Dĺžka:
105 minút
Krajina:
Veľká Británia, Nemecko, USA
Rok:
1995
Réžia:
Bryan Singer
Napísal:
Christopher McQuarrie
Hrajú:
Benicio del Toro, Kevin Spacey, Stephen Baldwin, Gabriel Byrne, Kevin Pollak
Obsah:
Pred šiestimi týždňami zatkol zvláštny agent colnej služby Dave Kujan päticu mužov podozrivých z krádeže auta so zbraňami. Konfrontácia so svedkami však nepriniesla očakávané výsledky, a tak museli byť elegantný zločinec Keaton, brutálny Hockney, nevypočitateľný Fenster, horkokrvný McManus a krívajúci podvodník Roger Kint prepustení.

Séria ich násilných udalostí však vzápätí vyvrcholí záhadnou explóziou pašeráckej lode v južnej Kalifornii, kde došlo ku krvavému masakru, počas ktorého zahynuli všetci okrem Kinta. Ten je teraz jediným zdrojom informácií pre agenta Kujana, ktorý je presvedčený, že prežil aj Keaton. Už dlhé roky je mu na stope a zatiaľ ho nikto nedokázal dobehnúť.

Keaton svoju smrť fingoval už pred dvoma rokmi a Kujan sa domnieva, že tak robí aj teraz. Kint ale tvrdí, že ho videl zomrieť v plameňoch a púšťa sa do rozprávania príbehu. Otázkou však je, či a do akej miery je jeho príbeh vymyslený, pretože namiesto toho, aby sa prípad a jeho okolnosti Kintovou výpoveďou objasňovali, všetko sa stále viac a viac zamotáva...
Dĺžka videa: 01 min. 58 sek.