Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Obrovskí, večne nahnevaní, ale zároveň roztomilí: Takí sú TOP filmoví obri

Shrek Zobraziť galériu (5)
Shrek (Zdroj: FB / Shrek)

Sú obrovskí, plní sily, niektorí trošku hlúpi, iní zase celkom prefíkaní. Hoci mnohí vyzerajú hrozivo a skutočne dokážu ublížiť, väčšina z nich v sebe ukrýva roztomilého chlapíka. Dobré fantasy či animované rozprávky jednoducho nemôžu byť bez obrov, ktorí v mnohých prípadoch zohrávajú dôležitú úlohu. A Kamoš obor rozhodne nie je jediným svojho druhu.

Grawp

Akoby to bolo, keby včarodejníckom svete Harryho Pottera nebol žiadny obor. Tým najzapamätateľnejším je rozhodne Hagridov polovičný brat Grawp, sktorým má spoločnú matku. Hagrid si ho priviedol do Rokfortu po tom, čo ho Dumbledore požiadal, aby sa vydal za obrami po pomoc. Keďže Grawpa ostatní obri týrali, Hagrid ho schoval vZakázanom lese, kde sa ho usiloval naučiť rozprávať anglicky aslušne sa správať. Počas vlády Umbridgeovej sa oňho starali Harry, Ron aHermiona. Hoci vyzeral divo ahrozivo, nakoniec trojici mladých čarodejníkov výrazne pomohol. Akto by ho vtedy nemal rád?

Nielen čarodejníci z Rokfortu: Kde všade zahviezdili herci z Harryho Pottera?

Grawp, Harry Potter
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Warner Bros)

Hagrid

Niektorí radia kobrom aj rokfortského lesníka Hagrida, ten je však len polovičným obrom. Avšak vsérii filmov oHarry Potterovi hral veľkú úlohu, to potvrdia všetci fanúšikovia. Starostlivý, milý aobčas trošku detinský azmätený Hagrid je presne ten typ obra, resp. polobra, ktorého jednoducho musíte zbožňovať.

Hagrid
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Warner Bros)

Shrek

Obávaný, no vkonečnom dôsledku mierumilovný, zelený tvor z bažiny si získal srdcia detských divákov, ba dokonca aj tých skôr narodených. Vorigináli mu hlas prepožičal Mike Myers avslovenskom dabingu Rastislav Sokol. Shrek úplne nezodpovedá pomenovaniu obor, on je totiž zlobor. Zelený a ufrflaný rozprávkový tvor milujúci svoje územie, ktorý na každého reve. Srdcia fanúšikov zasiahol vroku 2001 spoločne so svojimi nerozlučnými priateľmi – oslíkom aneskôr ajkocúrom. Odvtedy ho jednoducho všetci zbožňujú. Nie je to predsa tak, že ho môžete pozerať kedykoľvek?

Zmeškal vojnu a napchával sa párkami: Spoznajte Disneyho tajomstvá!

Shrek
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB / Shrek)

Obor Willie

Obor Willie zobľúbenej Disneyho rozprávky sa na rozdiel od iných nadrozmerných postavičiek nemohol ukázať vdobrom svetle. Veď ho okradol aoslepil malý chlapec ziného sveta. To si jednoducho zaslúžilo odvetu, čo mu vyslúžil zlú povesť. Nuž, vrozprávkach jednoducho musí byť aj záporák.

Krásne, vznešené... a smrteľne nebezpečné: TOP televízne draky

Obor Willie, Disney
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Disney pictures)

Železný obor

Animák zroku 1999 predstavil obra, ktorý má sľuďmi ešte menej spoločného ako tí ostatní. Je totiž zinej planéty anavyše zo železa. Po prílete na Zem mu pomáha deväťročný Hogarth, ktorý to vôbec nemá ľahké. Veď sa na neho ajeho železného kamaráta prilepil vládny agent, ktorý chce votrelca za každú cenu zničiť.

Železný obor
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Warner Bros)

Viac o téme: Harry PotterShrekHagridGrawpŽelezný oborWillie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu