Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zaujímavá zápletka v novej Bourneovke: Čím sa inšpirovali tvorcovia tentoraz?

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: internet)

Už je to osem rokov, čo sme mali poslednýkrát možnosť zazrieť Matta Damona ako Jasona Bourna. Nový film bude iný. Tvorcovia sa pri písaní scenára snímky o agentovi CIA Bournovi inšpirovali príbehom Edwarda Snowdena. Nová bourneovka nám ukáže, aký bude život po odhalení odpočúvania miliónov Američanov, aký bude "post-snowdenovský" svet.

Pre portál BuzzFeed to povedal predstaviteľ Bourna Matt Damon. Snowden, ktorý pracoval pre americkú Národnú bezpečnostnú agentúru (NSA), v roku 2013 zverejnil informácie o sledovaní komunikácie miliónov Američanov zo strany NSA. Ako uviedol Damon, príbeh novej snímky sa bude odohrávať vo svete po odhalení týchto praktík.


Mohlo by vás zaujímať:Bruca Willisa nahradí Božský Evan: Charizmatický komik Carell si zahrá v Allenovom filme


"Bude to o Bournovi vo svete po Snowdenovi," vyjadril sa 44-ročný rodák z Cambridge v Massachusetts, ktorý zároveň prezradil, že nakrúcanie filmu sa začne na budúci týždeň a diváci a diváčky sa pozrú na iné miesta ako v predošlých častiach série. "Začíname v Grécku a film sa končí v Las Vegas," povedal.

Zaujímavá zápletka v novej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

V novom filme si okrem Damona majú zahrať aj Tommy Lee Jones a Alicia Vikander. Ako agentka CIA Nicky Parsons sa opäť predstaví Julia Stiles. To, či sa vo filme objaví postava, ktorá bude Snowdenovi podobná, zatiaľ nie je známe. Novinku nakrúti Paul Greengrass, ktorý režíroval filmy Bournov mýtus (2004) a Bournovo ultimátum (2007). Film by sa mal dostať do amerických kín 29. júla 2016.


Mohlo by vás zaujímať:Súd v USA umožnil pokračovanie kontroverzného sledovacieho programu


Séria o agentovi Jasonovi Bournovi odštartovala v roku 2002 snímkou s názvom Agent bez minulosti. V roku 2004 mal premiéru Bournov mýtus a o tri roky neskôr Bournovo ultimátum. Nasledoval Bourneov odkaz (2012), v ktorom sa v hlavnej úlohe predstavil Jeremy Renner.

Matthew Paige Damon sa preslávili vďaka filmu Dobrý Will Hunting (1997), pre ktorý s Benom Affleckom napísali Oscarom ocenený scenár a sami si v ňom zahrali. Damon si za stvárnenie matematického génia Willa Huntinga tiež vyslúžil nominácie na Oscara i Zlatý glóbus.

Zaujímavá zápletka v novej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Diváci ho môžu poznať aj zo snímok Zachráňte vojaka Ryana (1998), Kliatba bratov Grimmovcov (2005), Invictus (2009), Zelená zóna (2010), Správcovia osudu (2011), Kúpili sme ZOO (2011), Elysium (2013), Liberace (2013) či krimi komédie Dannyho jedenástka (2001) a jej pokračovaní. Známy je aj z spomínanej série o agentovi Jasonovi Bournovi, ktorý stratil pamäť a následne hľadal svoju identitu. Vo štvrtok 1. októbra uvedú do slovenských kín sci-fi Marťan, v ktorom si Damon zahral astronauta Marka Watneyho.

Pripomeňte si posledný zo série filmov: Bourneov odkaz (2012)

Viac o téme: Matt DamonEdward SnowdenBournov mýtus
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu