Dĺžka:
95 minút
Krajina:
USA
Rok:
1995
Réžia:
Steve Oedekerk
Napísal:
Jack Bernstein , Steve Oedekerk
Hrajú:
Jim Carrey, Ian McNeice, Simon Callow, Maynard Eziashi, Bob Gunton
Obsah:
Ace Ventura utrpel ťažkú traumu, keď pri záchrannej akcii zahynul jeho pomocník, medvedík čistotný. Z meditácií v budhistickom kláštore, kam sa uchýlil, ho vytrhne Fulton Greenwald, ktorý mu ponúkne novú prácu - nájsť v africkej provincii Bonai ukradnuté posvätné zviera černošského kmeňa Wačatov, ktorý mala ako svadobný dar dostať náčelníkova dcéra. V opačnom prípade hrozí vojna s kmeňom Wačutov, odkiaľ pochádza ženích.





Na konzuláte prijme výstredného detektíva upätý konzul Vincent Cadby a predstaví mu majiteľa safari Burtona Quinna, ktorý je Venturovi okamžite nesympatický. V osade Wačatov sa zoznámi s náčelníkom a pozrie si jaskyňu, odkiaľ uniesli posvätného bieleho netopiera Šikaku. Hoci netopiere nemá rád, ujme sa pátrania. V jaskyni nájde pero z havrana, ktorá patrí Quinnovi. Ace má však aj nový problém - mimoriadne sa mu páči zvodná náčelníkov dcéra.





Detektív sleduje na safari Quinna a stane sa svedkom jeho stretnutia s lovcom McCaineom. Prepadne Quinna a donúti ho priznať sa k tomu, že si lovca najal na krádež netopiera. Zviera však zmizlo skôr, ako sa im to podarilo. V buši niekto Venturu ostreľuje narkotickými strelami. Podrobný prieskum striel ho privedie k dvojici pytliakov, ktorí vo svojej chate ukrývajú ukradnutého netopiera.





Pytliaci ho však chytia a zviazaného ho spustia do vodopádu. Ventura však prežije. Až teraz pochopí, že niekto má záujem, aby sa černošské kmene navzájom vyvraždili. Stále však nevie kto a prečo. Napokon odhalí páchateľa - konzula, ktorý rozpútal konflikt, aby sa zmocnil posvätných jaskýň, teda "zlatej bane" na netopierí trus, ktorý je cenným hnojivom. Detektív s pomocou skroteného slona zburcuje zvieratá v buši a s ich pomocou prepadne konzulát. Ace chytí Cadbyho a drahocenné zviera doručí včas na miesto, kde sa černošské kmene chystajú na bratovražedný boj.
Problémy sa však nekončia - priazni černochov sa Ace dlho neteší, pretože sa zistí, že náčelníkova dcéra nie je panna. Hostitelia správne pochopia, že to zavinil práve on...
Dĺžka videa: 01 min. 57 sek.