Dĺžka:
125 minút
Krajina:
Veľká Británia
Rok:
2004
Réžia:
Peter Smith
Napísal:
Peter Hammond , Caroline Graham
Žáner:
Iné
Rok:
2011
Réžia:
Simon Langton
Napísal:
Michael Aitkens , None
Hrajú:
John Nettles, John Hopkins, Jane Wymark, Laura Howard, Barry Jackson
Obsah:
Podozrenie šéfinšpektora Barnabyho sa sústredí na miestny špiritistický krúžok vedený médiom Rosettou Priceovou, keď v dedinke Fletcher's Cross začne prichádzať k brutálnym vraždám. Prvou obeťou bol majiteľ pohrebného ústavu Patrick Pennyman. Keď zomrie aj Elizabeth, priateľka Joyce Barnabyovej, šéfinšpektor so seržantom Danielom Scottom sú si istí, že existuje spojenie medzi pohrebným ústavom a špiritistami...
V dedinke Fletcher's Cross žije známe médium Rosetta Priceová, u ktorej sa často konajú špiritistické večery. Kým u nej sa pomaličky večer schádzajú hostia na vyvolávanie duchov, majiteľ miestneho pohrebného ústavu Patrick Pennyman sa vracia domov.
Začuje čudné zvuky z obývacej izby a ide sa tam pozrieť. Keď jeho manželka Janet o chvíľu zíde dole schodmi, nájde ho mŕtveho s prerezanými tepnami na zápästí. Veľmi rýchlo však vyjde najavo, že nespáchal samovraždu, ale zavraždili ho prudkým úderom do hlavy.
Prípad prevezme šéfinšpektor Tom Barnaby so svojou pravou rukou, seržantom Danielom Scottom. Pri vypočúvaní Barnaby zistí, že Pennyman bol veľmi lakomý muž, ktorý šetril, na čom len mohol.
Okrádal dokonca aj zosnulých a ich rodiny - tesne pred kremáciou prekladal mŕtvoly z drahých mahagónových truhiel do lacných hobrových rakiev. V dedinke sa povráva, že v miestnom starožitníctve sa často zjavovali cennosti mŕtvych.
Barnaby so Scottom sústredia svoju pozornosť na krúžok špiritistov, kam Barnabyho manželka Joyce
zavítala so svoju priateľkou Elizabeth Keyovou. Tá sa Joyce priznala, že chcela v špiritistickom krúžku zistiť isté skutočnosti. Po otcovej smrti špiritistov navštívila aj jej matka a niečo ju tam tak rozrušilo, že krátko po vyvolávaní duchov dostala infarkt.
Keď však zavraždia aj Elizabeth, Barnaby inštinktívne cíti, že existuje spojitosť medzi pohrebným ústavom a špiritistami.