Dĺžka:
130 minút
Krajina:
USA
Rok:
2008
Réžia:
Nicholas Stoller
Napísal:
Jason Segel
Hrajú:
Mila Kunis, Russell Brand, Jason Segel, Kristen Bell, Bill Hader
Obsah:
Peter Bretter je televízny skladateľ, sympatický a šikovný mladý muž. A navyše je bezhlavo zaľúbený do plavovlasej herečky Sarah Marshallovej. Peter zbožňuje zem, po ktorej chodí, a tak sa mu zrúti celý svet, keď mu dá sexi Sarah kopačky. Peter tomu nechce uveriť, ale nedá sa s tým nič robiť.
Najprv sa strašne opije, aby mu to pomohlo v zabudnutí. Alkohol však jeho trable nevyrieši. Peter je stále nešťastný, strieda ženy v posteli, ale všetky sa mu zdajú príšerné. Jeho nevlastný brat Brian sa už na tom nemôže pozerať a poradí mu, aby zmenil prostredie a odcestoval na dovolenku, kde si zlomené srdce určite vylieči. Peter poslúchne a odcestuje na Havaj, kde - ako pevne verí - si Sarah vyhodí z hlavy. Dúfa, že konečne objaví ženu, do ktorej by sa zaľúbil. A mohlo by sa tak aj stať, keby...
Keby do rovnakého turistického rezortu a rovnakého hotela nepricestovala aj Sarah, ktorá si chce pobyt pod palmami užiť s novým milencom, známym hudobníkom a sukničkárom Aldousom Snowom. Petrove pokusy o zabudnutie sa v momente zrútia.
Krásna recepčná Rachel Jansenová mu dá veľmi drahý apartmán na štyri dni zdarma. Peter narieka na izbe tak nahlas, že sa ľudia v hoteli sťažujú. Večer sa opije v hotelovom bare, na raňajky si dá džús s rumom a popoludní si ide zasurfovať. A zase stretne Sarah s Aldousom.
Večer sa ide prejsť s Rachel na pláž. Neskôr na pláž príde Rachelin bývalý priateľ a chce Peter zbiť. Našťastie mu pomôže čašník z hotelového bufetu. Aldous je rád, môže s ním ísť za dva týždne na ročné turné, o ktorom jej ešte nepovedal. Sarah sa na neho nahnevá. Náhodou neskôr narazí na Petra a príjemne sa zabavia. Popoludní ide Peter s Racgel na výlet a Sarah vidí, ako sa pobozkali.
Ďalší deň sa už Peter musí z apartmánu presťahovať do inej izby. Zhodou okolností je to izba hneď vedľa Sarah a Aldousa.