Žáner:
Iné
Rok:
2009
Réžia:
Jeffrey G. Hunt
Napísal:
Zachary Reiter , Aaron Rahsaan Thomas , Ann Donahue , Buddy Giovinazzo , Carol Mendelsohn
Hrajú:
Gary Sinise, Melina Kanakaredes, Carmine Giovinazzo, Anna Belknap, Robert Joy
Obsah:
Sériový sexuálny násilník John Curtis, ktorého prípady v minulosti riešila Jo Danvillová ešte ako agentka FBI, sa vracia do jej života. Hrozí, že ho predčasne prepustia z väzenia na kauciu pre krivú výpoveď jednej z jeho bývalých obetí.
Keď si skupina tínedžerov urobí párty v rodinnom dome, zvesť o žúrke sa rozšíri po okolí ako blesk. Na večierok sa valí stále viac a viac nepozvaných hostí, ktorí sa chcú zabávať. Keď je už vnútri pritesno a nedá sa ani hýbať, mladí ľudia sa vyroja na balkón. Vo chvíli, keď naň vynesú ťažký mramorový stôl, drevený balkón neudrží takú veľkú záťaž a zrúti sa aj s nimi. Pod zboreniskom a sutinami balkóna pred domom leží mŕtva Libby Drakeová, organizátorka večierka a jeho hostiteľka.
Tím CSI skúma zvyšky balkóna, a nezistí žiadne stavebné ani konštrukčné chyby. Drevený balkón sa zrútil výlučne v dôsledku obrovského preťaženia, ktoré spôsobil mramorový stôl spolu s váhou množstva ľudí, ktorí sa zrazu nahrnuli na balkón. Za nešťastie je zodpovedný ten, kto presunul na balkón ťažký stôl. Danny preskúma odtlačky prstov a dlaní na stole, stopy vedú k chlapcovi menom Sam, ktorý leží zranený v nemocnici.
Hoci zrútený balkón Libby privalil a rozdrvil, nebol príčinou jej smrti. Dievča predtým niekto udusil. Podozrivých je viacero. Ako sa ukáže, Libby bola poriadna potvora a mnoho ľudí, ktorých šikanovala, ju mali v zuboch. Po jej smrti dokonca tvrdia, že život bez nej bude na zemi znesiteľnejší...
Libbyn priateľ Jake Bennett má niekoľko ľahkých zranení. Tvrdí, že Libby nikdy neublížil, pobil sa len s nepozvanými hosťami, ktorí sa valili dnu a situácia sa nedala zvládnuť.
Na Libbynom hrdle je náhrdelník, ktorý obeť nenosila a vrah jej ho pripol až po smrti. Sú na ňom dva profily DNA. Jeden patrí Kate Weberovej, dievčaťu, ktoré Libby s Jakeom šikanovali, druhá vzorka DNA patrí Kateinej nevlastnej sestre Rachel Weberovej, ktorá Libby obvinila, že Kate zničila život. Kto zaškrtil Libby a pohodil jej telo pred dom tesne pred pádom balkóna, ktorý ju privalil už mŕtvu?