Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Veľké mená pod maskami: Týchto hercov ste nemali šancu spoznať!

Zobraziť galériu (9)
(Zdroj: Youtube)

Sú herci, ktorých rozpoznáte okamžite. Veľké mená sú vo väčšine prípadov obrovským lákadlom pre divákov a fanúšikov filmov. Sú však snímky, v ktorých sa veľké mená objavili, no vy ste si hercov nevšimli. Boli zamaskovaní tak dokonale, že ste nemali ani tú najmenšiu šancu.

Glenn Close

Veľké mená pod maskami:
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA, Youtube)

Glenn Close netreba predstavovať. Patrí k herečkám, ktoré majú na konte nespočetné množstvo úloh. O jednej z nich pravdepodobne neviete. V roku 1991 uzrel svetlo filmového sveta film Hook. V dobrodružnom fantasy sa v úlohe Hooka objavil Dustin Hoffman, ako Peter Benning zahviezdil Robin Williams a ako víla TinkerBell sa objavila Julia Roberts. Popri týchto známych menách sa však vyskytla aj Glenn Close, a to v úlohe Gutlessa, piráta, ktorého Hook potrestal.

Tim Curry

Veľké mená pod maskami:
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA, Youtube)

Keď sa povie TO, každý vie o čo ide. Je to jeden z najznámejších hororových románov Stephena Kinga. Fóbiou z klaunov trpia mnohí, no King ju doviedol do dokonalosti. O to viac sme sa Pennywisea báli, keď dostal v roku 1990 aj vizuálnu podobu. Pre mnohých bolo ťažké vysporiadať sa s jeho filmovou podobou. Život jednej z najdesivejších postáv dal herec Tim Curry. Okrem Pennywisea si diváci Curryho pamätajú najmä v úlohe bláznivého recepčného z pokračovania úspešnej snímky Sám doma.

Helena Bonham Carter

Veľké mená pod maskami:
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA, Youtube)

Helena Bonham Carter patrí k jedným z najcharizmatickejších herečiek súčasnosti. Dá sa povedať, že zahrá takmer všetko, čo dosvedčila charakterovo rozdielnymi postavami v niekoľkých snímkach. Patriamedzi ne napríklad šialená Bellatrix Lestrange v Harrym Potterovi, manželka kráľa Juraja VI. v Kráľovej reči či spoločníčka šialeného holiča z Fleet Street. K tomu všetkému byť manželkou (síce už ex) Tima Burtona má, samozrejme, spolu s jej talentom,obrovské výhody. Možnosi niekto medzi ostatnými úlohami všimol, že stvárnila aj Ari v Planéte opíc z roku 2001.

Gary Oldman

Veľké mená pod maskami:
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA, Youtube)

Mlčanie jahniat (1991) patrí dodnes k jedným z najlepších hororových filmov. Snímka sa dočkala niekoľkých pokračovaní, medzi ktoré patrí aj seriál Hannibal. Hlavnú postavu kanibala a sériového vraha si zahral Anthony Hopkins. Desať rokov od Mlčania Jahniat uzrel svetlo sveta druhý diel, kde Jodie Foster ako agentku FBI nahradila Julianne Moore. V pokračovaní Ridleyho Scotta Hannibal (2001) Hopkins čelí svojej bývalej obeti Masonovi Vergerovi. Významnú, no stále nenápadnú vedľajšiu úlohu si zahral Gary Oldman. Máloktorý fanúšik to vie, pretože sa jeho tvár ukrýva pod hrôzostrašnou maskou.


Mohhlo by vás zaujímať:Nebezpečné a zvodné: Filmové femme fatale, ktoré vám zmenia život!


Edward Norton

Veľké mená pod maskami:
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA, Youtube)

Orlando Bloom, Liam Neeson, Eva Green a Jeremy Irons. Veľké mená v historickom filme Ridleyho Scotta. Popri nich však figuruje ďalšie meno: Edward Norton. Dôvod, prečo ste nevideli jeho tvár? Podľa histórie trpel Baldwin IV, kráľ jeruzalemský, leprou, preto má počas celého filmu železnú masku. Podľa kritikov podal práve Norton vo filme najlepší výkon.

Danny DeVito

Veľké mená pod maskami:
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA, Youtube)

Keď bol Batman pod taktovkou Tima Burtona, v hlavnej úlohe s Michaelom Keatonom, objavil sa jeden z mnohých charakteristických zloduchov. Tučniak. Kto hral najlepšieho Jokera, to si pamätajú všetci. No na Dannyho DeVita v úlohe malého, ale nebezpečného zloducha často zabúdame. Je to tak. DeVito patrí k stáliciam Hollywoodu a úloha tohto zloducha v Batmanovi patrí k jeho najcharakteristickejším úlohám.

Ryan Reynolds

Veľké mená pod maskami:
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA, Youtube)

Ešte predtým, než sa Deadpool stal doslova cez noc obrovským hitom, objavil sa v inom filme. Ryan Reynolds sa totiž ako Wade Wilson alebo Deadpool objavil už vo filme X-Men Origins: Wolverine. Vtedy si ho všimol len naozaj pozorný divák. Objavil sa ako tajná nezničiteľná zbraň na konci filmu. Keď vznikla samostatná snímka o tomto antihrdinovi, Ryan Reynolds sa stal zo dňa na deň slávnym a obdivovaným. Čoskoro sa dočkáme pokračovania snímky, ktorá sa spomedzi všetkých filmov podľa komixovej predlohy dostala za 74 rokov na oscarovú nominačnú listinu.

Daniel Craig

Veľké mená pod maskami:
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA, Youtube)

Poslednou a veľmi diskutovanou úlohou v maske bola účasť Daniela Craiga v prvom dieli ďalšej trilógie Star Wars: Sila sa prebúdza. Síce sa dodnes špekuluje, či to bol naozaj on, titulky hovoria jasne. James Bond sa vzdal popularity a zahral si stormtroopera. V maske a rovnaký ako ostatní, napriek tomu to prijal. Ostáva len hádať, ktorý z nich to bol.

Viac o téme: Helena Bonham CarterGlenn CloseRyan ReynoldsTim Curry
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu