Dĺžka:
115 minút
Krajina:
USA
Rok:
1996
Réžia:
Nick Castle
Napísal:
Chris Matheson , Kerry Ehrin , Craig Munson
Hrajú:
Ellen DeGeneres, Bill Pullman, Joan Cusack, Dean Stockwell, Joan Plowright
Obsah:
Hlavnou hrdinkou trochu bláznivého príbehu je tridsaťročná a slobodná Martha Alstonová, ktorá pracuje ako producentka jednej televíznej talk show. Nemá jednoduchý život, najmä odvtedy, čo sa jej mladšia sestra vydala. Každého zrazu zaujíma, kedy sa aj ona konečne rozhýba a zoznámi sa s pánom Správnym a vydá sa.
Najmä rodičia nevynechajú ani jednu jedinú príležitosť spýtať sa, podpichnúť, dobre poradiť, skrátka dať najavo, že by sa tiež mala vydať a usadiť sa. Martha má však na chlapov smolu a stále nemôže nájsť toho pravého.

Až raz, práve na Valentína, popíja v bare, pochopiteľne sama a v depresii, keď sa objaví... On. Príťažlivý, citlivý, inteligentný a láskavý Whitman Crawford, ktorý sa zdá presne tým dokonalým mužom, o ktorom sníva každá žena. Je z toho láska ako hrom, ktorá veľmi rýchlo smeruje tam, kde Marthu chcú vidieť jej rodičia.
Potom však Martha urobí chybu, keď svojmu milému v dobrom rozmare povie, že keď je s ňou, môže sa uvoľniť a byť sám sebou. A to je chvíľa, keď sa sen menom Whitman Crawford zmení na nočnú moru. Očarujúci muž sa totiž zmení na čudného patróna, ktorý počúva absolútne príšernú hudbu, kradne v samoobsluhe, ponúka jej LSD a správa sa ako šialenec zrelý na psychiatriu.

A čo je najhoršie, za každú cenu sa chce s Marthou oženiť! Martha si síce uvedomí, že by sa mala s Whitmanom rozísť, ale ako presvedčiť rodičov, že už s mužom svojich snov nechce mať nič spoločné? Ba čo viac, ako presvedčiť Whitmana?
Martha vyskúša všetko, čo je v jej silách, ale zdá sa, že celkom bezvýsledne.
Dĺžka videa: 03 min. 34 sek.