Dĺžka:
110 minút
Krajina:
USA
Rok:
1995
Réžia:
Carlo Carlei
Napísal:
James Herbert , Carlo Carlei , James Carrington
Hrajú:
Samuel L. Jackson, Matthew Modine, Nancy Travis, Eric Stoltz, Max Pomeranc
Obsah:
Thomas P. Johnson bol obchodníkom, ktorý bol taký posadnutý túžbou po zisku a úspechu, že takmer nemal čas všímať svoju manželku Carol a syna Briana. A potom prišla tragický autonehoda, pri ktorej jeho auto vyletelo z cesty a narazilo do stromu. Thomas zomrie na mieste.

A potom sa zrazu prebudí ako šteňa, ktoré dostane meno Fluke. Mohol by pred sebou mať celkom obyčajný a príjemný psí život, keby už ako šteniatko neskončil v psinci, kde mu hrozí smrť a nemal všetky tie zlé a čudné sny. Tesne predtým, kým sa ho v útulku pokúsia zbaviť uspávacou injekciou, podarí sa mu ujsť, podarí sa mu ujsť, a tak začne ochutnávať svet, túlať sa ulicami a učiť sa, čo a ako v psom živote.
Kradne jedlo v tržnici, sem-tam sa pokúsi votrieť do priazne človeka, nájde si psieho kamaráta a učiteľa Rumba, a pokúša sa pochopiť tie čudné sny, ktoré naznačujú, že nebol vždy psom, ale človekom. Postupne sa z nich vynára tvár ženy Carol, láska malého syna a tiež tušenie, že s jeho smrťou nebolo všetko v poriadku, ba dokonca ho možno zavraždili.
Keď spomienky naberú na sile, túži muž v psej koži čoraz väčšmi po návrate do strateného domova. Chce byť opäť s Carol a Brianom, ktorým by rád nahradil všetko, čo ako človek zanedbal a navyše by rád odhalil tajomstvo svojej smrti a tvár muža, ktorý je s ňou spojený.
Vyberie sa preto na dlhú cestu domov, ktorá je však plná nečakaných prekážok a zákrut...
Dĺžka videa: 01 min. 43 sek.