Dĺžka:
120 minút
Krajina:
USA
Rok:
1991
Réžia:
Richard Franklin
Napísal:
Robert T. Megginson , Gregory Fleeman , Bill Condon
Hrajú:
Bryan Brown, Brian Dennehy, Rachel Ticotin, Joanna Gleason, Philip Bosco
Obsah:
Sotva Rolland "Rollie" Tyler, odborník na špeciálne efekty (v skratke to znamená F/X) unikol svojim prenasledovateľom, teraz sa však venuje mierumilovnému zamestnaniu - stal sa z neho výrobca hračiek.
Opäť sa však zapletie do ďalších nebezpečenstiev. Detektív Mike Brandon, bývalý manžel jeho priateľky Kim, ho požiada, aby polícii pomohol nájsť nebezpečného voyeurského vraha. Keď sa akcia rozbehne, neznámy muž zabije Brandona aj vraha.

Brandonov nadriadený Ray Silak tvrdí, že Mikea zabil vrah, ale Rollie vie, že to nie je pravda. Začne mať podozrenie, že sa za prípadom skrýva viac a chce odhaliť pravdu. Silak však odmietne Rollieho názor a prípad rýchlo uzavrie.
Preto sa Rollie obráti na starého kamaráta, poručíka Lea McCarthyho, s ktorým sa spriatelil pri vyšetrovaní predchádzajúceho prípadu. S jeho pomocou odhalí rozsiahle sprisahanie polície a organizovaného zločinu. Za celým prípadom totiž figuruje práve Silak. Keďže chcú zločincov i skorumpovaných policajtov zastaviť, Rollie musí opäť využiť svoje znalosti a odborné vedomosti z prípravy špeciálnych efektov.
Dĺžka videa: 01 min. 46 sek.