viac k žiadnemu významnému filmu nepričuchla. Svoj čas najskôr venovala výchove dvoch dcér a syna. Neskôr napríklad pracovala 10 rokov ako vrátnička na vysokoškolských internátoch.


Mohlo by vás zaujímať:Slováci a Česi zažiarili aj v zahraničí: Toto sú naše najväčšie ocenenia!


Popoluška (Libuše Šafránková, 64)

Tri oriešky pre Popolušku,
Zobraziť galériu (6)

Hlavnú hrdinku rozprávky, bez ktorej si azda ani nevieme predstaviť vianočné sviatky, stvárnila mladučká Libuše Šafranková. Tá si svoj debut prežila ako Barunka v Babičke a objavila sa vo viacerých snímkach, no divákom najviac utkvela v hlavách práve ako Popoluška. Šafránková si vzala za manžela svojho hereckého kolegu Josefa Abrháma. Napriek zdravotným problémom je aj dnes obsadzovaná do rôznych filmov.

Princezná Anna (Adriana Tarabková, 51)

Kráľ Drozdia brada, Adriana
Zobraziť galériu (6)

Krásnu a svojhlavú princeznú Annu z rozprávky Kráľ Drozdia brada stvárnila Adriana Tarabková, ktorá okúzlila nielen samotného kráľa, ale aj divákov. Práve pre veľký úspech, ktorý zožala v známej rozprávke, sa objavila aj v ďalších filmových rolách. Predstavila sa aj v úlohe„Jeskyňky“ v komédii Jak básníci přicházejí o iluze. Netrvalo to však dlho a s herectvom sa rozlúčila a dokonca odmietla hrať aj v úspešnom slovenskom seriáli.


Mohlo by vás zaujímať:Sú krásne, čarovné a najmä naše: Tie naj česko-slovenské rozprávky


Pyšná princezná (Alena Vránová, 84)

Pyšná princezná, Alena Vránová
Zobraziť galériu (6)

Prvú československú filmovú rozprávku natočili podľa príbehu Boženy Němcovej Potrestaná pýcha. Nádhernú,no pyšnú princeznú Krasomilu si zahrala česká herečka Alena Vránová. Tá sa počas nakrúcania zamilovala do svojho hereckého kolegu a obaja tak opustili svojich zákonitých partnerov, čo prerástlo v obrovský škandál. Rozprávková láska dlho nevydržala a Vladimír Ráž (kráľ Miroslav) ju opustil kvôli mladšej žene. V hereckej kariére mala však o čosi viac šťastia ako v súkromnom živote a hrala v mnohých menej známych televíznych filmoch.


Mohlo by vás zaujímať:Násilníci v hereckých kruhoch: Ich manželky si poriadne vytrpeli...


Princezná Láskykvet (Zuzana Skopálová, 51)

Popolvár najväčší na svete,
Zobraziť galériu (6)

K našim najkrajším filmovým princeznám bezpochyby patrí aj Zuzana Skopálová ako princezná Láskykvet z obľúbenej rozprávky Popolvár najväčší na svete. Úloha princeznej sa jej ušla aj v rozprávke Neboj sa. Vďaka týmto dvom počinom sa stala prakticky nesmrteľnou a každé Vianoce sa vracia na naše obrazovky. Dnes sa už herečke filmy vyhýbajú, zato ju však môžete často vidieť v seriáloch.V osobnom živote zažila veľmi nepríjemnú udalosť. Jej manžel, taktiež herec Štefan Kožka, na ňu a dcéru Zuzanu zaútočil nožom.

Viac o téme: Libuše ŠafránkováZuzana SkopálováAlena VránováMarie KyselkováAdriana Tarábková
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu