Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Osudové lásky česko-slovenských hercov: Dlhotrvajúce vzťahy i tragické konce!

Libuše Šafránková a Jaromír Hanzlík Zobraziť galériu (6)
Libuše Šafránková a Jaromír Hanzlík

Žijeme v dobe, kedy sa celebritné manželstvá uzatvárajú a rozpadávajú tak často, že to nestíhame ani sledovať. Napriek tomu existujú páry, ktoré spolu vydržali niekoľko desaťročí. Niektorým sa nevyhli škandály, iní žijú pokojne.

Libuše Šafránková a Josef Abrhám

Osudové lásky česko-slovenských hercov:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Česká televize)

Už nikto si zrejme nepamätá dobu, keď títo dvaja netvorili pár. Filmová popelka a seriálový lekár sú spolu už vyše 40 rokov. Veľká láska sa začala škandálom, keďmladá Šafránková prebrala Abrháma speváčke Nadi Urbánkovej. Po rokoch sa na to zabudlo, ako vidno, títo dvaja si boli naozaj súdení. Svoje súkromie si strážia a ešte viac ich spojil mediálny humbuk, keď bulvár obvinil herečku z alkoholizmu. Herečka preto komunikuje s médiami veľmi sporadicky. Spoločne vychovali syna Josefa.

Eva Matejková a Marián Slovák

Osudové lásky česko-slovenských hercov:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR)

Spolu v dobrom aj v zlom. Slovenskí herci Marián Slovák a Eva Matejková sa spoznali ešte počas štúdia. Obaja účinkovali v Divadle Andreja Bagara v Nitre a neskôr sa stali členmi činohry Novej scény v Bratislave. Pred troma rokmi ich postihla tragédia. Marián Slovák prekonal mŕtvicu. Našťastie sa z nej dostal, a to najmä kvôli jeho vernej manželke Eve. Manželmi sú už 45 rokov.

Hana Gregorová a Radoslav Brzobohatý

Osudové lásky česko-slovenských hercov:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Youtube)

Zrejme najznámejší česko-slovenský herecký pár. Spoznali sapočas natáčania filmu Noční jezdci (1981). Napriek tomu, že boli obaja zadaní, preskočila medzi nimi obrovská iskra. Tajne sa navštevovali, no popol roku svoj vzťah prestali skrývať. Obaja kvôli svojmu vzťahu rozbili vtedajšie manželstvá. Najviac to zasiahlo manželku Brzobohatého Jiřinu Bohdalovú.Brzobohatý bol jej osudovou láskou,no opustil jupráve kvôli o 20 rokov mladšej slovenskej herečke. Bohdalová mu to nikdy neodpustila.Napriek nepriaznivému začiatku spolu vydržali 31 rokov, rozdelila ich až smrť Brzobohatého v roku 2012.


Mohlo by vás zaujímať:Prekliatie českých hercov: Osud sa s nimi kruto zahral, zomreli počas natáčania!


Vlastimil Brodský a Jana Brejchová

Osudové lásky česko-slovenských hercov:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: csfd.cz/Filmové Studio Barrandov)

Vlastimil Brodský je známy najmä ako kráľ z Arabely, no zahral si aj v mnohých iných seriáloch či filmoch, okrem iného aj v Živote na zámku. Okrem toho bol vo svojich najlepších rokoch známym sukničkárom. Dráhu záletníka však ukončila herečka Jana Brejchová. Po 18 rokoch ho však opustila. Zamilovala sa do Jaromíra Hanzlíka. Brodského to zlomilo a z krachu tohto vzťahu sa nikdy nespamätal, napriek tomu, že aj on utiekol pred svadbou od herečky Jiřiny Jiráskovej. V roku 2002 spáchal samovraždu.

Milan Lasica a Magda Vášáryová

Milan Lasica a Magda Vášaryová s dcérou
Zobraziť galériu (6)
Milan Lasica a Magda Vášaryová s dcérou  (Zdroj: internet)

K ďalším slovenským dlhotrvajúcimpárom jednoznačne patrí herec, prozaik a humorista Milan Lasica a politička a bývalá herečka Magda Vášaryová. Poznali sa odjakživa, keďže sestra Magdy Emília Vášaryová bola Lasicovou spolužiačkou. No v tom čase mal Lasica 20 a Magda len 11. Vtedy to bol ozaj rozdiel. No život ich o niekoľko rokov opäť spojil a zaiskrilo to medzi nimi. V čase, keď sa medzi hercami začal rysovať vzťah, mali už obaja za sebou nevydarené manželstvá - Vášáryová s Dušanom Jamrichom a Lasica so Zorou Kolínskou. Podľa slov herečky v tom neboli motýliky v bruchu, proste sa dali dokopy dvaja ľudia, ktorí sa poznali odjakživa. Ich vzťah trvá už 37 rokov.

Viac o téme: Libuše ŠafránkováJosef AbrhámJana BrejchováRadoslav BrzobohatýVlastimil BrodskýHana Gregorová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu