Dĺžka:
165 minút
Krajina:
Nemecko, USA
Rok:
1995
Réžia:
Sydney Pollack
Napísal:
Billy Wilder , Samuel A. Taylor , Ernest Lehman , Barbara Benedek , David Rayfiel
Hrajú:
Harrison Ford, Julia Ormond, Greg Kinnear, Nancy Marchand, John Wood
Obsah:
Život miliardárskej rodiny Larrabeeovcov už od malička sleduje dcéra ich šoféra Fairchilda, Sabrina. U Larrabeeovcov vládne matka Maud, ktorej s rodinným podnikaním pomáha starší syn Linus. Mladší ľahkomyseľný David, ktorý je stredobodom Sabrininho záujmu, sa zaujíma iba o dievčatá.
Maud zariadi, aby Sabrina odišla na skusy do Paríža. Tam pracuje pre časopis Vogue ako asistentka fotografa. Svet módy ju fascinuje, ale ona sama je nešikovná a osamelá. Nepríjemné pocity jej pomôže prekonať šéfka Irene a fotograf Louis. Sabrina sa postupne mení, prestáva byť škaredým káčatkom. Je z nej zrazu príťažlivá a krásna mladá žena.

David, ktorý o Sabrininej láske netuší, sa medzitým zasnúbi s bohatou Elizabeth Tysonovou, čo vyhovuje obom rodinám, pretože chcú fúzovať svoje podniky. Keď sa Sabrina dozvie o zásnubách, zlomené srdce si lieči prechádzkami po Paríži a úspešnými fotografickými pokusmi. Napokon sa rozhodne vrátiť domov.
Cestou z letiska sa stretne s Davidom, ktorý v krásnej a elegantnej cudzinke nespozná šoférovu dcéru. Linus ju však spozná okamžite a tuší, že "nová" Sabrina môže priniesť problémy. David ju pozve na oslavu matkiných narodenín a dvorí sa jej. Linus chce tomu zabrániť, a tak náročky brata poraní (donúti ho sadnúť si na poháre). Chce Sabrine všetko vysvetliť, ale čarovná chvíľa, keď sa pobozkali, sa skončí hádkou. Sabrina odmietne ponúknutý milión dolárov a urazí sa.

Postupne sa však ľady medzi Linusom a Sabrinou prelamujú, osamelý muž zistí, že dievča sa mu naozaj páči. Ani on nie je Sabrine ľahostajný. Linus zaobstará pre oboch letenky do Paríža, ale usúdi, že s ním nemôže byť Sabrina šťastná. Preto jej povie, že všetko bolo len naoko, pre budúcnosť firmy.
Zúfalá Sabrina, ktorá si bola konečne istá, že miluje Linusa, a nie ľahtikárskeho a prelietavého Davida, sa rozhodne odísť do Paríža sama. Otec ju bude podporovať, pretože je v skutočnosti veľmi bohatý (investoval po vzore Linusovho otca) a sám požiada o ruku gazdinú Joannu. Linus chce, aby David odletel so Sabrinou, ten však odmietne. Vie totiž, že dievča túži po Linusovi...
David sa preto ujme riadenia rodinného podniku, ku ktorému ho Linus nikdy nepustil a sám zorganizuje rokovanie o fúzii. Linus nestihne lietadlo, zistí však od Sabrininho otca jej parížsku adresu a všetko zariadi tak, aby milovanú ženu prekvapil pred dverami.
Dĺžka videa: 01 min. 37 sek.