Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Bohaté TV TIPY na týždeň: Čaká vás dávka akcie a na záver veľký životný triumf

(Zdroj: koláž Telkáč)

Ďalší týždeň a opäť pestrá ponuka filmov, z ktorej si vyberie naozaj každý. Hlavným ťahákom budú napínavé akčné trháky, no zaujať vás môže aj skutočný príbeh športovca, ktorý sa nikdy nevzdáva.

PONDELOK 20:15 Dajto -Priamy zásah

Čo dokáže jeden muž, keď sa proti nemu sprisahal celý svet? Zaslúžilý policajt Frank Gannon je už otrávený z korupcie, ktorá ovláda celé policajné oddelenie. Pokus kolegov nakloniť si ho na svoju stranu zlyhá a Frank neváha obviniť svojich kolegov z brania úplatkov a chce svedčiť pred súdom. Na základe toho sa však jeho život zmení na nočnú moru. Kolegovia sa rozhodnú zapliesť ho do drogového podvodu a zničiť mu tak jeho bezúhonnú povesť a kariéru. Vzrušujúca jazda sa začína v okamihu, keď sa Gannon pokúsi počas jediného dňa dokázať svoju nevinu a očistiť si meno. Vyhrá zdanlivo stratený súboj s časom?

UTOROK20:15 Joj Cinema - Plán úteku

Ray Breslin sa živí ako expert na infraštruktúru väzenských zariadení. Necháva sa v nich zatvárať a hľadá slabé miesta v zabezpečovacích systémoch, ktoré sú potom na základe jeho analýz odstraňované a zdokonaľované. Teraz ho čaká nová zákazka. Keď Raya dovezú na miesto, zisťuje, že väzenský komplex, v ktorom sa tentoraz ocitol, bol kompletne postavený na základe jeho doterajších poznatkov a pripomienok k zabezpečeniu väzníc. Tie Ray pred časom vydal knižne a ako sa ukazuje, pre tyranského riaditeľa predstavujú doslova bibliu.

Mohlo by vás zaujímať:Toto nás zabávalo pred Talentami aj Farmami: 10 programov, ktoré by ste dnes v televízii stretli už ťažko

STREDA 20:15 Dajto -Argo: Nebezpečný útek

4. novembra 1979 obsadila skupina iránskych študentov americké veľvyslanectvo v Teheráne. Študenti zajali 52 ľudí, ktorých držali v zajatí 444 dní. Uprostred chaosu sa podarilo šiestim Američanom ujsť a nájsť útočisko v dome kanadského veľvyslanca Kena Taylora. Aby USA mohli dostať týchto 6 diplomatov späť do Ameriky, Tony Mendez špecialista na exfiltrácie, prichádza s plánom - prepašovať ich ako filmový štáb kanadskej televízie CBC. Kvôli vierohodnosti vzniká aj scenár k filmu nesúci názov Argo.

ŠTVRTOK Joj Plus 20:35 -X-Men 2

Po nezmyselnom pokuse o atentát na prezidenta Spojených štátov, ktorý údajne spáchal neznámy mutant, sa verejnosť dovoláva zákona, ktorý má mutantov dostať pod kontrolu. Na čele antimutantského hnutia stojí armádny veliteľ a vedec William Stryker. Mutantov nenávidí a chce ich totálne zlikvidovať. Keď zistí, že jeho vlastný syn je mutant, bez milosti ho zabije. Keď Wolverin pátra po svojom pôvode, uvedie Stryker do pohybu svoj antimutantský program. Sú však aj mutanti, ktorí sa postavili proti ľudskej civilizácii. V situácii, keď sa všetci mutanti stali štvancami, navrhne X-Menom spojenectvo proti spoločnému nepriateľovi - Strykerovi. X-meni a ich spojenci sa vydávajú na najnebezpečnejšiu misiu v živote.

Mohlo by vás zaujímať:Top 8 trapasov z histórie Oscarov: Tento rok to bol obrovsý fail, nebol však prvý!

PIATOK Joj 20:35 -Smaragdovo zelená

Gwendolyn má zlomené srdce. Zdá sa, že Gideon ju oklamal a jeho vyznanie lásky bolo obyčajným divadlom, aby v skutočnosti mohol pomáhať ich úhlavnému nepriateľovi, hrozivému grófovi von Saint Germainovi. Sled ďalších prekvapujúcich a nevysvetliteľných udalostí však obráti Gwenin svet hore nohami. Opäť sa musí vydať na cestu časom, aby odhalila desivé tajomstvo Lóže. Gwen aj Gideona čaká nielen dychberúci útek do minulosti, ale tiež menuet, parochne, kordy, divoké naháňačky a vzrušujúce prenasledovania.

SOBOTA Markíza 20:30 -Rýchlo a zbesilo 6

Niektoré motory nezadrete, aj keď jazdíte zásadne s plynovým pedálom zošliapnutým k podlahe. Vin Diesel, Paul Walker a Dwayne Johnson sa vracajú v ďalšom dielejednej z najúspešnejších filmových sérií súčasnosti. Už po šiestykrát sa bude vo vytuningovaných autách jazdiť výhradne rýchlo a zbesilo. Navyše k tomu pribudne pár luxusných akčných scén, z ktorých všetkým padne sánka. Zlatým klincom bude návrat postavy, ktorú by tu asi nikto nečakal.

NEDEĽA 20:00 HBO -Orol Eddie

Film o najslávnejšom skokanovi na lyžiach v histórii Veľkej Británie – Michaelovi Edwardsovi. Počas kariéry sa stal známym pod prezývkou„Orol Eddie“. Film vyzdvihuje Michaelov prístup k športu a jeho odhodlanie nikdy to nevzdať. Poukazuje na trpezlivosť a vytrvalosť v zdolávaní prekážok, a to nielen tých vonkajších, ale aj tých, ktoré máme ukryté v našom vnútri. Nie je potrebné byť silou mocou lepší ako ostatní, ale že je dôležitejšie byť lepšími, ako sme boli. Napriek tomu, že vo svojej disciplíne nebol špičkovým športovcom, jeho účasť na zimnej olympiáde možno považovať za malý zázrak.​ Rolu skokanského experta, ktorý Eddieho pripravuje na olympijské hry v Calgary, si zahral Hugh Jackman.

Viac o téme: Priamy zásahRýchlo a zbesilo 6Orol EddiePlán útekuSmaragdovo zelenáArgo: Nebezpečný útekX-Men 2
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu