Dĺžka:
60 minút
Rok:
2001
Réžia:
Terry Ingram
Napísal:
Jurgen Wolff , Gil Grant
Hrajú:
Tia Carrere, Christien Anholt, Tanja Reichert, Shaun Austin-Olsen
Obsah:
Keď sa ukáže, že nejde o teroristický čin, Carrie zistí, že Sajadi vzal svojho vraha do auta pri nemocnici pre veteránov. Aj keď tamojší psychiater nie je ochotný poskytnúť dôverné informácie o pacientoch, pripustí, že má obavy o Johna Curtisa, vojnového veterána, ktorý trpí posttraumatickou stresovou poruchou po tom, ako jeho najlepší priateľ zahynul pred jeho očami v rukách afgánskeho samovražedného útočníka. Pri vypočúvaní odkáže Judy Curtis Ala a Carrie na mentora jej syna Stana Lewisa, veterána Vietnamskej vojny. Po tom, ako povie polícii, že Curtis nedávno strávil nejaký čas v jeho byte, Lewis zisťuje, že mu boli ukradnuté dve zbrane.
Keď Carrie pozerá vojenský videozáznam z útoku, pri ktorom bol zabitý Curtisov kamarát, Carrine spomienky na kvetinárstvo jej pomôžu prísť k záveru, že cieľom mentálne labilného veterána je teraz Mo. Keď ho nemôžu nájsť v práci, Carrie ho nájde na svadbe kde zistí, že si Curtis pomýlil Moovu kvetinovú výzdobu s bombovou operáciou, pri ktorej zomrel jeho priateľ. Keďže Moova záchrana teraz závisí od Curtisovej podrobnej spomienky na všetko, čo sa vtedy v Afganistane stalo, Carrie vchádza do budovy neozbrojená. Využívajúc vlastný boj so spomienkami na smrť svojej sestry, aby sa priblížila ku Curtisovi, Carrie Curtisa napokon presvedčí, aby sa vzdal po tom, ako si znovu pripomenie bolestivé podrobnosti útoku.
Vyšetrovanie vraždy vládneho informátora v prípade islamského terorizmu zavedie Carrie (Poppy Montgomery) a Ala (Dylan Walsh) k veteránovi americkej armády, ktorý trpí posttraumatickou stresovou poruchou z vojny.