Dĺžka:
3 minút
Rok:
2007
Réžia:
Juraj Nvota
Napísal:
Peter Pišťanek , Ondrej Šulaj
Hrajú:
Ľuboš Kostelný, Marián Geišberg, Jan Budař, Vladimír Hajdu, Csongor Kassai
Obsah:
Martin pracuje ako mastič vo vodárni. Plat má síce mizerný, ale počas pracovnej doby môže cvičiť na saxofóne. Nadovšetko na svete miluje jazz. Kvôli svojmu nevšednému koníčku má problémy v práci a aj v rodine.
Svokra by Martina najradšej vyhodila z domu. Všetci jeho rovesníci už zarobili na vlastné byty, niektorí stavajú aj domy, kúpili autá, len Martin stále nič. Ale zatiaľ ho vyhodiť nemôže, pretože jej dcéra Marfa je s ním tehotná.
Martin trpí až do momentu, keď sa celá dedina vyberie na svadbu jeho bratranca. Aby potešil Marfu, zahrá jej svadobnú kostolnú pieseň. Hostia sú prekvapení, ale Martinova hra sa im páči. Ešte v tú noc ho vyhľadá Hruškovič a dá mu návrh, že založia kapelu. Budú hrať na svadbách, zábavách a tancovačkách po okolí. Za noc zarobia toľko, čo vo vodárni za týždeň.
Martin návrh nemôže odmietnuť. Je mu jasné že takto zarobí dostatočné množstvo peňazí a všetci budú spokojní.Pre Hruškoviča je svadobná kapela však len začiatok. Cieľ je však jasný: cez prehrávky, v jedinej celoštátnej komunistami ovládanej agentúre, dostať kredit spoľahlivosti a presadiť sa do blízkeho hlavného mesta - do nočného baru. Budú sa volať HuRyTan.