Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Anorexia, alkohol či drogy: S čím všetkým skončili známi herci v liečebniach?

Drew Barrymore Zobraziť galériu (9)
Drew Barrymore (Zdroj: SITA)

Zvládnuť slávu či problémy v osobnom živote je občas veľmi náročné. Mnohí slávni herci si vypomohli drogami či alkoholom. Ktorí to boli a ako sa dostali na liečenie?

Byť hviezdou Hollywoodu znie krajšie, než aká môže byť realita. Na každom kroku na vás číhajúfanúšikovia a paparazziovia, ste pod drobnohľadom médií a váš súkromný život je častokrát témou číslo jeden v bulvári. Nečudo, že mnohým takáto sláva príliš nevonia. História si pamätá viacero príkladov hercov a herečiek, ktorí to celé nezvládli a stres utápali v drogách či alkohole. Menujme azda ten najznámejší príklad zo všetkých – Macaulay Culkin.

Culkin je však len špička ľadovca. Hercov a herečiek, ktorímajú problém s užívaním škodlivých látok, je množstvo. Niektorí s tým bojujú lepšie a iní horšie. Mnohí dokázali po čase sami sebe priznať to, že majú problém a radšej sa rozhodli liečiť. Iných na „odvykačku“ dotlačila rodina, agenti či samotné štúdiá. Napriek všetkému sa totiž paradoxne ukazuje, že viac než drog sa herci nevedia vzdať svojho získaného spoločenského statusu.

Zac Efron

Nemal ešte ani dvadsať rokov, keď sa stal vďaka High School Musical slávnym. Médiá s obľubou riešila jeho súkromný život a on sám sa prepadal stále nižšie a nižšie. Zac Efron nachádzal útechu predovšetkým v alkohole. Neprešiel by sme víkend bez jeho povestnej alkoholovej „jazdy“. Našťastie, vedel povedať stop a s pomocou rodiny sa z toho všetkého dostal. Komédia Dedo je lotor znamenala jeho veľký návrat na vrchol.

Zac Efron
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Carrie Fisherová

Carrie Fisherová si získala celosvetovú slávu vďaka stvárneniu Princezny Leii v starej Star Wars trilógii. Práve tu už však začali jej problémy s drogami a ako v jednom rozhovore priznala, na pľaci šňupala kokaín. Kvôli drogám a nadmernému užívaniu liekov na predpis skončila viackrát v liečebni. Okrem svojich závislostí dlhé roky bojuje aj s bipolárnou poruchou.

Carrie Fisherová v Star
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Čítajte ďalej -Drogy, lieky a alkohol: Týchto slávnych hercov zabila chémia!

Charlie Sheen

Hviezda Dva a pol chlapa Charlie Sheen v roku 1998 takmer zomrel po užití kokaínu. Táto skúsenosť ho však neprinútila dobrovoľne vyhľadať pomoc. O tom, že sa bude musieť liečiť rozhodol až neskôr súd. Bez drog však Sheen nevydržal a o roky neskôr opäť skončil v liečebni kvôli ich užívaniu. Koncom roku 2009 mu súd nariadil, aby kvôli napadnutiu manželky absolvoval kurz, ktorý ho mal naučiť zvládať hnev.

Charlie Sheen
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Demi Mooreová

Médiami šťavnato komentovaný rozchod Demi Mooreovej na duševnej pohode vo veľkom nepridal, ba práve naopak. Bol spúšťačom jej ťažkostí. Kvôli poruche príjmu potravy, anorexii, a pre nadmerné užívanie liekov na predpis skončila pred štyrmi rokmi v liečebni. V problémoch sa neskôr ocitla aj jej dcéra zmanželstva s Brucom Willisom, Tullulah, ktorá sa kvôli drogám a alkoholu musela ísť tiež liečiť.

Demi Mooreová
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Čítajte aj toto - Hrdina obľúbeného seriálu pokorne priznáva: Podľahol som alkoholu!

Dennis Quaid

Dennis Quaid užíval kokaín nie preto, aby sa tak vyrovnal so slávou, ale preto, že ho užívať mohol. Dnes už 60-tnik Quaid s ním totiž začínal ešte v čase, kedy sa o jeho škodlivosti nevedelo toľko, ako dnes. A tak každé ráno začínal „lajnou“ kokaínu domnievajúc sa, že vlastne ani nerobí nič hrozné. Napokon si však i on uvedomil, že drogy užíva vo veľkoma v roku 1988 sa dobrovoľne prihlásil na liečenie.

Anorexia, alkohol či drogy:
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: internet)

Drew Barrymorová

Od deviatich rokov fajčila cigarety, od jedenástich pila alkohol, od dvanástich fajčila marihuanu a od trinástich šnupala kokaín. A v štrnástich skončila v liečebni a po prepustení z nej sa pokúsila o samovraždu. Drew Barrymorovú sláva, ktorú nadobudla už ako veľmi mladá, priviedla na pokraj život a smrti. Z problémov sa však dokázala časom vyhrabať a dnes má manžela a dve deti.

Drew Barrymore
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA, Archív D.B./Instagram)

Mohlo by vás zaujať - Craigov Bond sa postaral o rekord: Pije najviac alkoholu zo všetkých filmov

Gary Oldman

Na stretnutí anonymných alkoholikov spoznal Gary Oldman svoju neskoršiu manželku Donyu Fiorentinovou. V tom čase mal už za sebou pobyt v liečebni pre alkoholikov i neúspešné a krátke manželstvo s Umou Thurmanovou. Manželstvo mu síce nevydržalo ani tentoraz, no abstinentom zostal. O svojom alkoholizme sa nebojí hovoriť a dokonca aj pomáha tým, ktorí trpia podobnými problémami, ako kedysi on.

Gary Oldman
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Robert Downey Jr.

V roku 2001 Roberta Downeyho Jr. zatkli v Los Angeles kvôli podozreniu, že je pod vplyvom drog. Ukázalo sa, že sa nemýlili. V tele mu našli stopy kokaínu. Väzeniu sa síce vyhol, no skončil na liečení a prišiel o možnosť účinkovať v seriáli Ally McBealová. Od roku 2003 je filmový Iron Man čistý, od drog i alkoholu si drží odstup.

Robert Downey Jr.
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: DrogyAlkoholHeroínKokaínDepresieZávislostiLiečebňaAnorexia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu