Dĺžka:
55 minút
Žáner:
Pre dospelých
Rok:
2002
Réžia:
Kenneth Fink
Napísal:
Ann Donahue , Anthony E. Zuiker , Bob Harris
Hrajú:
William Petersen, Marg Helgenberger, Gary Dourdan, George Eads, Jorja Fox
Obsah:
Keď sa im podarí odhaliť nielen meno obete, ale aj miesto, kde sa vražda stala, sú už len krôčik od odhalenia páchateľa brutálneho činu...
Majiteľka fotolaboratória zalarmuje políciu. Celá obludná pravda vypláva na povrch až po istom krvnom teste na AIDS...
Gil Grissom (WILLIAM PETERSEN) a Nick Stokes (GEORGE EADS) zase skúmajú telo obete vraždy, ktoré úplne zožrali mravce. Tentoraz ani špecialista na hmyz Gil Grissom nie je schopný určiť čas smrti. Požiada preto svoju bývalú priateľku Teri Millerovú (PAMELA GIDLEYOVÁ), aby mu pomohla.
Profesionálnej biologičke sa to podarí, ba dokonca, aj napriek masívnym stratám tkaniva a devastačným ranám, dokáže zrekonštruovať tvár a podobu mŕtveho muža. Zistí sa, že trpel Downovým syndrómom. Stopy neomylne vedú na neďaleký ranč, kde nebohý pracoval v stajni a kde ho museli aj zavraždiť.
To je už dostatok indícií, ktoré súdnych vedcov a vyšetrovateľov neomylne dovedú až k vrahovi...
Zaujímavosti
* Keď Catherine a Sara skenujú zoznam porno hercov a ich výsledky na HIV pozitivitu, viackrát sa objaví meno David Hodges. Meno sa objaví čoskoro znova v epizóde Recept na vraždu - tentoraz je to nový technik z oddelenia zabezpečovania stôp.
* Aj v seriáli, ktorý sa usiluje ukázať perfektné zabezpečovanie sa objaví chybička - keď sa Catherine a Sara prehŕňajú vo vyhodených ústrižkoch filmu, v skutočnosti by tak robiť nemali. Mohli by totiž kontaminovať dôkazový materiál. Všetky zvyšky mali previezť do laboratória.