Dĺžka:
5 minút
Rok:
1999
Réžia:
Michael Schoemann
Napísal:
Karin Howard , Joseph D. Steuben
Hrajú:
Michael Chevalier, Thomas Danneberg, Nina Hagen, Hans Hohlbein, Katharina Koschny
Obsah:
Slečna Lilly je temperamentná stará dáma, ktorá sa vo svojom veľkom dome uprostred malého mesta stará o prostorekého papagája menom Emmo a päť psov - odvážneho mladého Velveta, nadšeného športovca Shermana, zvodnú psiu slečnu Bellu, jej verného obdivovateľa J. D. a vzdelaného Chuffieho, ktorý holduje prírodným vedám.
V mladosti pracovala slečna Lily ako krotiteľka šeliem v cirkuse, kde sa tiež naučila rozumieť jazyku zvierat. Teraz si užíva života, preháňa sa po okolí na motorke, vyráža so svojimi zvieratami na koncerty a jediné, čo jej znepríjemňuje život, sú jej neter a synovec, dvojčatá Hannie a Ronnie.
Obaja totiž nenávidia zvieratá, tetinu starostlivosť o ne považujú za plytvanie a túžia iba po jedinej veci - po dedičstve. Keďže ho chcú získať čo najskôr, vymyslia plán, ako pod pláštikom pokryteckých dôvodov a v predstieraní starosti o pohodlie dostať tetu do domova dôchodcov.





Stará dáma si však veľmi rýchlo všimne, čo sa skrýva za ich údajnou túžbou uľahčiť jej život a rozhodne sa svoje záležitosti rázne vyriešiť. S pomocou svojho advokáta Fairviewa spíše nový testament. Keď onedlho zomrie, obávajú sa jej zvieratká budúcnosti, až sa do domu nasťahujú Hannie a Ronnie.
Aké je však ich prekvapenie, keď zistia, že slečna Lilly im odkázala vilu a celý milión. Rozzúrené dvojčatá sa však nechcú len tak vzdať a nájdu akýsi paragraf, podľa ktorého dedičstvo odkázané zvieratám stratí platnosť, ak sa z domu vzdialia na viac ako štyridsaťosem hodín. Kým si zvieratká užívajú nečakane nadobudnuté bohatstvo a ich priateľstvo sa pomaly rozpadá, kujú Ronnie a Hannie plán, ako zvieratá dostať z domu na dostatočne dlhý čas.
Našťastie, zvieratká si v poslednej chvíli uvedomia nebezpečenstvo, spomenú si na takmer stratené priateľstvo a spoločnými silami plány zákerných súrodencov zmaria.