Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Filmy s fantastickou Cate Blanchett: Tieto jednoducho musíte vidieť!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA)

Cate Blanchett je bezpochyby najúspešnejšou a najrešpektovanejšou austrálskou herečkou. S dvomi Oscarmi, siedmimi nomináciami a mnohými ďalšími oceneniami je obľúbená nielen u divákov, ale aj pozorných kritikov. Jej meno je zárukou kvality a skvelého filmového zážitku. Týmto by ste rozhodne mali venovať svoju pozornosť. Neoľutujete!

Carol (2015)

Carol
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

V poslednom filme, za ktorý si vyslužila ocenenia, stvárňuje pozoruhodnú postavu. V úlohe Carol sa chce rozviesť s manželom, zároveň však túži po mladšej žene a nechce sa vzdať starostlivosti o dieťa. Snímka je zasadená do New Yorku v päťdesiatych rokoch dvadsiateho storočia. Cate Blanchett stvárnila Carol ako komplexnú postavu s mnohými vrstvami. Kým spočiatku pôsobí chladne, postupne odhaľuje náročný emocionálny vnútorný boj.


Mohlo by vás zaujímať:Jedna postava im nestačí: S prehľadom zvládajú niekoľko úloh naraz!


Kráľovná Alžbeta (1998)

Ak ide oikonické historické postavy, nie jeazdanič náročnejšie ako stvárniť panenskú kráľovnú Alžbetu. S touto úlohou sa popasovalo viacero herečiek, no nie vždy šlo o presvedčivý výkon. V podaní Cate Blanchett patrila medzi jednu z najlepších, dokonca sa v tejto úlohe objavila aj znovu v snímke Kráľovná Alžbeta: Zlatý vek. Blanchett vynikajúco demonštrovala Alžbetinu silu v úlohe vodcu a zároveň ukázala krehkú osobnosť, ktorú skrýva pod brnením.


Mohlo by vás zaujímať:Filmové životy legiend: Kto zahral historické osobnosti najlepšie?


Letec (2004)

Za výkon v snímke Letec, kde stvárnila Katherine Hepburne získala Oscara. A veru zaslúžene! Hrať akúkoľvek reálnu postavu je neľahkou úlohou. Predovšetkým, ak ide o tak známu a jedinečnú postavu, akou Katherine Hepburne bola. Napriek tomu sa Blanchett podarilo skutočne vierohodné stvárnenie.

Jasmínine slzy (2013)

V úlohe Jasmine French predviedla Cate famózny výkon, ktorý dopomohol Woodymu Allenovi vytvoriť v tom čase azda to najlepšie, čo sa mu podarilo za posledné dve desaťročia. Jasmine patrila k prominentom, no po odhalení pochybných manželových rokovaní bola ztejto exkluzívnej skupinky vyhostená. Tragikomickosť situácie je divákom v snímke predostrená naozaj dokonale.

Talentovaný pán Ripley (1999)

Anthony Mingella dal kinematografii veľa, no ak by sme mali vybrať jeden komplexný a krásne zabalený balíček s rolu priam stvorenou pre Cate Blanchett, bol by to práve obľúbený film Talentovaný pán Ripley. Cate v snímke predstavuje postavu bohatej Američanky Meredith.


Mohlo by vás zaujímať:Keď jeden diel skutočne nestačí: Pozrite si najlepšie filmové trilógie!


Pán prsteňov

Dostať sa do veľkolepého projektu, akým trilógia Pán prsteňov nepochybne je, patrí k snom snáď každého herca. Cate na svoju účasť bez váhanie prikývla. V snímkach stvárnila postavu krásnej elfky Galadriel. No a že sa trilógiu oplatí vidieť aj viackrát, azda ani netreba písať.

Viac o téme: Cate Blanchett
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu