Dĺžka:
145 minút
Rok:
2003
Réžia:
John Woo
Napísal:
Philip K. Dick , Dean Georgaris
Hrajú:
Ben Affleck , Uma Thurman, Ben Affleck, Aaron Eckhart, Paul Giamatti, Colm Feore
Obsah:
Počítačový expert Michael Jennings sa dobre živí kopírovaním a falšovaním programov. Je uznávaným technickým géniom. Firmy, pre ktoré pracuje, sa poisťujú tak, že mu po vykonaní práce dajú vymazať príslušnú časť pamäte, aby nebol schopný prezradiť akékoľvek údaje o svojej práci vykonanej pre spoločnosť. Muž tak žije stále akoby "nanovo". O to sa stará iný špecialista, nazývaný Shorty, ktorý je Michaelovým priateľom.
Je vždy veľmi dobre platený a teraz očakáva osemcifernú sumu. S vidinou veľkého zárobku totiž prijal nevšednú zákazku od svojho známeho, miliardára Jamesa Rethricka, a strávil v jeho laboratóriu tri roky. Namiesto šeku však v banke dostane obálku naplnenú dvadsiatimi celkom obyčajnými, nesúrodými predmetmi, a oznámia mu, že sa má vzdať finančnej odmeny. Nepamätá sa, čo sa vlastne odohralo, a preto nemá žiadnu možnosť brániť sa, kým však neobjaví súvislosť predmetov so svojou minulosťou.
S pomocou Rachel, s ktorou spolupracoval a tiež ju miloval počas troch rokov práce, sa Jennings púšťa do pretekov s časom, aby dal dohromady útržky zo svojej zabudnutej minulosti.

V pätách má totiž nielen agentov FBI, ale aj Rethrickových mužov na čele s asistentom Wolfeom Wolfeom, ktorí ho chcú zabiť. Podarí sa Michaelovi zachrániť si život a zistiť, prečo ho vlastne chcú zabiť? Skladačka jeho života sa postupne zapĺňa a Michael odhalí, že pracoval na stroji, umožňujúcom predvídať budúcnosť.
Pretože tak sám videl svoju smrť, pokúsil sa ešte pred dokončením práce poistiť si zmenu budúceho života. Darí sa mu to práve s pomocou predmetov, ktoré si sám poslal a ich význam si uvedomí vždy až v pravý okamih. Zároveň pochopí, že stroj, ktorý pomáhal zostrojiť, povedie ku skaze sveta.
Rozhodne sa ho preto s Rachelinou pomocou zničiť. Dostanú sa do Rethrickových laboratórií. Netušia, že Rethrick o nich vie. Michael chce zmeniť budúcnosť, aby nezomrel vystrelenou guľkou. Prenasledovatelia však preniknú do miestnosti a Michael nemá čas stroj deštruovať. Spolu s Rachel chcú pred zabijakmi ujsť.
James po preniknutí do laboratória vidí svoju budúcnosť...
Do areálu Allcomu vtrhne komando FBI, ktorí chce vynález získať. James sa po veľkej prestrelke zmocní Michaela a Rachel, a chce ich dať zabiť, ako to videl v stroji. V pravý okamih (oznámia ho Michaelove nastavené hodinky) dvojica zoskočí z mostíka v laboratóriu a Jamesa zasiahne guľka vystrelená agentom FBI. Michael ešte pred útekom stačil otvoriť bomby s tekutým vodíkom, ktoré spôsobia obrovskú explóziu...
FBI je presvedčená, že milenci zahynuli pri výbuchu...
Čo v skutočnosti znamenal posledný papierik s čudným textom v Michaelovej obálke s výplatou?