Dĺžka:
95 minút
Krajina:
Kanada, USA
Rok:
1998
Réžia:
Jean-Marc Piché
Napísal:
Ripley Highsmith , Matt Roe
Hrajú:
Dolph Lundgren, Françoise Robertson, Roc LaFortune, David Nerman, Allen Altman
Obsah:
Nastávajú posledné Vianoce tisícročia a balíčky plné prekvapení si tentoraz nechystá len Ježiško, ale aj jeho diabolská konkurencia. A tá chce nadeľovať hneď, ako sa poskokovi podarí získať kľúč od cely, kde je diabol uväznený už nejaké tie tisícky rokov.
Všetko sa začne vo chvíli, keď pracovníci vodární objavia v podzemí kosti templára a to rozhodne nie je ich najšťastnejší deň. Na mieste sa vzápätí objaví nielen polícia, ale aj archeologička indiánskeho pôvodu Karen Goodleafová a záhadný cudzinec, ktorý zrejme vie o pozostatkoch templára viac, ako by mal.
Volá sa Lucas, je bývalým žoldnierom, v súčasnosti však novodobým templárom, ktorý zasvätil život stráženiu bezpečného sveta pred nebezpečenstvom návratu pána pekiel. Teraz musí získať späť stratený a znovu nájdený kľúč, ktorý by diablovi otvoril cestu na ovládnutie sveta.

Lucas sa pustí do prenasledovania satanovho prisluhovača, ktorý sa vyznačuje schopnosťou sťahovať sa z tela do tela pomocou veľmi nebezpečného pohľadu. A Karen, ktorá sa celkom náhodou priplietla k ich prvému súboju, sa tak stane jeho nie príliš dobrovoľnou pomocníčkou.
Strastiplnú cestu plná smrteľných nebezpečenstiev lemujú vraždy, z ktorých polícia podozrieva práve Lucasa. A tak dvojici na úteku nezostáva nič iné, iba bojovať na dvoch frontoch...
Dĺžka videa: 00 min. 34 sek.