Dĺžka:
110 minút
Krajina:
USA
Rok:
2000
Réžia:
Paul Sirmons
Napísal:
Gary Rogers
Hrajú:
Julie Harris, Dan Byrd, Mickey Rooney, Charles Nelson Reilly, Tom Nowicki
Obsah:
Jedenásťročný Cory je úplnou sirotou a prešiel už niekoľkými pestúnskymi rodinami, nikde však nezostal dlho. Teraz ho zverili do starostlivosti Michelle a Dana, ale má pocit, že ho pestúni nemajú moc radi a rýchlo sa ho zbavia, najmä keď sa ukáže, že je Michelle tehotná.
Spolu s ďalšími opustenými deťmi chodí Cory spievať do jedného domova dôchodcov, kde sa počas jednej návštevy zoznámi s opustenou čudáckou a trochu zábudlivou sedemdesiatročnou pani Carlottou, ktorá prežila svoju mladosť v cirkuse.
Dokáže o tom krásne rozprávať a Cory sa zase ukáže ako veľmi vnímavý a nadšený poslucháč. Rozprávanie o čarovných rokoch plných fantastických a úžasných zážitkov pomaly mení Coryho pohľad na život a na okolitý svet.
Nakoniec sa obaja osamelí ľudia rozhodnú pre radikálny životný krok a pridajú sa ku kočovnému cirkusu Clyde Beatty-Cole Brothers, ktorému šéfuje starý skúsený cirkusový impresário Ed. Chcú tam obaja konečne nájsť svoj skutočný domov a vieru, že už ich nikto nikdy nebude považovať za bezcenných a nechcených.
V cirkuse, kde Carlotta kedysi pracovala, ich prijmú ako seberovných. Lenže osud im postaví do cesty ďalšiu prekážku. Carlotta vážne ochorie a musí ísť do nemocnice. A potom? Budú Dan a Michelle súhlasiť s tým, aby sa k nim Coryho nová "babička" nasťahovala nastálo?
Dĺžka videa: 01 min. 48 sek.