Dĺžka:
60 minút
Žáner:
Akčné a Dobrodružné
Krajina:
USA
Rok:
2022
Réžia:
Norman Buckley
Napísal:
Yakira Chambers , Amy Rutberg , Christopher Silber , Jan Nash , Matt Bosack
Hrajú:
Vanessa Minnillo, Alex Tarrant, Noah Mills, Yasmine Al-Bustami, Jason Antoon
Obsah:
Kliatba Zlej kráľovnej je zlomená a obyvatelia Storybrooku si začínajú spomínať, kým v skutočnosti sú. Prebúdzajú sa a spoznávajú svoju identitu, ktorú mali v rozprávkovom svete. Napriek odkliatiu sa bytosti nemôžu vrátiť späť do Zázračného lesa a musia naďalej žiť v reálnom svete ľudí. Čiastočne však môžu vládnuť mágiou, ktorú sem vpustil Martinko Klingáč. Čarovanie v reálnom svete ľudí však môže byť veľmi nebezpečné, pretože má nepredvídateľné následky a môže napáchať nenapraviteľné škody katastrofálnych rozmerov.
Rozprávkové čary, ktoré vpustil Martinko Klingáč (ROBERT CARLYLE) do reálneho sveta ľudí, prelomia kliatbu Zlej kráľovnej (LANA PARRILLAOVÁ). Všetky rozprávkové bytosti žijúce v Storybrooku si spomenú, kým boli pred tým, než ich Zlá kráľovná zakliala. Uvedomia si, ako im starostka Regina ublížila. Emma (JENNIFER MORRISONOVÁ) musí zastaviť rozzúrený dav obyvateľov vedený Dr. Whaleom (DAVID ANDERS), ktorý sa chce sa na Reginu vrhnúť a zlynčovať ju. Martinko Klingáč, čiže pán Gold (ROBERT CARLYLE) má však účinnejšie prostriedky, aby sa Regine pomstil, a nemusí ju pritom ani zabiť, ako sľúbil Belle. Stačí, že do Storybrooku vpustil čary a kúzla, nuž a ako je známe, rozprávková mágia použitá v reálnom ľudskom svete môže napáchať nenapraviteľné škody.
V rozprávkovom svete nazrieme do príbehu princa Phillipa a Šípkovej Ruženky, nebude chýbať ani bojovníčka Mulan. A ako to v rozprávkach býva, nebudú to mať ľahké a čaká ich nebezpečný nepriateľ.