Dĺžka:
125 minút
Krajina:
USA, Francúzsko, Japonsko
Rok:
1993
Réžia:
James B. Harris
Napísal:
Gerald Petievich , James B. Harris
Hrajú:
Wesley Snipes, Dennis Hopper, Lolita Davidovich, Viggo Mortensen, Seymour Cassel
Obsah:
Plán, ktorý vymyslel starnúci podvodník Red Diamond, je jednoduchý. Red zoženie zákazníka a zorganizuje predaj falošných bankoviek a jeho mladý a ľahko manipulovateľný komplic Ronnie potom zákazníka na dohovorenej schôdzke, kde má prebehnúť výmena, zabije a zoberie jeho peniaze.
Dovtedy sa chodí s džbánom po vodu, kým... Kým jedného dňa Ronnie nezabije detektíva finančnej polície Russa, ktorý s kolegami nastražil na obchodníkov s falošnými bankovkami pascu. Russových kolegov Jimmyho Mercera a Bradyho chcú za nevydarenú akciu potrestať - Jimmyho majú preložiť do Newarku.

Mercer si od nadriadených vyžiada týždeň na to, aby mohol vrahov svojho kolegu vypátrať. Kým sa pustí do hľadania zločincov, zastaví sa u svojej bývalej manželky Sally, ktorá už žije s iným mužom, a spolu s ním vychováva Mercerovho malého syna.
Potom sa pustí do pátrania, ktoré však nie je ľahké, hoci mu do ruky prihráva aj Redova časová tieseň. Red totiž spláca dlh tvrdému mafiánovi Tonymu Diovi a do týždňa musí zohnať ešte ďalších 40 tisíc dolárov. Mercer svoje prenasledovanie zločincov začne u uväzneného falšovateľa, od ktorého sa dostane na stopu jeho priateľa Virgila Leacha. Ten síce odmietne čokoľvek prezradiť, ale jeho žena, narkomanka Connie, privedie Mercera na Redovu stopu. Zhodou okolností sa večer Red zabáva s lepšou prostitútkou Vikky Dunbarovou, ktorá je Mercerovou kamarátkou a príležitostnou milenkou.

Red s Ronniem prichystajú ďalšiu akciu, ale tá nevyjde podľa ich zámeru. Po zabitá zákazníka totiž zistia, že aj jeho bankovky sú falošné. Navyše mŕtvy muž privedie Jimmyho a jeho kolegu Bradyho na ďalšiu stopu, ktorá priamo vedie k Redovi a Ronniemu.
Red, ktorý je zúfalý, lebo nemá z čoho vyrovnať dlh, sa rozhodne zbaviť nepríjemného veriteľa a Ronnieho poštve na mafiána Tonyho. Ronnie zastrelí aj mafiánovho osobného strážcu a spoločne s Redom ukradnú z apartmánu veľkú sumu. V pätách však už majú detektívov...
Dĺžka videa: 01 min. 15 sek.