Dĺžka:
140 minút
Krajina:
USA
Rok:
1995
Réžia:
Terrence O'Hara
Napísal:
Richard C. Okie , Michael Levine , Stephen J. Cannell
Hrajú:
Lorenzo Lamas, Branscombe Richmond, Kathleen Kinmont, Gary Graham, Emily Procter
Obsah:
V jazere nájdu vrak potopeného auta. Je to kadilak legendárneho gangsterského bossa Mickeyho Dunna, ktorý kraľoval v lasvegaskom podsvetí v sedemdesiatych rokoch minulého storočia, kedy záhadne zmizol. V aute je fotografia Dunnových mužov, z ktorých sa už dvaja stali obeťou vraha - zabili ich v Las Vegas v posledných niekoľkých dňoch. Majú zomrieť aj ďalší dvaja muži z fotografie? Kriminalisti musia zistiť, ako súčasné vyvražďovanie členov lasvegaského podsvetia z fotografie súvisia s dávnym zmiznutím ich mafiánskeho bossa.
Od nevysvetliteľného zmiznutia legendárneho gangsterského bossa Mickeyho Dunna z Las Vegas uplynulo 30 rokov. Dnes však vytiahli z jazera jeho kadilak s neidentifikovanou mŕtvolou a fotografiou jeho spolupracovníkov, z ktorých v posledných dňoch zavraždili dve osoby. Je to náhoda? Pomôžu stopy z auta kriminalistom odhaliť, kto v súčasnopsti likviduje starých gangstrov a ako ich úmrtia súvisia s dávnym zmiznutím ich šéfa?
Španielsky rybár nájde v jazere Lake Mead potopený kadilak. Auto patrilo Mickeymu Dunnovi, ktorý bol svojho času nekorunovaným kráľom podsvetia Las Vegas. V aute je ľudské telo. Kriminalisti z laboratória C.S.I. začínajú vyšetrovať komplikovaný prípad série vrážd, ktoré spáchali v rýchlom slede za sebou v posledných dňoch v Las Vegas a ktoré s týmto prípadom zrejme súvisia. Všetky zločiny majú jedno spoločné - pri každej obeti sa našla fotografia, na ktorej je zachytený Mickey Dunn v spoločnosti svojich najbližších spolupracovníkov a podriadených zamestnancov, ktorí dens postupne zomierajú.
Po druhej vražde, ktorej obeťou je ďalší z gangstrových spolupracovníkov, sa policajný kapitán Jim Brass vydá vyhľadať dvoch ešte žijúcich mužov z fotografie, aby ich varoval pred možným tragickým osudom, aký stihol ich kolegov. Johnny D'Angelo a Derek Paul však s políciou odmietajú spolupracovať. Súdny patológ doktor Robbins medzitým skúma mŕtvolu z Dunnovho auta vyloveného z jazera. Telo nepatrí Dunnovi, ale dávno nezvestnému policajnému dôstojníkovi Eddiemu Sanchezovi.