Dĺžka:
135 minút
Rok:
1996
Réžia:
Harold Ramis
Napísal:
Chris Miller , Mary Hale , Glowell Ganz , Babaloo Mandel
Hrajú:
Michael Keaton, Andie MacDowell, Eugene Levy, Zack Duhame, Katie Schlossberg
Obsah:
Stavbyvedúci veľkej firmy Doug Kinney má toľko práce, že nemá čas ani na svoju milovanú manželku Lauru, ani na deti Zacka a Jennifer. Jedného dňa si uštvaného Douga všimne vedúci vedeckého inštitútu Owen Leeds, kde firma robí stavebné úpravy a ponúkne mu riešenie.
Dokáže vyklonovať jeho dvojníka, ktorý by namiesto Douga chodil do práca a Doug by sa naplno mohol venovať rodine. Operácia dopadne síce úspešne, ale hneď po nej sa obaja Dougovia pohádajú o to, ktorý z nich je originál. Potom sa však dohodnú, klon nastúpi do práce a Doug sa zabáva s rodinou.
Vo firme sa všetci čudujú, s akým elánom Doug pracuje, skutočný Doug však má veľmi rýchlo celej domácnosti a starostlivosti o deti plné zuby. A tak znovu navštívi vedecký inštitút a dá si urobiť nového dvojníka, aby zaňho vykonávala domáce práce a staral sa o deti.
Konečne si začne užívať, ale jeho radosť netrvá dlho, pretože jedného večera objaví vo svojej posteli so svojou ženou tretieho Douga. A ako by to nestačilo, zistí, že jeho klony si urobili štvrtý klon, ktorý má za nich upratovať. Netrvá dlho a Doug stratí prehľad, o tom, kto je kto. Navyše urobí osudnú chybu a odíde na výlet jachtou.
V čase jeho neprítomnosti sa situácia zamotá natoľko, že ju Dougovi dvojníci nezvládnu. Nielenže sa všetci vyspia s Laurou, ale aj napriek ich snahe príde Doug o prácu a urazená Laura, ktorá sa poháda s dvojníkmi, ale nič nepozná, odišla aj s deťmi preč. A to je moment, keď sa Doug rozhodne, že celú situáciu musí radikálne vyriešiť. Podarí sa mu to?
***
Najprv opraví dom, dvojníkom kúpi dresy s číslami a pustia sa do práce. Uprosí Lauru, aby sa vrátila a oznámi jej, že si založí vlastnú malú firmu. Manželia sa uzmieria. Svojich dvojníkov pošle preč, aby sa starali sami o seba. Po nejakom čase sa mu ozvú - žijú šťastne na Floride, kde vlastnia malú pizzeriu.