Dĺžka:
5 minút
Žáner:
Aktuality
Rok:
1933
Réžia:
Merian C. Cooper , Ernest B. Schoedsack
Napísal:
James Ashmore Creelman , Ruth Rose , Merian C. Cooper , Leon Gordon , Edgar Wallace
Hrajú:
Fay Wray, Robert Armstrong, Bruce Cabot, Frank Reicher, Sam Hardy
Obsah:
Náhodne sa zoznámi s Ann Darrowovou a prijme ju na hlavnú rolu. Ann má pocit, že sa jej plní životný sen.
Ba lodi je aj slávny scenárista Jack Driscoll. Má odísť na skúšku do divadla, ale Carl ho zámerne zdrží, a tak Jackovi nezostáva nič iné, ako cestovať s nimi. Ďalším významným pasažierom je slávna hviezda Bruce Baxter. Lodi velí kapitán Englehorn, ktorý loví zvieratá pre zoologické záhrady a cirkusy.
Po vyplávaní pracujú Jack s Carlom naďalej na scenári. Carl navedie kapitána na kurz, kde podľa máp vôbec nič nie je, ale podľa jeho tajnej mapy sa tam má nachádzať Ostrov lebiek. Posádka Carla varuje, že ak na ostrov stúpi, už sa nikdy nevráti späť.
Ann sa medzitým zblíži s Jackom. Keď po ďalších peripetiách nakoniec k ostrovu doplávajú, Carl s Ann, Jackom a štábom sa vyberú na malom člne na ostrov. Ten vyzerá celkom opusteným všade sú obrovské stavby a váľajú sa ľudské kostry. Potom sa tam zjavia domorodci, ktorí sa správajú ako zvieratá.
Zaútočia na výpravu, oštepom zabijú zvukára a popravia aj ďalších členov štábu. Keď chcú zabiť Carla, objaví sa ozbrojený kapitán Englehorn s posádkou a zachránia ho. všetci sa vrátia na loď, ktorú medzitým posádka opravila, a odplávajú. V tom okamihu Jack zistí, že na loď prenikli domorodci a uniesli Ann.
Muži sa rozhodnú ju zachrániť a vrátia sa na ostrov, kde domorodci Ann pripravujú na obetovanie. Priviažu ju a spustia na protiľahlú skalu, kde sa nečakane zjaví obrovská gorila Kin Kong a Ann si odnesie.
Carl s Jackom, štábom a časťou posádky ju hľadajú, kapitán so zvyškom zostane na lodi a dá záchrannej výprave určitý čas na záchranu Ann. King Kong zatiaľ unáša Ann do vnútrozemia ostrova. Carl cestou ustavične nakrúca a v údolí objaví dinosaurov, ktoré napadne skupina predátorov. Dinosaury sa rútia cez výpravu, niekoľko jej členov udlávia, iných zabijú predátori.
Baxter navrhne, aby výpravu odvolali a vrátili sa na loď. S niekoľkými mužmi odíde, ostatní pokračujú v ceste. Ann sa medzitým preberie z bezvedomia a chce King Kongovi ujsť.