Žáner:
Akčné a Dobrodružné
Rok:
2006
Réžia:
Matt Earl Beesley
Napísal:
Marc Dube , John Haynes , Ann Donahue , Carol Mendelsohn , Anthony E. Zuiker
Hrajú:
David Caruso, Emily Procter, Adam Rodriguez, Khandi Alexander, Jonathan Togo
Obsah:
Šéf CSI Miami Horatio Caine sa stane hlavným podozrivým z vraždy ženy. Kto sa mu chcel pomstiť? Kto vraždil a podvrhol dôkazy svedčiace proti kriminalistickému expertovi?
Expertný tím z kriminalistického laboratória CSI musí opäť bojovať s neúprosným časom, keď sa podozrivým z vraždy Rachel Turnerovej stane poručík Horatio Caine. Je posledný, kto videl obeť nažive, ba dokonca s ňou v predvečer vraždy večeral.
Všetok dôkazový materiál svedčí proti šéfovi CSI Miami, a preto sa jeho tím musí vypäť k najvyšším výkonom, aby v časovej tiesni úspešne identifikoval skutočného psychopatického vraha a odhalil jeho motív a metódu, akou šikovne podvrhol dôkazy proti poručíkovi.
Stopy vedú k Walterovi Resdenovi, ktorého Horatio pred dávnymi rokmi usvedčil zo spáchania beštiálnej vraždy, ale zhodou nešťastných náhod si zločinec trest nikdy neodpykal. Všeobecný úžas spôsobí zistenie, že zloduch plánoval pomstu Horatiovi celých desať rokov.
Jeho plán je dokonalý, a preto aj napriek všetkému úsiliu kriminalistov má psychopatický zloduch pred nimi stále náskok.