Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Make-up ako umenie: Hviezdneho Al Pacina by ste takto nespoznali

Al Pacino Zobraziť galériu (4)
Al Pacino (Zdroj: SITA)

Na motívy komiksu nakrútený film Dick Tracy z roku 1990 vyvolal kontroverzné rekcie. Niektorí ho milujú, iným zas trikrát nevonia. Snímka Warrena Beattyho však bola komerčne úspešná a získala tri sošky Oscara. Zaujímavú úlohu si v nej navyše strihol legendárny Al Pacino.

Americký herec v bláznivom filme stvárnil gangstra Alphonsa "Big Boy" Capriceho, pričom na prvý pohľad by ste ho asi ani nespoznali.John Caglione jr., ktorý mal na starosti make-up a vďaka tejto snímke neskôr spolupracoval s Pacinom aj na jeho ďalších projektoch, odviedol fantastickú prácu.

Al Pacino vo filme
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube)

Make-up a maskovanie však napriek tomu, že ho nanášal Caglione, vymyslel samotný herec. Ďalšie jeho varianty, ktoré sa napokon zavrhli,sú ešte zaujímavejšie. Tieto obrázky zverejnil Caglione na svojej oficiálnej webovej stránky a vďaka tomu sa fanúšikovia môžu pokochať netradičným pohľadom na hereckú legendu.

Alternatívny make-up pre Al
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: johncaglionejr.net)

Filmový a divadelný herec, režisér, scenárista a producentAlPacinosa preslávil ako Michael Corleone v trilógii Krstný otec (1972, 1974, 1990). Známy je aj ako Tony Montana v kriminálnej dráme Zjazvená tvár (1983), Carlito Brigante vo filme Carlitova cesta (1993) čiVincent Hanna v akčnej krimi dráme Horlivosť (1995). V roku 1992 získal Oscara za stvárnenie podplukovníka Franka Sladea v dráme Vôňa ženy (1992).

Alternatívny make-up pre Al
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: johncaglionejr.net)


Mohlo by vás zaujať: Vychutnajte si skvelý mafiánsky film Donnie Brasco s Al Pacinom už v stredu o 22:20 na Dajto!


Na svojom konte má aj ďalších sedem nominácií na prestížnu cenu americkej Akadémie filmových umení a vied za hlavné úlohy v snímkach Serpico, Krstný otec II, Psie popoludnie, ...a spravodlivosť pre všetkých (1979) a za vedľajšie roly vo filmoch Krstný otec, Dick Tracy (1990) a Glen Ross z Glengarry (1992). Okrem toho je známy aj z filmov akoS Madonnou v posteli (1991), Diablov advokát (1997), Donnie Brasco (1997), Insomnia (2002), Kupec benátsky (2004) čiDannyho trinástka (2007).

Viac o téme: Al Pacino
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu